Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

“ΔΡΑΠΕΤΕΥΟΥΝ” ΕΙΤΕ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, ΕΙΤΕ ΜΕΝΟΥΝ “ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ”

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ
ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Ένα-ένα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να εγκαταλείπουν την ιδέα ότι μπορεί να κερδίσει τον Δήμο Κεφαλονιάς ο υποψήφιος δήμαρχος Μ. Κοτσιλίνης.
Η διαφαινόμενη πλέον εκλογική νίκη του Αλ. Παρίση έχει αρχίσει να συνειδητοποιείται και από τους ίδιους με αποτέλεσμα να “δραπετεύουν” πολλοί θέλοντας υποψηφιότητα για την Περιφέρεια, είτε θέτοντας τον εαυτό τους εκτός εκλογικής μάχης, παραμένοντας δηλαδή στο “σπίτι τους”.
Σύμφωνα λοιπόν με ασφαλείς πληροφορίες του “Α”, αλλά και σύμφωνα με όσα μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί και γνωρίζουμε, δεν θα είναι υποψήφιοι με τον Μ. Κοτσιλίνη η δήμαρχος Παλικής Ν. Αλεξανδροπούλου, η οποία παρά τα προσωπικά προβλήματα που ισχυρίστηκε σε πρόσφατη ανακοίνωσή της θα είναι υποψήφια στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, γεγονός που γεννά ερωτηματικά σχετικά με τους λόγους που η ίδια επικαλέστηκε.
Επίσης δεν θα είναι υποψήφιος ο δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδός, ο οποίος έχει ήδη καταγγείλει μεθοδεύσεις στην επιλογή του Μ. Κοτσιλίνης για το χρίσμα.
Εκτός από τον Γ. Τσιλιμιδό υποψήφιοι δεν θα είναι οι αντιδήμαρχοί του Διονύσης Ανδρρεάτος και Αλέκος Κουνάδης, ενώ στο ψηφοδέλτιο δεν θα συμμετέχει ο Π. Κοψαχείλης, οποίος λέγεται ότι θα βάλει τον γιο του ως υποψήφιο.
Εκτός του Δημοτικού ψηφοδελτίου είναι και ο Νικόλας Βαλλιανάτος, ο οποίος παρότι μήνες τώρα προετοίμαζε την υποψηφιότητά του για το Δήμο Κεφαλονιάς, μετά την ανακοίνωση του Μ. Κοτσιλίνη αναγκάστηκε και αυτός να “δραπετεύσει” στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο, παρότι οι σχέσεις του με τον Ηλ. Μπεριάτο ήταν πάντα σε “κακό σημείο”.
Μαζί με τους παραπάνω πλήθος στελεχών σε ολόκληρο το νησί αρνείται τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα ακόμη και για την ολοκλήρωση της συγκρότησής του.
Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι ο Μ. Φόρτες προετοιμάζει τη δική του “κίνηση” στη σκακιέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ πρέπει να θεωρείται βέβαιη η διάσπαση στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο όπου εκεί με σιγουριά πλέον διαφαίνεται η κάθοδος δυο “πράσινων” ψηφοδελτίων είτε υπό τον Μ. Φόρτε είτε υπό τον Γ. Καλούδη.
Μπροστά σε αυτή την άσχημη θέση των “πράσινων” ψηφοδελτίων πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι ο Αλ. Παρίσης έχει ήδη καταφέρει να εντάξει στο δυναμικό του ψηφοδελτίου του στο νησί μας πολλά στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως τον δήμαρχο Σάμης Γ. Αρτελάρη, τον Α. Κωνσταντάκη, τον τ. αντιδήμαρχο Παλικής Β. Θεοφιλάτο, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΒΕΚΙ Αγγ. Γαλάτη, τον Α. Κατσαμπίρη, ενώ λέγεται ότι με την πλήρη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του θα δούμε πληθώρα υποψηφίων με “πράσινες καταβολές”.
Το κλίμα λοιπόν εν κατακλείδι έχει αρχίσει να γίνεται πολύ βαρύ πάνω από τον ουρανό του “Ρεγγίνα” με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιη η επικράτηση του Αλ. Παρίση για τον Δήμο Κεφαλονιάς, ενώ μεγάλη αβεβαιότητα υπάρχει σχετικά με την έκβαση της μάχης της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου