Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

"ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ" Ο Π. ΒΛΑΧΟΣ

ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ


“ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ” ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ!


“Εσύ Δήμαρχε δεν έχεις καμία ευθύνη” είπε προς τον Παρίση και κατονόμασε Σιμάτο, Γαλιατσάτο & Φόρτε ως τους διοικητικούς & πολιτικούς υπεύθυνους του “εγκλήματος”!

Μεγάλες “φωτιές” άναψε στο ΠΑΣΟΚ το θέμα που συζητήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με τους 59 εργαζόμενους στην Διαδημοτική Επιχείρηση, των οποίων οι εργασιακές σχέσεις βρίσκονται “στον αέρα” ελλείψει συμβάσεων.
Η τοποθέτηση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Παλικής Παναγής Βλάχου, αποτέλεσε ουσιαστικά “καταπέλτη” στην διαχείριση που ασκούσε τα τελευταία 25 χρόνια το γνωστό “καθεστώς” που ήταν στην αρχή του Νησιού μας.
Ο κ. Βλάχος πήρε τον λόγο ως εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος στο Νομό μας και με τα όσα είπε έδωσε ένα ακόμη καίριο χτύπημα στην καρδιά του υπό διάλυση τοπικού ΠΑΣΟΚ.
“Εγώ ήρθα εδώ για να αποδώσω ευθύνες και να πω τα πράγματα με το όνομά τους” είπε ο κ. Βλάχος και συνέχισε: “Ενώ αυτοί οι εργαζόμενοι μάζευαν τα σκουπίδια, κάποιοι τους φέρθηκαν σαν σκουπίδια” υπογράμμισε και κατονόμασε:
1. Τον πρώην Πρόεδρο της Διαδημοτικής Γιώργο Σιμάτο και
2. Τον Διευθυντή της Διαδημοτικής Κώστα Γαλιατσάτο ότι αμφότεροι φέρουν Διοικητικές Ευθύνες και
Τον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου Γεράσιμο Φόρτε ότι φέρει πολιτικές ευθύνες.

Παράλληλα απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση υπογράμμισε: “Είναι βέβαιο Δήμαρχε ότι εσύ δεν φέρεις καμία ευθύνη. Αλλά η “πατάτα” είναι στα χέρια σου και πρέπει να την διαχειριστείς με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους εργαζόμενους”.
Η τοποθέτηση Βλάχου έπεσε ως “κεραυνός εν αιθρία” στην παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ενώ είναι βέβαιο ότι οι αντιδράσεις που θα επακολουθήσουν θα είναι αλλυσιδωτές.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Δίπλα στο Παρίση οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας


Από το e-kefalonia.net

Θετικές αναφορές δημόσια για τις προσπάθειες του Δημάρχου απ όλους. Πλήρης επιβεβαίωση του e-kefalonia.net πριν το δημοτικό συμβούλιο.
Ήταν από τις σπάνιες φορές που οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν τόσο καλά ενημερωμένοι, χωρίς εμπρηστικές δηλώσεις (όπως λ.χ. του Παναγή Βλάχου) που μάλιστα τράβηξαν τη προσοχή της αντιπολίτευσης. Πήραν το λόγο όλοι σχεδόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και εξήραν τον αγώνα του Παρίση ο οποίος το έχει πάρει … πατριωτικά και θέλει να δώσει λύση ώστε αυτοί οι εργαζόμενοι να μην μείνουν στο δρόμο.
Νέστορας Βεντούρας, Σπύρος Ματιάτος, Ελπίδα Κατσαίτη, Σάββας Σαββαόγλου, Νίκος Ανουσάκης, Άγγελος Γαλάτης, Σπύρος Σολωμός, Αθηνά Αυγουστάτου, Διονύσης Κοκκόσης και άλλοι γνώριζαν τα… ψιλά γράμματα του συγκεκριμένου θέματος, αλλά και τις πολιτικές του προεκτάσεις.
Αυτό όμως ξάφνιασε τους περισσότερους, κυρίως όσους τοπικούς δημοσιογράφους κάλυπταν το ρεπορτάζ, ότι υπήρχε τρομερή συσπείρωση δίπλα στο πρόσωπο του Δημάρχου. Όπως μάλιστα έλεγε κάποιος που καλύπτει χρόνια τα δημοτικά συμβούλια «δεν έμοιαζε σε τίποτα αυτή η εικόνα με προηγούμενες συνεδριάσεις».
Σημείωση: Στα θετικά η πολύ καλή παρουσία του Νίκου Ανουσάκη, ο οποίος κράτησε ψηλά το επίπεδο της συνεδρίασης, αν και επιχειρήθηκε αρκετές φορές, ευτυχώς από ελάχιστους, να γίνει «Τανγκανίκα» .
Επίσης, θετική ήταν η παρουσία της αντιπολίτευσης. Μάρκος Κοτσιλίνης, Ανδρέας Ζαπάντης, Κατερίνα Κουταλά και Διονύσης Αραβαντινός ήταν αρκετά διαβασμένοι χωρίς λαϊκίστικες κορόνες και υπερβολές.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΛΟΓΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ

Συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, το Δ.Σ. Κεφαλλονιάς.
Η συνεδρίαση είχε ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης το εργασιακό του Δήμου, αλλά τη συζήτηση μονοπώλησε, ουσιαστικά, το μεγάλο πρόβλημα με τους 59 εργαζόμενους της Διαδημοτικής, που στην κυριολεξία βρίσκονται “στον αέρα”.
Η συζήτηση είχε έντονους διαλόγους μεταξύ των δημοτικών συμβούλων και χαρακτηρίστηκε:
1. Από την απόδοση ευθυνών σε προηγούμενες Διοικήσεις της Διαδημοτικής, αλλά και προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και
2. Στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης με την κατάθεση προτάσεων.
Τελικά, μετά από 6 περίπου ώρες συνεδρίασης, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η πρόταση του δημάρχου Α. Παρίση, η οποία είχε τέσσερις άξονες και συνολικά είναι η ακόλουθη:
-Να συσταθούν 59 προσωποπαγείς θέσεις για τους εργαζομένους της διαδημοτικής
-Να δημιουργηθεί μια διαπαραταξιακή επιτροπή και να διαπραγματευτεί στην Αθήνα με το αρμόδιο υπουργείο. Παράλληλα, να διερευνήσει αν η διαδημοτική μπορεί να παραμείνει με τη παρούσα φάση.
-Να προσκληθεί και να έρθει στη Κεφαλονιά ο Υφυπουργός κ. Ντόλιος με παρότρυνση του βουλευτή Σπύρου Μοσχόπουλου.
-Να μην καταγγελθεί η σύμβαση των εργαζομένων της διαδημοτικής μέχρι να κάνει τις επαφές η διαπαραταξιακή επιτροπή άμεσα διερευνητικές επαφές τόσο με το αρμόδιο υπουργείο, όσο και με την ΚΕΔΚΕ αλλά και λοιπούς φορείς
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου