Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ:

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Ή
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΑΔΑΡΧΗΣ;


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Λίγες ώρες απέμειναν από την ετυμηγορία της Κυριακής. Οι πολίτες της Κεφαλονιάς οδηγούνται στην κάλπη με το κυρίαρχο ερώτημα: “ Θέλουμε δήμαρχο κοινωνίας ή δήμαρχο ομαδάρχη”;
Ο λαός της Κεφαλονιάς καλείται να αποφασίσει για το ποιος θα διαχειριστεί την τύχη του νησιού μας.
Από τη μια έχουμε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο, που έχει δημιουργηθεί υπό τον Αλ. Παρίση με νέα πρόσωπα, αντίθετο στην φοροεισπρακτική πολιτική του μνημονίου, αντίθετο στους φόρους, στα λουκέτα των επιχειρήσεων και στις ορέξεις των δανειστών του ελληνικού κράτους.
Από την άλλη έχουμε τους διαχειριστές μιας ομάδας με επετηρίδα, που διαχειρίζεται χρόνια τα τοπικά ζητήματα, που αλληλοσπαράζεται για μια θέση στην εξουσία, που χάριν των διαφόρων εσωκομματικών δολοπλοκιών βρίσκονται στο τιμόνι του τοπικού ΠΑΣΟΚ, με εκπρόσωπό τους τον Μ. Κοτσιλίνη.
Από τη μια έχουμε έναν πολιτικό τον Αλ. Παρίση με το ανθρώπινο πρόσωπο, που χαίρει της εμπιστοσύνης σχεδόν ολόκληρου του πολιτικού φάσματος και από την άλλη έχουμε το σκληρό πρόσωπο του εκπροσώπου μιας μικρής ομάδας, που καταφέρνει με διάφορους τρόπους να διοικεί τα τελευταία 30 χρόνια.
Η σκληρότητα της ομάδας αυτής φάνηκε ξεκάθαρα, με τα όσα δημόσια κατήγγειλε ο δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδός, για τη μεθόδευση του αποκλεισμού του.
Είναι η ίδια ομάδα που πολιτικά εξοστράκισε τους μεγάλους Κεφαλλήνες πολιτικούς, τον ασυμβίβαστο Αντώνη Τρίτση και τον πανίσχυρο τότε Γεράσιμο Αρσένη που ήθελαν να προσφέρουν στην Κεφαλονιά και δεν τους άφησαν, προκειμένου να μην χάσουν τα ηνία της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και να περιοριστούν σε ρόλο δεύτερο, όπως θα τους άρμοζε δίπλα σε γίγαντες της πολιτικής.
Είναι η ίδια ομάδα που διαχειρίστηκε τα τελευταία 30 χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση έχοντας στο “χρηματοκιβώτιο” της, 3 Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης, δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα, εκατομμύρια σε ευρώ και δραχμές από τις δημόσιες δαπάνες και παραδίδουν σήμερα μια Κεφαλονιά χωρίς επαρκές οδικό δίκτυο, χωρίς βιολογικούς καθαρισμούς εν έτει 2010, χωρίς υποδομές για έναν τουρισμό υψηλής ποιότητας και χρεοκοπημένους Δήμους.
Αυτά για την ιστορία...
Στο ψηφοδέλτιο του Αλ. Παρίση συμμετέχουν σήμερα πολίτες που ανήκουν σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα και είναι αποφασισμένοι όλοι μαζί να παλέψουν για μια Κεφαλονιά της προόδου και της ανάπτυξης. Με κύριο μέλημα την ανάπτυξη του εγκαταλελειμμένου πρωτογενή τομέα και του συρρικνωμένου τουρισμού μας.
Για πρώτη φορά συμβαίνει η πλειοψηφία των συμβούλων του τρίτου συνδυασμού να συντάσσονται με τον πρώτο, σηκώνοντας ουσιαστικά τείχος στους εκπροσώπους των κλειστών πολιτικών ομάδων που δρουν στους κομματικούς μηχανισμούς. Το πλατύ κοινωνικό μέτωπο που διαμορφώθηκε υπό τον Αλ. Παρίση, φαίνεται καθαρά πλέον ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών της Κυριακής.
Η τοπική κοινωνία θα εκπροσωπείται πλέον στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου και η ίδια θα παίρνει τις αποφάσεις για το μέλλον της, με κεντρικό συντονιστή έναν άνθρωπο που η μοίρα της πατρίδας μας τον έστειλε στα ξένα, ο οποίος επέστρεψε επιτυχημένος, σοφός και κυρίως ανθρώπινος για να γίνει ο βασικός συντονιστής στη νέα σελίδα για τα νησιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου