Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ
Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΡΙΣΗ-ΚΟΤΣΙΛΙΝΗ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η διαφορά ανάμεσα στο συνδυασμό του Αλ. Παρίση και του Μ. Κοτσιλίνη.
Η πρώτη Κυριακή έδωσε την πρωτιά στον Αλ. Παρίση και έδωσε τη δεύτερη θέση στον Μάρκο Κοτσιλίνη, ενώ τώρα τον καθοριστικό ρόλο αναμένεται να “παίξουν” δυο πράγματα.
Πρώτο ρόλο θα διαδραματίσει η τοποθέτηση του εκλογικού σώματος και των ψηφοφόρων τόσο του συνδυασμού του Θ. Μιχαλάτου όσο και της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η αίσθηση πάντως που υπάρχει είναι ότι οι ψηφοφόροι της Αριστεράς δεν ψηφίζουν πανελλαδικά δυνάμεις που στηρίζονται από την κυβέρνηση για τους πολλούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε, ενώ από την άλλη πλευρά οι “ελεύθεροι πολίτες” που ακολούθησαν στον α' γύρο το συνδυασμό του Θ. Μιχαλάτου που κατέγραψε το σημαντικότατο ποσοστό του 16% βρίσκονται ενάντια στο “σκληρό κομματικό” Μάρκο Κοτσιλίνη, ενώ η “αντιμνημονιακή” σημαία που σήκωσαν προεκλογικά μπορεί να συμπορευτεί μόνο με τον Αλ. Παρίση τη δεύτερη Κυριακή.
Δεύτερος λόγος της διεύρυνσης της εκλογικής βάσης του Αλ. Παρίση είναι ότι ο ίδιος ως πρόσωπο έχει μεγαλύτερη απήχηση στους ψηφοφόρους των συνδυασμών που είναι εκτός μάχης τη β' Κυριακή.
Ο Αλ. Παρίσης θεωρείται άνθρωπος προσβάσιμος, συζητήσιμος, με χαρακτηριστικά πολιτικού που πολιτεύεται με ανθρωπιά και κοινωνική ευαισθησία, αντίθετα με τον Μ. Κοτσιλίνη που ως επαγγελματίας πολιτικός στηρίζεται και στηρίζει συγκεκριμένη πολιτική ομάδα, συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος.
Τα 24ωρα που μένουν μέχρι την Κυριακή το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει οριστικά με την πλάστιγγα να γέρνει με μεγάλη πια διαφορά υπέρ του Αλ. Παρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου