Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ "ΡΕΓΓΙΝΑ" ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ "ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ" ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ
ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ
ΦΟΡΤΕ-ΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Πολλοί ήταν αυτοί που ανέμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την αποτίμηση εκ μέρους του “Ρεγγίνα” του αρνητικού αποτελέσματος για το τοπικό ΠΑΣΟΚ, της περασμένης Κυριακής σε Δήμο Κεφαλονιάς, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Δήμο Ιθάκης.
Και ως αποδεικνύεται είχαν δίκιο. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το “Ρεγγίνα” μπορεί να είναι σχεδόν λακωνική, είναι όμως ιδιαιτέρως αιχμηρή.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι η κομματική οργάνωση του “Ρεγγίνα” βάλει, εμμέσως πλην σαφώς, κατά του Μάκη Φόρτε αλλά και του Γιώργου Τσιλιμιδού όταν κάνει λόγο για “για κάποιους που με την στάση τους και τις πρακτικές τους λειτούργησαν ρεβανσιστικά, και με γνώμονα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Η κοινωνία των νησιών μας όμως έχει και ικανότητα και γνώση και ξέρει να απομονώνει τέτοιου είδους στοιχεία με τον δικό της τρόπο, όπως έχει πράξει κατά επανάληψη στο παρελθόν.
Και αυτό θα πράξει.”
Οι ίδιοι παρατηρητές εκτιμούν ότι για τον μεν Μάκη Φόρτε καταγγέλουν την στάση του να κατέβει με το ψηφοδέλτιο του “αντάρτη” Γιώργου Καλούδη στην Περιφέρεια και για τον δε Γιώργο Τσιλιμιδό, το ότι δεν αποδέχθηκε ποτέ τις διαδικασίες με τις οποίες δόθηκε το “χρίσμα” στον Μάρκο Κοτσιλίνη και μάλιστα καταδίκασε και με δημόσια δήλωσή του, συν το ότι έδωσε μία μάλλον “χλιαρή” στήριξη στο δημοτικό ψηφοδέλτιο κατά την προεκλογική περίοδο.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του “Ρεγγίνα” που υπογράφει ο Γραμματέας της Ν.Ε. Δ. Σπανός, έχει ως εξής:
Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας που εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια του κινήματός μας, στην Περιφέρεια τον Ηλία Μπεριάτο και τον Συνδυασμό του «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», και στον Δήμο τον Μάρκο Κοτσιλίνη και τον Συνδυασμό του «Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά».
Οι απλοί πολίτες των νησιών μας στάθηκαν δίπλα στα ψηφοδέλτια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τα τίμησαν με την ψήφο τους ανιδιοτελώς, παραμερίζοντας τυχόν πικρίες. Λειτούργησαν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας σε ένα δύσκολο μάλιστα πολιτικό σκηνικό, και σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία.
Σε όλους αυτούς τους πολίτες αξίζουν συγχαρητήρια για τον ωραίο αγώνα που έδωσαν, κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Φυσικά το ίδιο δεν ισχύει για κάποιους που με την στάση τους και τις πρακτικές τους λειτούργησαν ρεβανσιστικά, και με γνώμονα τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Η κοινωνία των νησιών μας όμως έχει και ικανότητα και γνώση και ξέρει να απομονώνει τέτοιου είδους στοιχεία με τον δικό της τρόπο, όπως έχει πράξει κατά επανάληψη στο παρελθόν.
Και αυτό θα πράξει.
Συγχαίρω τον κύριο Σπύρου και τον κύριο Παρίση και τους εύχομαι να επιτύχουν στο έργο τους.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως το κόμμα που δημιούργησε τον Καλλικράτη σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία και θα στηρίξει τις προσπάθειες των νεοεκλεγμένων οργάνων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών.
Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς– Ιθάκης
Δημήτρης Σπανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου