Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΡΚΟ:

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΗΚΕΣ ΤΟΝ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟ;

ΝΕΟ “ΧΤΥΠΗΜΑ” ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Σε προηγούμενο άρθρο μας καλέσαμε το νυν Δήμαρχο Πυλαρέων και υποψήφιο Δήμαρχο Κεφαλονιάς με το συνδυασμό «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ», κ. Μ. Κοτσιλίνη, να σταματήσει να υπεκφεύγει και να πει την αλήθεια παραδεχόμενος δίχως περιστροφές και τεχνάσματα ότι ο ίδιος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πυλαρέων πρότειναν την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στο Μύρτο κατά την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής. Ο γνωστός όμως πλέον σε όλους μας επικοινωνιολόγος, συμβούλεψε το Δήμαρχο διαφορετικά. Αντί ο κ. Μ. Κοτσιλίνης να βγάλει μια ανακοίνωση προς όλα τα τοπικά ΜΜΕ και να παραδεχτεί όλα τα λάθη που έχει κάνει μέχρι τώρα και να ενημερώσει τους ανήσυχους και εν πολλοίς σοκαρισμένους Κεφαλονίτες, προτίμησε να κάνει μια δήλωση στην τοπική εφημερίδα «ΕΒΔΟΜΑΔΑ» μετά μάλιστα από πρωτοβουλία !! της εφημερίδας που του απηύθυνε σχετικό (τηλεφωνικό;) ερώτημα!!.
Στη δήλωση αυτή μαθαίνουμε ότι η απαγόρευση της δόμησης στο Μύρτο ήταν απόφαση του ΣτΕ που τη ζήτησε ο κ. Μ. Κοτσιλίνης ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν απόφαση πάλι του ΣτΕ χωρίς να τη ζητήσει ο κ. Μ. Κοτσιλίνης. Και ο πλέον καλόπιστος αναγνώστης ξέρει ότι στην χώρα μας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η αρχή της «διάκρισης των εξουσιών» και ότι τα Δικαστήρια δεν νομοθετούν. Τα Προεδρικά Διατάγματα τα φτιάχνουν οι πολιτικοί και τα δικαστήρια απλώς τα ελέγχουν. Μια γρήγορη ματιά στην ιστοσελίδα του ΣτΕ στο διαδίκτυο θα πείσει και τον πλέον κακόπιστο αναγνώστη ότι το ΣτΕ γνωμοδοτεί, δεν αποφασίζει, και ότι το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., μόνο αν θέλει λαμβάνει υπόψη του τις γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ. Αν βέβαια δεν τις λάβει, αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για το Προεδρικό Διάταγμα καθώς αν κάποιος με έννομο συμφέρον το προσβάλει μπορεί να το ακυρώσει.
Πέρα από τα κατ’ εξακολούθηση ψεύδη του κ. Δημάρχου, ότι το ΣτΕ αποφασίζει για όλα, ότι ο ίδιος δεν πρότεινε καμία απαγόρευση κυκλοφορίας, ότι δέχτηκε την απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης των οχημάτων από το ΣτΕ γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς μια και το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίζει και διατάζει, ο κ. Μ. Κοτσιλίνης έχασε την ψυχραιμία του και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, θέλοντας προφανώς να περάσει στην αντεπίθεση. Μας κατηγόρησε (θέτοντας και αυτός ερωτήματα) ότι τάχα μας ενδιαφέρει η πλήρης ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος γιατί έχουμε καταστρώσει κάποιο καταχθόνιο σχέδιο «τουριστικής αξιοποίησης» του Μύρτου. Εμείς του απαντάμε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί και θα το αποδείξουμε παρακάτω.
Εμείς κύριε Δήμαρχε αγαπάμε το Μύρτο και συμφωνούμε με την απαγόρευση της δόμησης γύρω από την όμορφη παραλία. Όταν αποφασίσαμε να αναδείξουμε το θέμα του Προεδρικού Διατάγματος,, δε κατηγορήσαμε κανέναν για δόλο και λαθροθηρία. Από την πρώτη στιγμή κ. Μ. Κοτσιλίνη μιλήσαμε για «λάθη και προχειρότητες» που φαλκιδεύουν αυτόν τον τόσο σημαντικό πλουτοπαραγωγικό πόρο της αγαπημένης μας Κεφαλονιάς. Είπαμε ότι χρειάζεται προσοχή, υπευθυνότητα, γνώση και εμπειρία ο χειρισμός τόσο δύσκολων υποθέσεων όπως της προστασίας των παραλιών μας.
Να όμως τι θα μπορούσε να σκεφτεί για το Μύρτο ένας υποψιασμένος πλην όμως κακόβουλος και κακεντρεχής Κεφαλονίτης ψηφοφόρος:
Σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και της προστασίας του Μύρτου και βγάζουμε ένα Προεδρικό Διάταγμα που απαγορεύει τη δόμηση γύρω από την αγαπημένη παραλία. Παράλληλα, έχουμε φροντίσει το Προεδρικό Διάταγμα να είναι διάτρητο και χαλκευμένο αφού δεν έχουμε ενσωματώσει 7 από τις 8 υποδείξεις της γνωμοδότησης του ΣτΕ, ενώ τη μία και μοναδική που ενσωματώσαμε την έχουμε και αυτή προσβάλει δικαστικά με αίτηση ακύρωσης του Δήμου. Εν τω μεταξύ, η αξία και άρα οι τιμές της γης καταρρέουν αφού απαγορεύεται η δόμηση και τότε εμφανίζεται μια φιλεύσπλαχνη εταιρεία που αρχίζει να αγοράζει άχρηστα χωράφια με ελιές κοψοχρονιά από τους αγρότες. Έχοντας έννομο συμφέρον στην περιοχή αφού κατέχει πλέον τη γη, η εταιρεία παραπονιέται ότι δεν μπορεί να οργώσει τα χωράφια της αφού απαγορεύεται η κυκλοφορία τρακτέρ και προσβάλει το Προεδρικό Διάταγμα στο σύνολό του ως αντισυνταγματικό. Φυσικά, το διάτρητο και χαλκευμένο Προεδρικό Διάταγμα καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα αφού έχουμε φροντίσει να μην ενσωματώσουμε καμία από τις γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ (εκτός από μία που την έχουμε προσβάλει και αυτή) και άρα η απαγόρευση της δόμησης πάει περίπατο. Η εταιρεία τότε αρχίζει γρήγορα-γρήγορα να κόβει και να πουλάει οικόπεδα ή να κτίζει σπίτια και ξενοδοχεία «αξιοποιώντας τουριστικά» την περιοχή. Αυτά θα μπορούσε να σκεφτεί ένας υποψιασμένος πλην όμως κακόβουλος και κακεντρεχής Κεφαλονίτης ψηφοφόρος κ. Μ. Κοτσιλίνη. Τα συμπεράσματα δικά σας αγαπητοί αναγνώστες.
Γίνεται εύκολα κατανοητό ότι ο νέος Δήμαρχος που θα προκύψει από τη κάλπη σε λίγες μέρες, όποιος και αν είναι αυτός, θα έχει να κάνει πολλή δουλειά για τη προστασίας της αγαπημένης παραλίας του Μύρτου. Θα πρέπει να διαβάσει το παρόν άρθρο με τη προσήκουσα σοβαρότητα που του αρμόζει, να σκύψει πάνω από το πρόβλημα με ευλάβεια και να δείξει τη δέουσα προσοχή, γιατί αν κάτι πάει στραβά με το Μύρτο τότε θα είναι και αυτός υπεύθυνος.
Τα λάθη και οι παραλείψεις έχουν κόστος κ. Μ. Κοτσιλίνη. Αν όμως κύριε Δήμαρχε του μικρού Δήμου Πυλαρέων είχατε παραδειγματιστεί από την επιτυχημένη τετραετία του συναδέλφου και συντρόφου σας Δημάρχου Αργοστολίου κ. Γιώργου Τσιλιμιδού, ο οποίος πάντοτε διαβουλευόταν με τους ικανούς του αντιδημάρχους των τεχνικών έργων κ.λ.π. και ήταν πλαισιωμένος από τους καταρτισμένους και αξιόλογους τεχνικούς υπαλλήλους του Δήμου, τότε μπορεί να μην είχατε υποπέσει στα λάθη ολκής που συζητάμε σήμερα. Αντ’ αυτού κ. Μ. Κοτσιλίνη, αναλωθήκατε στο να αναπτύσσετε θεωρίες για τα συμπαθή τετράποδα, τους κοπρίτες, που έτσι χαρακτήρισε ο εξ’ ανάγκης συνοδοιπόρος σας, τους δημόσιους υπαλλήλους του νησιού μας.
Τα βασανιστικά λοιπόν ερωτήματα παραμένουν και περιμένουν απαντήσεις.
Αφού κύριε Δήμαρχε κόπτεστε τόσο πολύ για την απαγόρευση της δόμησης γιατί δεν αφαιρέσατε από το Π.Δ. τις λέξεις «και αρτιότητα» όπως σας υπέδειξε το ΣτΕ;;
Υπήρξε υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας στο τότε Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. που αντέδρασε έντονα και δεν συμπεριέλαβε στο τελικό Π.Δ. τις επτά από τις οκτώ υποδείξεις του ΣτΕ και τι έκανε τότε ο Δήμος σας γι’ αυτό;;
Γιατί ακόμη και σήμερα αρνείσθε πεισματικά να παραδεχτείτε ότι η απαγόρευση της διέλευσης και στάθμευσης οχημάτων κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής ήταν πρόταση δική σας,, όπως αποδείξαμε στο προηγούμενο άρθρο μας με την παρουσίαση του Πρακτικού Συνεδριάσεως και Γνωμοδότησης του ΣτΕ;;
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου