Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Λευκό ή άκυρο στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 7 Νοέμβρη για την ανάδειξη τοπικών και περιφερειακών οργάνων, τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίχθηκαν από το ΚΚΕ συγκέντρωσαν στην Κεφαλονιά και το Θιάκι 3492 ψήφους για τις Περιφερειακές εκλογές (15,3%) και 2878 ψήφους για τις Δημοτικές εκλογές (11,62% Κεφαλονιά και 14,75% Ιθάκη).
Η αύξηση σε ψήφους και ποσοστό περικλείει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά καθώς είναι μεγαλύτερη στα αστικά κέντρα του νομού (Αργοστόλι, Ληξούρι που είναι τρίτη δύναμη, Βαθύ που είναι Τρίτη δύναμη), με κύριο στοιχείο την αύξηση στις εργατικές λαϊκές περιοχές και στις περιοχές με πιο οξυμένα προβλήματα στους μικροεπαγγελματίες και τους αγρότες. Αντανακλά τη διεύρυνση εκείνων των δυνάμεων που εκτιμούν ότι η όξυνση της ταξικής πάλης μπορεί και πρέπει να συνδυαστεί με μια συνολική φιλεργατική φιλολαϊκή πολιτική πρόταση διεξόδου. Ανοίγει τον δρόμο για το στέριωμα της κοινωνικής συμμαχίας εργατικής τάξης-αυτοαπασχολουμένων-μικρομεσαίων αγροτών που αποτελεί την βάση για την οικοδόμηση του μετώπου της αντίστασης και της αντεπίθεσης, για μια άλλη λαϊκή εξουσία με λαϊκή οικονομία. Τα ψηφοδέλτια που στηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ αλλά και το «μείγμα» αυτών με το ΣΥΝ, το «ανεξάρτητο» ψηφοδέλτιο στην Κεφαλονιά υπέστησαν σημαντική μείωση των δυνάμεων τους. Αν ένα σημαντικό μέρος του λαού δεν επέλεγε την αποχή ως τρόπο έκφρασης αγανάκτησης και απέχθειας αλλά στήριζε τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η καταδίκη θα ήταν ακόμη πιο εμφανής.
Οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έδωσαν τον αγώνα αντιμετωπίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο των άλλων ψηφοδελτίων που είχαν ως ένα ακόμη στοιχείο την αντιπαράθεση προσώπων, τοπικιστικών αντιλήψεων. Δεν έλειψαν από την «αντιπαράθεση» οι εκατοντάδες υποσχέσεις για μια θέση εργασίας, οι πιέσεις και ο εκμαυλισμός συνειδήσεων. Με το μόνο που δεν ασχολήθηκαν οι δυνάμεις του δικομματισμού και οι «δορυφόροι» τους ήταν με τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, όπως έκαναν και όλο το προηγούμενο διάστημα. Προσπάθησαν να τα συσκοτίσουν, να κάνουν τον λαό να νοιώθει σε μια άλλη πραγματικότητα. Αυτό άλλωστε φαίνεται και μέσα από τα προγράμματα τους.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ευχαριστεί τον λαό και ιδιαίτερα όλους εκείνους που έδωσαν την ψήφο τους για πρώτη φορά και δηλώνει ότι θα τιμήσει την εμπιστοσύνη τους. Είναι ώρα ευθύνης για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες όσων ψήφισαν, ακόμη και στις προσδοκίες εκείνων (των πολύ περισσότερων) που δεν ψήφισαν γιατί λύγισαν την τελευταία στιγμή. Αρκετοί αγωνιστές δίπλα στην εκτίμηση και την προσδοκία από την «Λαϊκή Συσπείρωση» διατηρούν επιφυλάξεις απέναντι μας ή έχουν τις ιδιαίτερες απόψεις τους σε ορισμένα θέματα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θα τους προδώσει- δεν θα τους διαψεύσει. Μεγαλώνει η απαίτηση για να εκφραστεί όλη η δυσαρέσκεια σε αγωνιστική διάθεση.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» όπως έχει έγκαιρα δηλώσει, καλεί το λαό στην Κεφαλονιά και το Θιάκι να ψηφίσει λευκό ή άκυρο στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Να καταδικάσει μαχητικά τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και στον δεύτερο γύρο μαζί με τον δήθεν ανεξάρτητο στο Θιάκι. Η θητεία των δυνάμεων αυτών και των στελεχών τους στα όργανα των Νομαρχιών και των Δήμων – γενικότερα στην πολιτική σκηνή ως τώρα, δίνει πολλές εγγυήσεις πειθαρχίας και δέσμευσης στην υλοποίηση των αντιλαϊκών επιλογών του «Καλλικράτη» και της πολιτικής κυβέρνησης – ΝΔ- ΛΑΟΣ. Στήριζαν και στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική, παρεμβάλουν εμπόδια, είναι αναχώματα στον ριζοσπαστισμό. Εξωραΐζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα. Είναι το ίδιο το ανακυκλωμένο τοπικό πολιτικό προσωπικό και τα κόμματα τους που με την πολιτική τους έδωσαν και δίνουν προνόμια και κέρδη στους λίγους και φτώχεια και εξαθλίωση στον λαό.
Μόνη έννοια για το λαό να είναι το πώς θα προετοιμαστούν συγκροτημένα-ταξικά-πολιτικοποιημένα-αποτελεσματικά οι αγώνες για την επόμενη δύσκολη μέρα.

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου