Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Και χθες είχε συναντήσεις μετά την επίσκεψη σε Ε.Ε.Τ.Α.Α., Υπ. Εσωτερικών & Υπ. Εργασίας

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 59 ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ

Αλλεπάλληλες συναντήσεις με κυβερνητικά και επιστημονικά στελέχη στην Αθήνα είχε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης μαζί με την διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στην πρωτεύουσα ειδικά για την προώθηση του ζητήματος των εργαζομένων στη διαδημοτική επιχείρηση. Την προσπάθεια τους στήριξε και στηρίζει ο Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης κ. Μοσχόπουλος.
Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο κ. επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μ. Κοτσιλίνης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Θ. Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Α. Γαλάτης, ο αντιδήμαρχος κ. Σ. Σαββαόγλου, ο δημ. Σύμβουλος κ. Β. Ρουχωτάς, ο δημ. Σύμβουλος κ. Α. Ζαπάντης, η Πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο κα Α.Κατσιβέλη, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της διαδημοτικής κ. Ν. Κουνάδης και η επιστημονική συνεργάτης του Δημάρχου κ. Κ. Νικολαίδου.
Νωρίς το πρωί της Δευτέρας όλα τα μέλη της σημαντικής αυτής αποστολής συναντήθηκαν με στελέχη της ΕΕΤΑΑ και συζήτησαν όλες τις εναλλακτικές που προσφέρονται στο πλαίσιο πάντα της νομιμότητας για την εξέλιξη του εργασιακού καθεστώτος των υπαλλήλων την διαδημοτικής και το μέλλον της επιχείρησης καθαυτής. Καθώς προέκυπταν σημαντικά ερωτήματα από τη συζήτηση, τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη της ΕΕΤΑΑ, διαβεβαίωσαν ότι πολύ σύντομα θα έχουν μία πλήρη εικόνα για την καλύτερη δυνατή λύση, λαμβάνοντας πάντα υπόψιν, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, ότι οι υπάλληλοι της διαδημοτικής επιχείρησης σε γενικές γραμμές ομαδοποιούνται ανάλογα με το ισχύον νομικό πλαίσιο που εφαρμοζόταν όταν ξεκίνησαν τις εργασιακές τους σχέσεις.
Την ίδια ακριβώς προσέγγιση επιβεβαίωσε και ο Γεν. Γραμματέας του ΥΠΕΣΑΗΔ κ. Δημ. Στεφάνου με τους νομικούς του συμβούλους, λίγο αργότερα, όταν συναντήθηκαν για το ίδιο θέμα με το Δήμαρχο, τον Βουλευτή και την διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία. Ο κ. Στεφάνου ζήτησε και ενημερώθηκε για όλες τις διαστάσεις του ζητήματος των εργαζομένων, και ανέθεσε στους παρόντες συνεργάτες του να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο που μπορούν ώστε να διασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα του μέγιστου δυνατού αριθμού υπαλλήλων. Πολύ σύντομα ο κ. Στεφάνου, που σημειωτέον θα έχει συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ για αυτό το θέμα ειδικά, θα ενημερώσει το Δήμαρχο για την καλύτερη δυνατή λύση του προβλήματος.
Ανάμεσα στις δύο συναντήσεις, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε και με την Υπουργό Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη, η οποία στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων της, προσφέρθηκε να συνεισφέρει όσο είναι εφικτό προκειμένου να διευκολύνει την κατάσταση. Συνομίλησε άμεσα με τον Γ. Γραμματέα κ. Στεφάνου και ανέθεσε στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας να συγκεντρώσει άμεσα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την σχέση εργασίας των υπαλλήλων με τη διαδημοτική και να πιστοποιήσει αυτή τη σχέση.
Όπως όμως τόνισε ο κ. Στεφάνου αυτή η βεβαίωση του ΣΕΠΕ δεν κατοχυρώνει από μόνη της το Υπουργείο και τη διοίκηση προκειμένου να λύσει διοικητικά το θέμα. Ωστόσο είναι ένα ατράνταχτο στοιχείο για την όποια δικαστική οδό.
Με την ευκαιρία της συνάντησης η κα Κατσέλη ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου της για την καταπολέμηση της ανεργίας και ειδικότερα για το πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας που θα απασχολήσει στα Ιόνια πλέον των 1700 ατόμων για ένα πεντάμηνο.
Συμπερασματικά, ο Δήμαρχος και όλοι οι απεσταλμένοι, αφού εξάντλησαν με τους συνομιλητές τους κάθε περιθώριο και κάθε πιθανή εξέλιξη, αναμένουν πολύ πολύ σύντομα την τελική δυνατότητα του Υπουργείου Εσωτερικών που θα προκύψει σε συνεργασία και με την ΕΕΤΑΑ. Τόσο ο κ. Παρίσης όσο και όλοι όσοι τον συνόδευαν, με κάθε μέσο που διέθεταν και αξιοποιώντας κάθε δυνατή επαφή σε όλα τα κυβερνητικά επίπεδα, επεδίωξαν να επιτύχουν τη βέλτιστη πολιτική επίλυση του ζητήματος, την οποία και θα έχουν επισήμως από το Υπουργείο Εσωτερικών εντός των επομένων ημερών.
Τέλος επισημαίνεται ότι οι συναντήσεις του Δημάρχου για το φλέγον αυτό ζήτημα θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη, καθώς ο Αλέξανδρος Παρίσης συνεχίζει την μάχη για την επίλυση του προβλήματος που έχει ως αφετηρία το μακρινό παρελθόν των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι ένας πολιτικός που δεν καταθέτει εύκολα τα όπλα.
----------------------------------------------------------------------------------------------------

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για λουκέτο στα ΤΕΙ Κεφαλονιάς

Από το e-kefalonia.net

Για πρώτη φορά δημόσια, τέθηκε ο προβληματισμός για το αν και κατά πόσο υπάρχει ορατός κίνδυνος για κλείσιμο των ΤΕΙ στη Κεφαλονιά και στα υπόλοιπα νησιά. Ο Μάκης Φόρτες, δεν «μάσησε» τα λόγια του, και μίλησε ευθέως για αυτό που οι περισσότεροι τελευταία σιγοψιθυρίζουν.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα αναλυτικά. Ήταν ξημερώματα Κυριακής και ενώ είχαν περάσει πάνω από 13 ώρες συνεχόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Βαγγέλης Φιοραβάντες (σύμβουλος της πλειοψηφίας), μόλις είχε ολοκληρώσει την εισήγηση του για τις ουσιαστικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στα ΑΤΕΙ των Ιονίων Νήσων.
Το λόγο πήρε ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου και νυν περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Φόρτες που αφού συμφώνησε με τον προλαλήσαντα, εξέφρασε ανοιχτά τους φόβους του, ότι σύντομα έρχεται «Καλλικράτης» και στα ανώτερα τεχνολογικά ιδρύματα. Μάλιστα, δεν στάθηκε εκεί, αλλά όπως τόνισε «έχει πληροφορίες ότι ενδεχόμενος θα έχουμε και οριστικό λουκέτο για τα ΤΕΙ στη Κεφαλονιά εάν η Κυβέρνηση εφαρμόσει αυτό το σχέδιο».
Αν και προχωρημένη η ώρα, η αίθουσα πάγωσε και το λόγο πήρε αμέσως ο Θόδωρος Γαλιατσάτος που και αυτός με τη σειρά του τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Επίσης, το λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, απευθυνόμενος στο σώμα του περιφερειακού συμβουλίου, εξέφρασε τις σκέψεις του για αναδιάρθρωση της πολιτικής γύρω από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ.
Σημείωση: Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό για τη κοινωνία του νησιού μας. Μήπως θα πρέπει να έχουμε άμεση απάντηση, για το μείζον αυτό ζήτημα, από το Βουλευτή Σπύρο Μοσχόπουλο;

-------------------------------------------------------------------------------------------------

"ΒΟΛΕΣ" ΑΝΟΥΣΑΚΗ ΚΑΤΑ ΣΙΜΑΤΟΥ

Από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ανουσάκη εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο και σε σχέση με το αν ο πρώην Πρόεδρος της Διαδημοτικής κ. Γ. Σιμάτος προσεκλήθη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16-3- 2011 ώστε να έχει τη δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις του, διευκρινίζουμε τα κάτωθι :
Η πρόσκληση του εκάστοτε Δημοτικού Συμβουλίου απεθύνεται και σε μια σειρά από άλλα πρόσωπα και φορείς, πέρα από τα μέλη του, στα οποία κοινοποιείται επίσης .
Πρόκειται για τη λίστα αποδεκτών της πρόσκλησης η οποία αφορά αυτούς που προσκαλούνται και δεν είναι μέλη του Δ.Σ. και αυτή κατά πάγια τακτική, όχι μόνο της παρούσας αλλά και προηγούμενων δημοτικών αρχών, συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία σελίδα ως παράρτημα της προσκλήσεως .
Με απλά λόγια αν ο κ. Σιμάτος γύριζε το φύλλο της πρόσκλησης θα έβλεπε ότι ανάμεσα στους υπόλοιπους προσκεκλημένους ήταν και ο ίδιος.
Αυτό άλλωστε έπραξαν και όλοι οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι – μη μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου π.χ. εκπρόσωποι κομμάτων, πρώην Πρόεδρος Διαδημοτικής κ. Κ. Καλογηράτος , Δ/ντης κ. Κ. Γαλιατσάτος και άλλοι οι οποίοι έδωσαν κανονικά το παρόν κατόπιν της πρόσκλησής τους με όμοιο τρόπο χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα .
Ασφαλώς και ήταν δικαίωμα του κ. Σιμάτου να αποφύγει την παρουσία του στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο για ευννόητους λόγους, δεν είναι όμως δικαίωμά του να κατηγορεί πως τάχα δεν προσκλήθηκε παντελώς αναληθώς μόνο και μόνο για να συγκαλύψει τα αληθή κίνητρα της «λάμψης δια της απουσίας του» .
Σε κάθε περίπτωση ακόμα και αν δεχθούμε τους ευφάνταστους ισχυρισμούς του κ. Σιμάτου πως δεν αντελήφθη ότι στη πίσω σελίδα της πρόσκλησης υπήρχε λίστα αποδεκτών – μη μελών του Δημοτικού Συμβουλίου – στην οποία συμπεριλαμβανόταν το όνομά του, το Δημοτικό Συμβούλιο ως γνωστόν είναι ανοιχτό και αφού ούτως ή άλλως ενημερώθηκε για την συνεδρίαση σχετικά με την Διαδημοτική είναι σίγουρο ότι εάν μας τιμούσε με την παρουσία του θα λάμβανε χρόνο ομιλίας επί μακρόν αφού ως επί χρόνια Πρόεδρος της Διαδημοτικής θα είχε πολλά να μας πει και να μας διαφωτίσει για τα «μυστήρια αυτής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου