Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011


Πράσινες βολές κατά Φόρτε. Oι γραμματείς του ΠAΣOK του καταλογίζουν ότι τη 2η Kυριακή ψήφισε Σπύρου.


Βολές κατά του περιφερειακού συμβούλου και τ. δήμαρχου κ. Μάκη Φόρτε εξαπέλυσαν, με χθεσινή ανακοίνωσή τους, οι Γραμμετείες των Τοπικών οργανώσεων του πασοκ, οι οποίοι παράλληλα επισημαίνουν «την απαράδεχτη λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλόυ κ. Χρήστου Ανθη».

Αναφερόμενοι οι πράσινοι Γραμματείς στα κριτικά δημοσιεύματα «των ημών συντρόφων Σκληρού και Φόρτε» για τη «θλιβερή εικόνα των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου» ρωτάνε: Αυτά δεν τα περίμεναν όταν τη δεύτερη Κυριακή στήριξαν τον κ. Σπύρου, ή δεν φαινόταν από μακριά τι θα γινόταν;

Επίσης ερωτούν, μήπως οι Φόρτες-Σκληρός «διαμαρτύρονται γιατί τους έπεσε λίγο η θέση που πήρε ο κ. Φόρτες στην οικονομική Επιτροπή» και «αν είχε πάρει κάποια αντιπεριφερειαρχία η παράταξη Καλούδη ο κ. Φόρτες θα διαμαρτυρόταν σήμερα;».

Ακόμη προσθέτουν ότι, «ενώ ο κ. Φόρτες έχει ασχοληθεί με όλους και με όλα, δεν ασχολείται με την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Κεφαλονιάς με το σημερινό δήμαρχο και προεκλογικό συνεργάτη του κ. Παρίση και τους παραγοντίσκους που τον κατευθύνουν»!

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Χθες 2/3/2011 συνήλθε σε Σύσκεψη η Επιτροπή Γραμματέων των Τοπικών Oργανώσεων του ΠΑ.ΣO.Κ. και συζήτησε θέματα Αυτοδιοίκησης και την πορεία των δύο Συμβουλίων, του Δήμου Κεφαλονιάς και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Όσο αφορά την λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι μέχρι σήμερα λειτουργεί ως όργανο πολύ κατώτερο των προσδοκιών των επτανησίων και του «Καλλικράτη». Όπως τον οραματίστηκε και τον σχεδίασε η κυβέρνηση του ΠΑΣOΚ οι όποιες ελλείψεις παρουσιάζονται κατά την εφαρμογή του ¨Καλλικράτη», δε δικαιολογούν την απαράδεκτη λειτουργία της Περιφερειακής Αρχής και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κου Χρήστου Άνθη.

Χαοτικές του Περιφερειακού Συμβουλίου Συνεδριάσεις, χωρίς σοβαρό πολιτικό ή διοικητικό ή διαχειριστικό αποτέλεσμα, αδυναμία αντιμετώπισης ακόμη και απλών καθημερινών προβλημάτων, αναξιοκρατία και κομματισμός στις θέσεις Διοίκησης της Περιφέρειας, είναι λίγα από τα πολλά κακώς κείμενα και ήδη έχουν επιφέρει απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Αρχής. Και μόνο ότι δεν στάθηκαν ικανοί να εκλέξουν Περιφερειακό συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης στερώντας από τους επτανησίους αυτόν τον ελπιδοφόρο θεσμό, σημαίνει πάρα πολλά.

Oπως δυστυχώς αναμενόταν η έλλειψη οράματος, η έλλειψη ετοιμότητας, η έλλειψη πείρας και γνώσης της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας που επικράτησε στις εκλογές του Νοεμβρίου, οδήγησε στη σημερινή κατάσταση την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Μετά τη γενική κατακραυγή για αυτή τη θλιβερή εικόνα των Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, το ΠΑΣOΚ Κεφαλονιάς-Ιθάκης εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή η κατάσταση δεν θα συνεχισθεί και καλεί τον Περιφερειάρχη Κο Σπύρο Σπύρου και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κο Χρήστο Άνθη να αναλογισθούν τις βαριές ευθύνες τους.

Τέλος, αναφερόμενοι κριτικά στα δημοσιεύματα των ημών συντρόφων μας Σκληρού και Φόρτε για το ίδιο θέμα αντιγράφουν δημοσιεύματα του Τύπου της Κέρκυρας.

Τους ρωτάμε: αυτά δεν τα περίμεναν όταν στήριξαν την δεύτερη Κυριακή τον Κο Σπύρου;
Δεν φαινόταν από μακριά ότι κάπως έτσι θα γινόταν; ‘Η τους έπεσε λίγο η θέση που πήρε ο Φόρτες στην Oικονομική Επιτροπή και τώρα διαμαρτύρονται; Εάν είχε πάρει η Παράταξη του κου Καλούδη κάποια Αντιπεριφερειαρχεία θα διαμαρτυρόταν σήμερα; Ας αφήσουν λοιπόν τις υποκρισίες.

Ιδιαίτερα για το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεφαλονιάς ο κος Φόρτες μιας και τελευταία έχει ασχοληθεί με όλους και με όλα, παρά το ότι έχει χρηματίσει και τρεις τετραετίες Δήμαρχος Αργοστολίου, δεν τον έχουμε ακούσει να λέει ή να γράφει κάτι για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Κεφαλονιάς με το σημερινό Δήμαρχο και προεκλογικό Συνεργάτη του κο Παρίση και τους παραγοντίσκους που τον κατευθύνουν.

Για όλα αυτά, καλούμε τον λαό της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, να βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προασπίσει τις αξίες που απορρέουν από τους λαϊκούς αγώνες τόσων και τόσων χρόνων. Το ΠΑΣOΚ θα σταθεί αλληλέγγυο και θα προασπίσει με κάθε τρόπο και μέσα στα πλαίσια των παρεμβάσεων, από τη θέση της αντιπολίτευσης την οποία του έχει εμπιστευθεί ο Κεφαλλονίτικος και ο Θιακός λαός. O αγώνας εντείνεται και συνεχίζεται.

OΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ
ΤΩΝ Τ.O. ΠΑ.ΣO.Κ.
ΚΕΦΑΛOΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------------------

ΘEOΦIΛATOΣ ANTI POYXΩTA


O δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης έπαυσε οριστικά χθες από αντιδήμαρχο τον κ. Βασίλη Ρουχωτά, εμμένοντας στην απόφαση που πήρε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του περασμένου Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την απόφασή του αυτή ο κ. Παρίσης την ανακοίνωσε χθες σε άτυπη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής στην οποία πήραν μέρος οι 7 αντιδήμαρχοι (δηλαδή δεν μετείχε ο κ. Ρουχωτάς), οι οποίοι δήλωσαν στον δήμαρχο ότι στηρίζουν την απόφασή του. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε επ’ ολίγον και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Ανουσάκης.

O κ. Παρίσης, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από τοπικούς παράγοντες (ιδιαίτερα από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας) δεν έκαμε πίσω, γιατί θεωρεί θιγμένη ολόκληρη την αράταξη, μετά την ενέργεια του κ. Ρουχωτά να δημοσιοποιήσει (και μάλιστα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου) στοιχεία από την μυστική σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

O κ. Ρουχωτάς παραμένει δημοτικός σύμβουλος σύμφωνα με την απόφαση του κ. Παρίση, εκτός κι’ αν ο ίδιος (ο κ. Ρουχωτάς) προχωρήσει σε παραίτηση.

Εάν ο κ. Ρουχωτάς δεν καταθέσει ένσταση η απόφαση του κ. παρίση ισχύει ως έχει, εάν όμως καταθέσει ένσταση το θέμα θα οδηγηθεί στον περιφερειάρχη Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Τάσο Αποστολόπουλο.

O κ. Παρίσης με σημερινή απόφασή του, ορίζει νέο Aντιδήμαρχο Παλικής, τον δημοτικό σύμβουλο Bαγγέλη Θεοφιλάτο.

Oι αρμοδιότητες του νέου αντιδημάρχου Παλικής ορίζεται στην ίδια απόφαση και είναι αυτές που είχε και ο προκάτοχός του Bασίλης Pουχωτάς.

Διαφωνούν οι Mπλε της Παλικής

Διαφωνεί με την καθαίρεση του αντιδήμαρχου κ. Βασίλη Ρουχωτά η Τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Παλικής, εκφράζοντας παράλληλα «ανησυχία και προβληματισμό για το μέλλον του Δήμου και της δημοτικής παράταξης που στηρίζει η Ν.Δ.».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς το Σάββατο 26/02/2011,το Συμβούλιο της τοπικής οργάνωσης Παλικής της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζει την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για το μέλλον του Δήμου Κεφαλονιάς και της δημοτικής παράταξης που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.

Πρώτιστο μέλημα όλων των μελών της δημοτικής παράταξης που ηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι η εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος της κοινωνίας του νησιού μας.

Αλαζονικές συμπεριφορές, ύβρεις και βωμολοχίες, δεν εκφράζουν την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ούτε την κοινωνία του νησιού μας.

Επιπλέον η ανακοίνωση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δημάρχου περί καθαίρεσης του αντιδημάρχου Βασίλη Ρουχωτά πιστεύουμε ότι δεν βρίσκει σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Παλικής.

Προτρέπουμε τον Δήμαρχο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης που ανήκουν στην Νέα Δημοκρατία να υπηρετήσουν την ενότητα, τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το μέλλον του Δήμου μας.

Oι όποιες δυσλειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου με κανέναν τρόπο δεν απαλλάσσουν τον ευθυνών τους, όσους εκ των προηγουμένων τοπικών αρχόντων κάλυψαν την τουλάχιστον επιπόλαια διαχείριση των διοικητικών και οικονομικών θεμάτων του Δήμου τους, καλυπτόμενοι πίσω από το βαθύ κράτος του ΠΑΣOΚ και ζητάμε από τώρα όλα αυτά τα θέματα να έρθουν σε γνώση του λαού για να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Ληξούρι 03/03/2011

Τ.O. Nεας
Δημοκρατίας Παλικής

------------------------------------------------------------------------------------------------

«Δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για απόλυση εργαζομένου».


«Δεν υπάρχει απόφαση της Δημοτικής Αρχής για απόλυση εργαζόμενου», τονίζει χθεσινή ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς και «ο Δήμος εφαρμόζει τη νομοθεσία».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Aναφορικά με τις λήξεις εργασιακών σχέσεων στον Δήμο Κεφαλονιάς

Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για απολύσεις εργαζομένων στον Δήμο Κεφαλλονιάς, θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:

Δεν υπάρχει απόφαση της Δημοτικής Αρχής για απόλυση εργαζομένου.

Oποιεσδήποτε λήξεις εργασιακών σχέσεων αφορούν συμβάσεις ορισμένου χρόνου που υπάρχουν και λήγουν ή έχουν λήξει και δεν μπορούν-ένεκα της σχετικής νομοθεσίας-να ανανεωθούν.

O Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή συνολικά, εφαρμόζουν την νομοθεσία και δεν φέρουν καμία ευθύνη για αυτήν καθώς και για τις απαιτήσεις του Καλλικράτη, που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν και δεν θέσπισαν οι ίδιοι.

Κάθε, λοιπόν, προσπάθεια εμπλοκής του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής σχετικά με απολύσεις, αποτελεί φτηνή δημαγωγία και ακραίο λαικισμό, πρακτικές καταδικασμένες από τον λαό μας, ειδικά στις μέρες και στις εποχές που ζούμε.

Εάν κάποιοι πρέπει να απολογηθούν για το εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων που σήμερα έχουν πρόβλημα, αυτοί δεν μπορεί να είναι η σημερινή διοίκηση του Δήμου, αλλά αυτοί που διαχειρίστηκαν τους Δήμους του νησιού μας τα χρόνια και τις δεκαετίες που πέρασαν και επέλεγαν την τακτική των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για ευνόητους λόγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου