Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ "ΠΑΤΑΤΑ" ΤΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΠ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ

“ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΘΕΣΗ ΝΑ ΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΘΩ ΤΟ ΕΡΓΟ”
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ “Α”: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ “ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΕΙΚΗ” ΛΟΓΙΚΗ ΝΑ ΕΜΠΛΕΚΕΣΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ;

Στροφή 180 μοιρών κάνει σήμερα ο βουλευτής του Νομού Σπ. Μοσχόπουλος, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε με το πρόσφατο δελτίο Τύπου του για το θέμα του έργου της ύδρευσης Αργοστολίου.
Αντιλαμβανόμενος προφανώς την πολιτική “πατάτα”, στην οποία υπέπεσε, με νέο δελτίο Τύπου ομολογεί ότι δεν είχε καμία πρόθεση να οικειοποιηθεί το έργο, απλά όπως αναφέρει, το δελτίο Τύπου είχε “τα χαρακτηριστικά μιας απλής ανακοίνωσης που ενημέρωνε για την ένταξη του έργου”.
Η αγωνιώδης προσπάθειά του όμως να αντιστρέψει άμεσα το αρνητικό κλίμα, φέρνει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα. Διότι ο βουλευτής του Νομού πέφτει σε νέα πολιτική “πατάτα” εμφανιζόμενος ουσιαστικά ως εκπρόσωπος Τύπου του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τ. Αποστολόπουλου!
Και το ερώτημα είναι: Ποια η σκοπιμότητα του βουλευτή να λειτουργήσει ως εκπρόσωπος Τύπου του κ. Αποστολόπουλου στο συγκεκριμένο θέμα; Εξ όσων γνωρίζουμε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχει πλήρως οργανωμένο Γραφείο Τύπου, το οποίο μάλιστα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για το συγκεκριμένο έργο.
Ο βουλευτής του Νομού, στο δελτίο Τύπου του, αναφέρει ότι δεν του ταιριάζει σε καμία περίπτωση ο χαρακτηρισμός “μαυρογιαλούρος” που του αποδόθηκε από κάποια δημοσιεύματα.
Και το ερώτημα είναι: Δεν αποτελεί “μαυρογιαλουρέικη” λογική να εμπλέκεσαι σε έργα που όχι μόνο δεν έχεις σχέση με αυτά, αλλά ούτε καν την υπογραφή σου έχεις βάλει πουθενά;
Επιπροσθέτως στο νέο δελτίο Τύπου του, ο βουλευτής προσπαθώντας να διορθώσει την αρχική λανθασμένη τοποθέτησή του συντάσσεται πλήρως με την απάντηση που έδωσε για το έργο ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδός, αναφέροντας ότι “το συγκεκριμένο έργο προετοιμάστηκε από τον τέως δήμαρχο Αργοστολίου και την Δημοτική του ομάδα και ότι τα έργα ανήκουν σε αυτούς που τα προετοιμάζουν και πολύ περισσότερο στους πολίτες που δικαιούνται να τα απολαμβάνουν”.
Ξεχνάει όμως ο βουλευτής, τεχνηέντως είναι η γνώμη μας, δυο άλλα πρόσωπα “κλειδιά” που βοήθησαν στην επίτευξη του σημαντικού αυτού έργου: Τόσο τον τέως δήμαρχο Αργοστολίου Γ. Φόρτε, όσο και τον νυν δήμαρχο Κεφαλλονιάς Α. Παρίση.
Διότι τα έργα ανήκουν τόσο σε αυτούς που τα εμπνέονται, τα μελετούν και τα ξεκινούν (βλέπε Γ. Φόρτες), όσο και σε αυτούς που τα φέρνουν σε πέρας διορθώνοντας παραλείψεις και λάθη των προκατόχων τους (βλέπε Α. Παρίσης).

Ολόκληρο το κείμενο του δελτίου Τύπου του βουλευτή έχει ως εξής:
Την Παρασκευή 11/03/2011 εξεδόθη δελτίο τύπου του βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης Σπύρου Μοσχόπουλου, το οποίο ανακοίνωνε την ένταξη του έργου «Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Αργοστολίου» στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων.
Η ανακοίνωση αυτή κατέστη σύντομα «best seller» και έγινε αντικείμενο εκτενούς επιθετικού και άδικου (κατά την άποψή μας) σχολιασμού από τοπικά ΜΜΕ, παρότι θεωρούμε πως το δελτίο τύπου «δεν έδινε λαβές» που να δικαιολογούν τα σχόλια που ακολούθησαν.
Παρόλα αυτά και προκειμένου να γίνει απολύτως σαφές και να εξαλειφθεί η οποιαδήποτε αφορμή παρερμηνείας, αναφέρουμε πως ο βουλευτής δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση, μέσω του εν λόγω δελτίου, να οικειοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο. Το δελτίο τύπου είχε τα χαρακτηριστικά μιας απλής ανακοίνωσης, που ενημέρωνε για την ένταξη της «Αντικατάστασης του Δικτύου Ύδρευσης Αργοστολίου» στο ΠΕΠ, ενώ τόνιζε πως «το έργο μελέτησε, ωρίμασε και πρότεινε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή Αργοστολίου». Επομένως δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση ο χαρακτηρισμός «μαυρογιαλούρος» που του αποδόθηκε από συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Άλλωστε, στην μέχρι τώρα πορεία του ο βουλευτής, δεν έχει δώσει τέτοιου είδους αφορμές.
Επιπρόσθετα ο βουλευτής συμφωνεί απόλυτα με το σχετικό μεταγενέστερο δελτίο τύπου του πρώην Δημάρχου Αργοστολίου Γιώργου Τσιλιμιδού.
-Πράγματι, το συγκεκριμένο έργο έγινε γνωστό στο βουλευτή από τον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου.
-Πράγματι, το συγκεκριμένο έργο προετοιμάστηκε από τον τέως Δήμαρχο Αργοστολίου και τη Δημοτική του ομάδα.
-Πράγματι, τα έργα ανήκουν σε αυτούς που τα προετοιμάζουν και πολύ περισσότερο στους πολίτες που δικαιούνται να τα απολαμβάνουν.
-Πράγματι, ο χαρακτηρισμός «μαυρογιαλούρος» είναι δόκιμος και ταιριάζει σε όσους προσπαθούν να οικειοποιηθούν έργα άλλων.
Και τέλος, πράγματι, υπάρχουν στο νησί μας «μαυρογιαλούροι» που θα μπορούσαν να είναι αποδέκτες έντονης κριτικής, αλλά μένουν στο απυρόβλητο.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
“Ευθύνη έχουν όλοι όσοι διαχειρίζονταν τα πράγματα στη Διαδημοτική,

είτε ήταν Πρόεδροι είτε Διοικητικοί υπάλληλοι είτε αρμόδιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι»

“ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ”,
ΛΕΕΙ Ο ΣΠ. ΣΑΜΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ


Από το e-kefalonia.net

Ένας από τους κορυφαίους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, στενός συνεργάτης του Μάρκου Κοτσιλίνη μιλάει αποκλειστικά στο e-kefalonia για το μείζον θέμα του προβλήματος της διαδημοτικής και ρίχνει πολιτικές ευθύνες σε παλιότερες διοικήσεις.
Το e-kefalonia.net επικοινώνησε με τον Δημοτικό Σύμβουλο της Νέας Εποχής, Σπύρο Σαμούρη, με αφορμή το επικείμενο Δ.Σ. και το πολύ σοβαρό ζήτημα των υπαλλήλων της Διαδημοτικής, που κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.
Ξεκάθαρος και με απόλυτη ειλικρίνεια που άλλωστε τον διακρίνει, ο Σπύρος Σαμούρης μας δήλωσε «Έχω ενημερωθεί για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις συμβάσεις των υπαλλήλων στη Διαδημοτική και είμαι κάθετος στην άποψή μου. Όποιος έχει ευθύνες να πληρώσει!. Δεν είναι δυνατόν σε τέτοιες δύσκολες οικονομικές συνθήκες να κινδυνεύουν 59 άτομα να μείνουν στο δρόμο».
Σε ερώτησή μας για το ποιος πιστεύει ότι ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση, δήλωσε «Δε μπορώ να γνωρίζω ακριβώς ποιος συγκεκριμένα έχει την ευθύνη, όμως είναι ξεκάθαρο νομίζω πως ευθύνη έχουν όλοι όσοι διαχειρίζονταν τα πράγματα στη Διαδημοτική, είτε ήταν Πρόεδροι είτε Διοικητικοί υπάλληλοι είτε αρμόδιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου