Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΕΝΩ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Ο ΜΑΡΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ
“ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ”


ΜΟΝΟ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών που κοινοποιήθηκε σε όλους τους Δήμους και την Κοινότητα του Νομού, απαγορεύει τη διενέργεια συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων μέχρι και την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα Δημοτική Αρχή που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.
Επιτρέπει μόνο τη συνεδρίαση με θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης.
Το κείμενο της εγκυκλίου αναλυτικά έχει ως εξής:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ ΚΑΙ Δ/ΣΗΣ ΚΕΦ/ΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΝΠΔΔ
Αργοστόλι 6-10-2010
Αριθμ. Πρωτ.: Οικ. 4704
Προς: ΟΤΑ Νομού υπ' όψιν
1) κ.κ. Δημάρχων και Προέδρων Κοινοτήτων Νομού
2) Προέδρων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων
Θέμα: “Αποφάσεις Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων ενόψει εκλογών”
Ενόψει της διενέργειας των Δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 σας υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 93 του Ν. 3463/2006 (ΚΔΚ) ένα (1) μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών (δηλ. από σήμερα 6-10-2010) και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών ή κοινοτικών αρχών, το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.
Αναλογικά, το ίδιο ισχύει και για τα λοιπά συλλογικά όργανα των ΟΤΑ.
Παρακαλούμε για την άμεση και πιστή εφαρμογή των ανωτέρω.
Ε.Γ.Γ.Π.Ι.Ν.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ

Την ίδια ώρα στο Δήμο Πυλαρέων ο απερχόμενος δήμαρχος και ηττημένος των εκλογών Μ. Κοτσιλίνης, πραγματοποιεί συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία χαρακτηρίζεται ως αυθαίρετη και παράνομη, καθώς εμπεριέχει θέματα που δεν εντάσσονται στο πνεύμα και το γράμμα της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών.
Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν θέματα όπως η τροποποίηση του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, καθώς και η μετατροπή της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού σε Κοινωφελή Επιχείρηση, ζητήματα που πλέον είναι αρμοδιότητα της νέας Δημοτικής Αρχής που προέκυψε από τις εκλογές και του νέου δημάρχου Αλ. Παρίση.
Κύκλοι προσκείμενοι στο νικητή συνδυασμό των εκλογών καλούν τον απερχόμενο δήμαρχο Πυλαρέων να μην προχωρήσει στη συζήτηση των θεμάτων αυτών, καθώς ο σχεδιασμός που έχει εκπονηθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή είναι διαφορετικός από αυτόν που σχεδιάζει ο Μ. Κοτσιλίνης. Υπογραμμίζουν δε ότι δεν είναι ηθικό και δεοντολογικό να δεσμεύει το Δήμο με αποφάσεις ο απερχόμενος δήμαρχος, την ώρα μάλιστα που κανένας άλλος συνάδελφός του δεν επιχειρεί να προβεί σε συζήτηση και λήψη τέτοιων αποφάσεων.
Ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα εκπέσουν αργότερα όταν θα γίνει ο αρμόδιος έλεγχος από τη Διεύθυνση Τοπικής Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου