Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

“Ο,ΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” ΕΙΠΕ Ο ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

“ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ”
ΠΑΡΙΣΗ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Σειρά συναντήσεων και επαφών έχει τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα, ο νέος Δήμαρχος Κεφαλληνίας κ. Αλέξανδρος Παρίσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των νέων αιρετών προσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο που ορίζει η μεταρρύθμιση Καλλικράτης.
Την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, ο κ. Παρίσης συμμετείχε στην συνάντηση εργασίας υπό το Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούση, οι οποίοι καλωσόρισαν τους νέους Δημάρχους και τους νέους Περιφερειάρχες, και τους μίλησαν για το νέο έργο που αναλαμβάνουν και που αποτελεί κορυφαίο στοίχημα για τη χώρα καθώς μεταρρυθμίζει ριζικά τη δομή και τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης σε ιδιαίτερα ασφυκτικά χρονικά πλαίσια.
Ο κ. Παρίσης είχε και κατ’ιδίαν επαφές με τον Υπουργό κ. Ραγκούση στο περιθώριο της συνάντησης. Ο κ. Ραγκούσης του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του για την εκλογική του επιτυχία και στην παρατήρηση του κ. Παρίση ότι «ο δρόμος είναι δύσκολος και απαιτητικός», ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράστασή του λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Ό,τι χρειαστείς είμαι δίπλα σου».
Την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου ο νέος Δήμαρχος συμμετέχει στη Διημερίδα Επιμόρφωσης των νέων Αυτοδιοικητικών Αρχών που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με σειρά θεματικών ενοτήτων που καλύπτουν όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων των νέων Δήμων καθώς και τις απαιτούμενες πράξεις και ενέργειες για την ομαλή μετάβαση στο νέο Καλλικράτειο σύστημα.
Στο περιθώριο της Διημερίδας ο κ. Παρίσης έχει την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς με ακαδημαϊκούς, με στελέχη του Υπουργείου και ειδικούς για εξειδικευμένα ζητήματα εφαρμογής του νέου πλαισίου στο νέο Δήμο Κεφαλληνίας.
Σε μία πρώτη αποτίμηση και αποτύπωση, διαπιστώνεται ότι τόσο ο όγκος της προετοιμασίας όσο και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της, είναι πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα. Σε πρώτη προτεραιότητα τίθεται η κατάρτιση του Σχεδίου Μετάβασης για το σύνολο των Δημοτικών Υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων, ο Οργανισμός Εσωτερικής Λειτουργίας και το Επιχειρησιακό Σχέδιο της νέας Δημοτικής Αρχής. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η ομαλή μετάβαση στο νέο πλαίσιο και κυρίως η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πολίτη χωρίς καμία καθυστέρηση ή σύγχυση. Για το λόγο αυτό τόσο οι κεντρικές δομές του κράτους όσο και οι εξειδικευμένοι φορείς θα είναι σε τακτική και άμεση συνεργασία με τους νέους Δημάρχους προκειμένου όλοι μαζί να συνεργαστούν για την ταχύτερη και βέλτιστη λειτουργία των νέων Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου