Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ
ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΙΣΗ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Έντονο άρωμα πολιτικής αναμέτρησης έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής, μετά την διακαναλική συνέντευξη Παπανδρέου, όπου έθεσε το δίλημμα της υπερψήφισης των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ή αλλιώς εκλογές.
Ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, πέτυχε όμως το ακριβώς αντίθετο, αφού το πολιτικό διακύβευμα είναι πια το Μνημόνιο με το ΔΝΤ.
Από την μια πλευρά είναι πλέον οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ που υπερασπίζονται το Μνημόνιο, παρά τις οδυνηρές συνέπειες για τον Ελληνικό λαό και από την άλλη οι δυνάμεις που παλεύουν απέναντι στο μνημόνιο και τους οικονομικούς κατακτητές του ΔΝΤ.
Η σύγκρουση αυτή θα αποβεί μοιραία για τους εκλογικούς συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ, αφού ναι μεν βραχυπρόθεσμα μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά για την σκληρή βάση του ΠΑΣΟΚ, στερεί όμως τη δυνατότητα ευρύτερων συσπειρώσεων των συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ στο β’ γύρο.
Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ είναι γυμνοί από πλευράς συμμαχιών β’ γύρου σ’ ολόκληρη την Ελλάδα, αφού κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα τους στηρίξει αλλά και κανένας ανεξάρτητος συνδυασμός στην Ελλάδα δεν είναι υπέρ του Μνημονίου.
Στην Κεφαλονιά, τόσο το ΚΚΕ, όσο και οι Παρίσης και Μιχαλάτος έχουν σηκώσει ψηλά την αντιμνημονιακή σημαία.
Οι Κεφαλονίτες που θέλουν να δώσουν ηχηρό αντιμνημονιακό μήνυμα στην Κυβέρνηση, οργισμένοι από την μέχρι σήμερα βίαιη αφαίρεση των εισοδημάτων τους και υπό τον φόβο νέων σκληρότερων μέτρων, δεν μπορούν να στηρίξουν τον εκφραστή του Μνημονίου στην Κεφαλονιά, Μάρκο Κοτσιλίνη.
Γνωρίζουν ότι εάν σ’ όλη την Ελλάδα εκλεγούν υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν το ηθικό έρεισμα στον Γιώργο Παπανδρέου να πάρει νέα μέτρα, σκληρότερα αυτή τη φορά.
Οι πολίτες πρέπει να στείλουν το μήνυμα ότι δεν αντέχουν πια.
Και το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο και ηχηρό.
Στην Κεφαλονιά ο μόνος συνδυασμός που θα στείλει αυτό το μήνυμα είναι αυτός του Αλέξανδρου Παρίση, αφού είναι ο συνδυασμός που συγκεντρώνει ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες, έχει την μεγαλύτερη λαϊκή βάση, πολυσυλλεκτικότητα και εμπειρία.
Είναι ο μόνος συνδυασμός που έχει δημιουργήσει συνθήκες εκλογικής νίκης και αποτελεί εχέγγυο για μια δημιουργική Δημαρχιακή Θητεία.

Η ισχυρή ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΨΗΦΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου