Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΜΕ «ΦΟΥΣΚΕΣ» ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ…

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΠΑΡΙΣΗΣ
Η΄ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ;


Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΜΠ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μέσα στα επόμενα σαββατοκύριακα η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς ανακοίνωσε την σύγκλιση ολομέλειας Νομού των μελών της, προκειμένου να εκτιμήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα οδυνηρό για τον μηχανισμό του κόμματος και των στελεχών που τον διαχειρίζονται δεκαετίες τώρα.
Εμφανής στόχος του μηχανισμού αυτού είναι η στοχοποίηση δυο – τριών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ίσως και η αποπομπή τους, προκειμένου αυτοί να είναι τα εξιλαστήρια θύματα της ήττας.
Με τον τρόπο αυτό οι εγκέφαλοι του «ΡΕΓΓΙΝΑ» προσπαθούν να καταφέρουν δύο πράγματα:
Α) Βάζουν σε δεύτερη μοίρα την πορεία του ΠΑΣΟΚ και σε πρώτη το ποιος θα κρατήσει το «μαγαζί» που λέγεται ΠΑΣΟΚ.
Τους είναι αδιάφορο αν με τις καρατομήσεις είναι πολύ μικρότερο και συρρικνωμένο αλλά αρκεί αυτό να συνεχίσει να είναι ελεγχόμενο από την «γνωστή ομάδα» που ηττήθηκε στις εκλογές γνωρίζοντας ότι κάποτε θα ξαναέλθει η «ώρα τους».
Β) Με την προσπάθεια αυτή της στοχοποίησης προσπαθούν να κρύψουν τα πραγματικά αίτια της ήττας που ήταν η κυβερνητική πολιτική, η απέχθεια του κόσμου στα πρόσωπά τους, αλλά κυρίως η μεγάλη εμβέλεια της προσωπικότητας του Αλ. Παρίση στην Κεφαλονιά και να αποδείξουν ότι τελικά δεν φταίνε τα παραπάνω αλλά η στάση δυο – τριών στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Αρα το ΠΑΣΟΚ έχασε, δεν κέρδισε ο Παρίσης.
Η αλήθεια
όμως όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεται αλλού και μακριά από αυτό το ψευδοϊδεολόγημα.
Η αλήθεια είναι ότι κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν βοήθησε τον Παρίση να φθάσει στο 40% της πρώτης Κυριακής.
Η αλήθεια είναι ότι τα εκλογικά αποτελέσματα μιας μεγάλης νίκης δεν τα προσδιορίζει το ψηφοδέλτιο του τάδε ή του δείνα στελέχους που μπαίνει στην κάλπη, διοτι ακόμη και αν κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταψήφισαν τον Μ. Κοτσιλίνη αυτό το έπραξαν μόνο και μόνο με την προσωπική τους ψήφο και της γυναίκας τους, ίσως.
Η αλήθεια είναι ότι η νίκη Παρίση έχει χαρακτηριστικά «απελευθέρωσης» της κοινωνίας από τον 30ετή ζυγό μιας πολιτικής ομάδας που διαφέντευε τα πολιτικά πράγματα του νησιού μας.
Η αλήθεια είναι ότι ο Αλ. Παρίσης νίκησε αυτήν την πολιτική ομάδα γιατί ο ίδιος είναι ένα φαινόμενο στα πολιτικά πράγματα του νησιού μας και όχι μόνον.
Είναι ο πολιτικός που σπάνια βλέπεις ή βρίσκεις πανελλαδικά, γιατί είναι ο μόνος που πολιτεύεται «αυθεντικά», γνήσια, είναι λαϊκός, είναι προσβάσιμος, είναι διαλεκτικός, είναι «λαός», είναι δηλαδή αυτός που χρειάζεται μια κοινωνία που επί 30 χρόνια ήταν στριμωγμένη στην «γωνία», στο νησί μας.
Αυτή η νίκη και αυτό το αποτέλεσμα λοιπόν ανήκει στον ίδιο, τίποτε δεν μπορεί να την μειώσει και κανένα τέχνασμα του «Ρεγγίνα» δεν μπορεί να πείσει για το αντίθετο.
Φαινόμενα διαφοροποίησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ ιστορικά είχαμε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις από το ’86 μέχρι σήμερα.
Πάντα όμως το ΠΑΣΟΚ κέρδιζε τις εκλογές.
Σήμερα τις έχασε κατά κράτος γιατί μπροστά του σηκώθηκε ο «ογκόλιθος» που λέγεται Αλ. Παρίσης.
Αυτή είναι η αλήθεια.
Τώρα όσον αφορά τις εκλογές της Περιφέρειας που κέρδισε ο Σπ. Σπύρου με μερικές εκατοντάδες ψήφους, είναι φανερό ότι αν έχανε ο Παρίσης την Δημαρχία στην Κεφαλονιά, θα έχανε και ο Σπ. Σπύρου την Περιφέρεια.
Αρα η ήττα της «ομάδας» στο νησί μας ήταν «κομβική» και για την ήττα του ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια.
Αν λοιπόν η γνωστή ομάδα του τοπικού ΠΑΣΟΚ θέλει τελικά ένα συρικνομένο μικρό αλλά ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ ας προχωρήσει σε διαγραφές, στοχοποιήσεις, διαπομπεύσεις κ.λ.π.
Αν θέλει ένα μεγάλο και νικηφόρο ΠΑΣΟΚ τότε μόνο μια υπηρεσία μπορεί να προσφέρει.
Να πάνε στα σπίτια τους και να αφήσουν ήσυχη την παράταξη, μέσα από την ανανέωση στελεχών, να ξαναβρεί τον δρόμο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου