Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΕ ΝΩΘΡΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ Ν.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛ. ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ
ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Σε νωθρό κλίμα και με ηχηρές απουσίες, μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν αυτή του δημάρχου Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδού, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η συνεδρίαση της διευρυμένης Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ παρουσία του υποψηφίου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ηλ. Μπεριάτου.
Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης το γεγονός του ότι δεν επιτράπηκε στα ΜΜΕ να την καλύψουν, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί με τις δυο αντίστοιχες συνεδριάσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα αντίστοιχα.
Προφανώς, το ότι οι κριτικές σ' αυτές τις συνεδριάσεις ήταν τελείως αρνητικές, οδήγησε το “Ρεγγίνα” σε αυτή την απόφαση, προκειμένου να μην βγει η ίδια εικόνα προς τα έξω και στην ιδιαίτερη πατρίδα του υποψήφιου περιφερειάρχη.
Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τη μάλλον μικρή προσέλευση στελεχών, μεταξύ των οποίων, οι “συνήθεις ύποπτοι”: Ο βουλευτής του Νομού Σπ. Μοσχόπουλος, ο νομάρχης Δ. Γεωργάτος, ο πρόεδρος του Ν.Σ. Ν. Βαλλιανάτος, ο πρώην υπουργός Αλ. Καλαφάτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς Μ. Κοτσιλίνης, η δήμαρχος Παλικής Ν. Αλεξανδροπούλου κ.ά.
Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Κεφαλονιά θα είναι ο σημερινός νομάρχης Δ. Γεωργάτος, ενώ επίσης στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν ο σημερινός πρόεδρος του Ν.Σ. Ν. Βαλλιανάτος και η σημερινή αντινομάρχης Μ. Γαβριελάτου.
Γίνεται δηλαδή αντιληπτό ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηλ. Μπεριάτος, θέλοντας και μη, είναι αναγκασμένος να συμπορευτεί με άσπονδους πολιτικούς του φίλους, με τους οποίους στο παρελθόν, και μάλιστα το πρόσφατο, είχε συγκρουστεί, καθώς είχε διαφορετική πολιτική φιλοσοφία μ' αυτούς σε σημαντικά ζητήματα για το Νομό.
Συμπερασματικά, μετά και τις τρεις πρώτες συγκεντρώσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Κεφαλονιά, το κλίμα κάθε άλλο παρά θετικό είναι, με δεδομένο ότι η υποψηφιότητα Καλούδη στην Κέρκυρα, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι γνωστό ότι το εκλογικό σώμα της Κέρκυρας αποτελεί το 55% του συνολικού εκλογικού σώματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αν καταφέρει ο “αντάρτης” υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ να σχηματίσει καλά ψηφοδέλτια σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, τότε αποκτά το πάνω χέρι στη μάχη για την είσοδο στο δεύτερο γύρο.


Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα...

Την ώρα που στη κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας μας κλονίζονται θεσμοί και λαϊκές κατακτήσεις δεκαετιών από τους δήθεν σοσιαλιστές που προσβάλλουν τους παλλαϊκούς αγνούς αγώνες λαϊκών μαζών,βλέπουμε πως και στην Κεφαλονιά κάποιοι προσπαθούν να υφαρπάξουν τον ψήφο του απλού πολίτη με ψευδή,ανούσια και ανόητα επιχειρήματα.
Τους ξέρει ο κόσμος όμως αρκετά καλά.Με όποια προβιά-προβάτου κι αν εμφανίζονται για να παραστήσουν τους αθώους αμνούς πριν προσδοκώντας να κατασπαράξουν τη λεία που ορέγονται. Η πολιτική δεν είναι όμως επάγγελμα ακόμη κι αν κάποιοι πολλά χρόνια τη χρησιμοποιούν με αυτό τον τρόπο.Κάποιοι που κάποιες φορές είναι ανεπάγγελτοι ουσιαστικά, χωρίς βιβλιάριο ενσήμων στη πιάτσα της καθημερινής ζωής,πουλάνε μεγάλες ιδέες.Ο λαός όμως της Κεφαλονιάς στις εκλογές του προσεχούς Νοέμβρη θα τους στείλει στο περιθώριο της τοπικής πολιτικής σκηνής.Θέλουμε μια Κεφαλονιά που θα δίνει χώρο και ευκαιρίες στον κάθε νέο Κεφαλονίτη.Χωρίς κομματικά συρματοπλέγματα.Με όραμα την ανάπτυξή της και με χτίσιμο τουριστικών υποδομών αλλά και βελτίωση και προαγωγή των υφιστάμενων.Μια Κεφαλονιά που οι υπηρεσίες υγειας θα είναι επαρκείς,με γιατρούς σε όλα τα υπάρχοντα τμήματα και στα δύο μας νοσοκομεία και που η αδυναμία τους δεν θα στέλνει τον πολίτη στη Πάτρα,στην Αθήνα ή στον Αγιο Πέτρο.Με οδικό δίκτυο εκσυγχρονισμένο με διαπλατυμένες τις οδικές αρτηρίες Πόρου-Αργοστολιού,Αργοστολιού-Φισκάρδου,Σάμης-Αργοστολιού,Ληξουριού -Αργοστολιού.
Με υπηρεσίες εκσυγχρονισμένες και αποτελεσματικές.Με πόλεις που θα λάμπουν από καθαριότητα και θα κοσμούν την Ελλαδική επαρχία.Με τις τοπικές διοικητικές αρχές ενημερωμένες που θα στέκονται δίπλα και όχι απέναντι από τον επιχειρηματία δίευκολύνοντας την παραγωγική και αναπτυξιακή του δρατηριότητα για το καλό όλων μας.Πατάσσοντας το παραεμπόριο και προστατεύοντας τους ντόπιους μικροεμπόρους από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των αλλοδαπών μικροπωλητών ή των Κινέζων...επενδυτών.Με κίνητρα για την διευκόλυνση των εμπόρων μας που αντιμετωπίζουν κρίωση πρωτόγνωρη.Με βελτίωση των σχολικών υποδομών.Πρωτόγνωρα ίσως αυτά για το νεογέννητο δήμο Κεφαλονιάς αλλά με τη σκέψη πως η αρχή είναι το ήμιση του παντός πρέπει να γίνουν.Κι αυτά δεν μπορεί να τα υλοποιήσει κάποιος που δεν μπορούσε να διαχειριστεί το χωριό του για παράδειγμα και το..."έβαλε" οικονομικά μέσα με έργα βιτρίνας υποθηκεύοντας με δάνεια το δήμο του.Για αυτό ας βγάλουν στο φως την οικονομική τους κατάσταση όλοι οι απερχόμενοι δήμαρχοι.Χωρίς σκοτεινά και γκρίζα οικονομικά σημεία.Γιατί πολλά ψυθιρίζονται για δήμους δήθεν..."μοντέλα".Αυτά λοιπόν περιμένουμε να γίνουν,αυτά ζητάμε,αυτά πρέπει να γίνουν.Ολα τα άλλα συνιστούν προσπάθειες να αποκρυβούν ατασθαλίες και οι κακοδιαχειρίσεις.
Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα...
Ποπολάρος

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΕΙΣΙΒΙΟΥΣ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ-ΣΩΤΗΡΕΣ


Η κρίση εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς την πολιτική,προϋπήρχε.Ομως πλέον πέρασε σήμερα σε άλλη φάση.
Μπορεί τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης να ήταν η αρχή,όμως κατά βάθος και κατ' ουσία εκφράζει την αντίθεση της κοινωνίας μας απέναντι στο σύνολο του μεταπολιτευτικού μοντέλου, ενός μοντέλου που χρεωκοπεί. Η αναντιστοιχία μεταξύ του κοινωνικού "θέλω" και του πολιτικού "μπορώ" είναι δυνατόν να κρατήσει επ' άπειρον.Είναι λοιπόν προφανές πως είμαστε σε μια διαδικασία ανακατάταξης που θα καλύψει σημαντικό μέρος του πολιτικού μας συστήματος και οι κλυδωνισμοί αυτοί θα ξεκινήσουν από την τοπική αυτοδιοίκηση.Από τις μικρές τοπικές κοινωνίες.Η Κεφαλονιά,πρωτοπόρα σε αλλαγές και προοδευτική πορεία ρήξεων δεν θα μείνει εκτός αυτής της τοπικοαυτοδιοικητικής υπέρβασης. Στο τοπικό πολιτικό σκηνικό,τα είκοσι αναλλοίωτα πρόσωπα που ακατάπαυστα λυμαίνονται την τοπική εξουσία θα πρέπει επί τέλους να αποσυρθούν και τη θέση τους να πάρουν άτομα με εμπειρία και όραμα νέο και ρηξικέλευθο.Το χθες πρέπει επί τέλους να παραμερισθεί.Ο Αλέκος ο Παρίσης είναι ο άνθρωπος που θα κατεδαφίσει το καθεστώς της ευνοιοκρατίας και του κλειστού κλαμπ των λίγων εκλεκτών του τοπικού συστήματος ανοίγοντας νέους δρόμους για το νησί μας σε μια νέα Κεφαλονιά.Χωρίς φατριασμούς.Χωρίς ορεισίβιους πρίγκηπες που παριστάνουν τους από μηχανής Θεούς για αν σώσουν εμάς,το ταπεινό πόπολο.Ο Παρίσης μπορεί να μην έχει σωματική κομψότητα ενός "Μπάρμπα-Γιώργου" αλλά δεν έχει και καμμία σχέση με το θέατρο σκιών που διευθύνουν ντόπιοι κραγκιοζοπαίκτες.Είναι ένας απλός,ευθύς και έντιμος Κεφαλονίτης,ζυμωμένος με την καθημερινότητα και τις όλες δυσκολίες της καθημερινότητας. Αυτοδημιούργητος από το μηδέν.Εχοντας υλοποιήσει το όνειρο του κάθε νέου που ξεκινά από το χωριό του και με δουλειά και αγώνες προσωπικούς ανέβηκε τα σκαλοπάτια της κοινωνικής καταξίωσης.Μιάς καταξίωσης που ήλθε μέσα και μέσω της ανυπόκριτης αγάπης του Κεφαλονίτικου λαού που είδε στο πρόσωπό του τον Κεφαλονίτη που θα τον απαλλάξει από τους..."δήθεν" που τόσα χρόνια λυμαίνονται το νησί μας. Ανεξάρτητα της όποιας κομματικής τοποθέτησης οι Κεφαλονίτες,οι αριστερόστροφοι Κεφαλονίτες,οι δεξιοί,οι κομμουνιστές,οι κεντρώοι,ψηφίζουν Αλέκο Παρίση γιατί πάνω απ όλα βάζουν το νησί μας και τον κόσμο του που διψά για μια αλλαγή προς το καλύτερο.Στις εκλογές του προσεχούς Νοέμβρη το νησί μας κλείνει το παράθυρο στο χθες και ανοίγει διάπλατα την πόρτα στο αύριο.Για μια νέα Κεφαλονιά,για μια άλλη Κεφαλονιά,για μια Κεφαλονιά που δεν θα ανήκει μονάχα γσ'αυτούς και στα παιδιά τους αλλά θα ανήκει σε όλους μας και στα παιδιά μας σε κάθε Κεφαλονίτη και Κεφαλονίτισα ότι και ναχει ψηφίσει,κόκκινο,μπλε ή πράσινο.Αυτή την Κεφαλονιά θα χτίσουμε,όλοι μαζί,στηρίζοντας τον Αλέκο Παρίση !

Ποπολάρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου