Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Είναι ο Ενας, ο Μοναδικός, ο Αναντικατάστατος που πρέπει να πληρώνουμε παντός καιρού!
(από kefaloniapress)

Αγαπητοί Αναγνώστες, Αφήνουμε σε εσάς τα σχόλια στα όσα θα καταγράψουμε στην συνέχεια. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές και διαρκές σκάνδαλο που συντελείται στην Κεφαλονιά τα τελευταία χρόνια προκειμένου κάποιος , ένας συγκεκριμένος κολλητός, να βρίσκεται πάντα σε μια καλοπληρωμένη αργομισθία με τα δικά ΣΟΥ τα λεφτουδάκια Κεφαλλονίτη! Διαβάστε τα γεγονότα
* Στις 14 Αυγούστου 2010 ημέρα Σάββατο (παραμονή τση Παναγίας μεγάλη η χάρη της και προπαραμονή του Αγιούλη μας, σύνολο αργιών τρεις ημέρες) δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο ( και στο kefalonia Press) η πρόσκληση για έναν διαγωνισμό πρόσληψης Γενικού Διευθυντή σε Οργανισμό στο Αργοστόλι που εποπτεύεται από το Δημόσιο. Αιτήσεις μπορούσαν να καταθέσουν οι υποψήφιοι έως τις 30 Αυγούστου το αργότερο (μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, οι άνεργοι επιστήμονες έπρεπε να είναι απίκο) για ένα διαγωνισμό συνοπτικών διαδικασιών 12 ημερών. Τέτοια πρεμούρα! Η προκήρυξη παρέπεμπε στο site του Οργανισμού προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να πάρει τον ολοκληρωμένο φάκελο της υποψηφιότητας. Μόνο που αυτό το site δεν λειτουργεί τα .. τελευταία χρόνια , ούτε και σήμερα ( Τρίτη 28/9/2010) λειτουργεί. Το ότι δεν λειτουργεί μας έχει επιβεβαιωθεί αρκετές φορές από τον ίδιο τον Οργανισμό.
* Στις 23 Αυγούστου, Αναγνώστης του Kefalonia Press που ενδιαφερόταν για την προκήρυξη μας έθεσε υπόψη το ζήτημα λέγοντάς μας ότι «πολλά δεν πάνε καλά σε αυτόν τον διαγωνισμό και για να μην ξευτιλιστεί δεν θα κάνει αίτηση».. Και έτσι αρχίσαμε να παρακολουθούμε την υπόθεση.
* Ο διαγωνισμός έληξε στις 30 Αυγούστου και ως εκ θαύματος ΕΝΑΣ και μόνον ΕΝΑΣ υποψήφιος εμφανίστηκε . ΕΝΑΣ που ήξερε πολύ καλά τα κατατόπια. ΕΝΑΣ κατάθεσε τα χαρτιά του, έτοιμα ήταν άλλωστε από την προηγούμενη φορά και με «δημοκρατικές διαδικασίες» έγινε η πρόσληψη (ή επαναπρόσληψη?)Σημασία δεν θα είχε αν κατέθεταν και δέκα και εκατό βέβαια. Η απόφαση είχε παρθεί. Οι άλλοι είναι ή θα ήταν για το άλλοθι της νομιμότητας του διαγωνισμού.

Ε, καλά θα πείτε. Πρώτη φορά να γίνει τέτοιος σικε διαγωνισμός; Δίκιο έχετε ! Οχι, δεν είναι η πρώτη φορά. Ο συγκεκριμένος κύριος πάει και έρχεται στην ίδια θέση εδώ και κάτι χρόνια. Παρακολουθείστε την πορεία του και θα καταλάβετε πόσο απαραίητος μας είναι: @ Αυτό το μοναδικό στέλεχος -που η Κεφαλονιά δεν μπορεί να ζήσει αν δεν τον πληρώνει χρυσάφι- εμφανίστηκε σε ανώτερες διοικητικές θέσεις διαχείρισης κοινοτικών πόρων το 1993 περίπου. @ Το 2001 παίρνει προαγωγή σε Οργανισμό εποπτευόμενο από δημόσια αρχή. Η προαγωγή συνοδεύεται με αύξηση αποδοχών βέβαια.
@ Το 2002 οι πολιτικοί του προστάτες, επειδή αντιλαμβάνονται ότι χάνουν τις εκλογές, και πριν πάρουν πόδι , του ανανεώνουν την σύμβαση (μετ΄αυξήσεως) για άλλα 4-5 χρόνια. Η νέα Αρχή τονε βρίσκει αμανάτι και εξασφαλισμένο με ένα κλειδωμένο χρυσό συμβόλαιο. Ο οργανισμός που διευθύνει πάει κατά διαόλου , τα ταμεία αδειάζουν, κάτι κουνέλια πεταχτήκανε δεξιά-αριστέρα αλλά λουφάξανε και αυτά στο τέλος. Κανείς δεν μπόρεσε να κουνήσει τον κύριο από τη θέση του. Το συμβόλαιο είναι συμβόλαιο και οι συμμαχίες , συμμαχίες.
@ Το 2006 οι πολιτικοί του προστάτες επανέρχονται στην εξουσία, με δεκανίκια και κουτσαίνοντας βέβαια , αλλά χάρη στους άξιους συμμάχους τους ,μας κατσικώνονται για άλλη μια 4ετία. Ανάσα ανακούφισης στον Οργανισμό.. Τώρα δεν φοβάται τίποτε. Ο χρυσός μισθός πέφτει ντάγκα – ντάγκα ,κάθε μήνα ,από το υστέρημά σου μεγάθυμε Κεφαλλονίτη. @ Το 2010 ο Οργανισμός έχει φθάσει στα οριά του, τα ταμεία αδειάζουν , ο κύριος διευθυντής κινδυνεύει να μείνει απλήρωτος.
@ Μάρτιος 2010. Οι πολιτικοί του προστάτες τον σώζουν. Νέα πρόσληψη σε άλλο πόστο με μισθό ανώτερο του προηγούμενου. Καθήκοντα; Άγνωστα και αδιευκρίνηστα .. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους πολιτικούς του προστάτες σε μια πανηγυρική πρόσληψη και δημοσιότητα άνευ προηγουμένου.
@ Ιούνιος 2010. Εμφανίζεται ο Καλλικράτης και οι καρέκλες γκρρρρρρρρρ γκρρρρρρρ τρίζουν. Πανικός στο Μέγαρο. Τι θα γίνει με τον εν λόγω παίδαρο;
@ Αύγουστος 2010 – Το Καλλικράτειο μέλλον αβέβαιο. Στο Μέγαρο έχουν πειστεί ότι δεν ξαναβλέπουν θρόνο και το πρώτο που σκέφτονται είναι να σώσουν τον προστατευόμενό τους. @ 14 Αυγούστου 2010 – Στον τοπικό τύπο δημοσιεύεται διαγωνισμός με κατεπείγουσα διαδικασία 15 εργάσιμων ημερών. Αφορά την κάλυψη διευθυντικής θεσης του οργανισμού από τον οποίο μόλις πριν μερικούς μήνες είχε μετακομίσει ο προστατευόμενος. Υπενθυμίζουμε ότι απλά είχε αλλάξει καρέκλα . Εκτός από τη νέα θέση που ανέλαβε, διατηρούσε και την παλιά θέση ..αμισθί. Καπαρωμένη.
@ Σεπτέμβρης 2010 – Ο διαγωνισμός του Οργανισμού κατοχυρώνεται στον ΕΝΑΝ , τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ, τον ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ, τον ΣΟΥΠΕΡ ΟΥΑΟΥ προστατευόμενο. Προσλαμβάνεται ή Επαναπροσλάμβάνεται; Ποιός θα απαντήσει; Δεν είχε δηλώσει δημοσίως και εγγράφως ότι διατηρούσε αμισθί τη θέση στον Οργανισμό; Τότε τι ήθελαν τον διαγωνισμό για μια θέση που ήταν ήδη καλυμμένη από τον ίδιο; Αχ αφελείς κάτοικοι του Αρχιπελάγους! Η σύμβασή του παίδαρου έληγε το 2011. Oμως από 1/1/2011 θα έχουμε νέο Αντιπεριφερειάρχη που θα εποπτεύει τον Οργανισμό.. Και αφού το έχουνε σίγουρο ότι χάνουνε το παιγνίδι, πρέπει να εξασφαλίσουνε τους κολλητούς. Την 1/1/2011 -μετά την ορκομωσία και τα εκλαίρ για κεράσματα- η νέα τοπική αρχή θα παραλάβει σε συσκευασία δώρου, και τον παίδαρο με τον χρυσό μισθό. Αν θέλει να τον απολύσει , είναι πανεύκολο. Θα του σκάσει κάτι λίγα ευρουλάκια ,με τρία μηδενικά στο τέλος ,για αποζημιώσεις, δώρα και επιδόματα 5ετίας και όλα μέλι γάλα! Θα φύγει με την προικούλα του . Και θα τραβήξει και μια πολιτική καταγγελία για να μπει στους "πολιτικά διωκόμενους" και να μείνει η πόρτα ανοιχτή για επαναπρόσληψη όταν με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι.. (λέμε τώρα...) Τα ακούτε υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιπεριφερειάρχες και Σύμβουλοι; Την 1η Γενάρη σας περιμένει πεσκέσι από τους πρώην κατέχοντες την εξουσία. Τ’ ακούς Κεφαλλονίτη; Αμφιβάλεις ότι -όπως και τους δημοσιογράφους- «τσόφλι» θεωρούν και σένα, αφού έχουν το θράσος να ζητάνε την ψήφο σου στις 7 του Νοέμβρη ….
Αχ αχ! Που έμπλεξες ρε φουκαρά Λάκηηηηη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου