Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ Η ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

ΙΔΟΥ ΟΙ ΕΜΠΕΙΡΟΙ
ΚΑΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ...


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Χριστούγεννα μέσα στα σκουπίδια κινδυνεύουν να περάσουν ντόπιοι και επισκέπτες, καθώς από χθες η Διαδημοτική Επιχείρηση Καθαριότητας σταμάτησε την αποκομιδή των σκουπιδιών, με πρόσχημα ότι της χρωστούν οι Δήμοι 1 εκατ. Ευρώ και δεν μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται δέκα μέρες μετά τη νίκη του Αλ. Παρίση στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αν και τα χρέη των Δήμων προς την Διαδημοτική φαίνεται να είναι πάγια και πολύχρονα.
Σε κάθε περίπτωση όμως, η αποκάλυψη ότι οι Δήμοι δεν πλήρωναν τα ποσά που έπρεπε προς τη Διαδημοτική Επιχείρηση τόσα χρόνια τώρα, καταρρίπτει για μια ακόμη φορά το μύθο των “έμπειρων και ικανών” να διαχειριστούν τα αυτοδιοικητικά πράγματα που προσπάθησε να πλασάρει προεκλογικά ο συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοτσιλίνη και δείχνει τη λογική με την οποία δήμαρχοι αντιμετώπιζαν σοβαρά ζητήματα για το νησί, όπως είναι η καθαριότητά του.
Από την άλλη πλευρά βέβαια, η Διαδημοτική Επιχείρηση και ο πρόεδρός της Γ. Σιμάτος, επιλέγουν αυτή τη χρονική στιγμή να εκφράσουν την αντίδρασή τους, αν και το πρόβλημα αυτό υπάρχει πάρα πολύ καιρό τώρα, κάτι που για κάποιους έχει να κάνει με την πρόσφατη νίκη του Αλ. Παρίση και την αλλαγή τοπίου στο Δήμο Κεφαλονιάς.
Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά δυσμενής για το νησί μας που φημίζεται ως ένα από τα καθαρότερα της χώρας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος δήμαρχος Αλ. Παρίσης προσπαθεί να πείσει τη Διαδημοτική και τον πρόεδρό της να αναστείλουν την κινητοποίησή τους αυτή, προκειμένου το νησί να μην “πνιγεί” στα σκουπίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου