Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Εκτός από την εκλογική αναμέτρηση για το Δήμο Κεφαλονιάς, στις προσεχείς εκλογές του Νοεμβρίου, θα λάβει χώρα και η λεγόμενη μάχη των αντιπεριφερειαρχών που έχει να κάνει με τις εκλογές στην αιρετή Περιφέρεια.
Ήδη, και στον τομέα αυτόν υπάρχουν αρκετές ζυμώσεις σε όλα τα κομματικά επιτελεία, ενώ μέχρι την ώρα που γράφεται η στήλη η κατάσταση έχει ως εξής:
Στο ΠΑΣΟΚ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ηλ. Μπεριάτος έχει ήδη ορίσει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη το σημερινό νομάρχη Δ. Γεωργάτο. Από εκεί και πέρα ακούγονται κάποια ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο όπως αυτό του προέδρου του Ν.Σ. Ν. Βαλλιανάτου, της δημάρχου Παλικής Ν. Αλεξανδροπούλου, του ν.σ. Σπ. Βαλλιανάτου, της ν.σ. Ιφ. Γεωργοπούλου, του ν.σ. Π. Βλάχου κ.ά.
Στη Ν.Δ. ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου έχει ορίσει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη το ν.σ. Σωτ. Κουρή. Όσον αφορά τη στελέχωση του ψηφοδελτίου για την ώρα δεν υπάρχει κανένα όνομα ανακοινώσιμο, καθώς αναμένεται η έγκριση του περιφερειάρχη, κάτι το οποίο θα συμβεί τα επόμενα 24ωρα.
Στο χώρο του Συνασπισμού επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Κεφαλονιά και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα τοποθετηθεί ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ σημερινός πρόεδρος του Δ.Σ. Σάμης Π. Δρακουλόγκωνας. Και εδώ δεν έχει διαρρεύσει μέχρι στιγμής κανένα όνομα υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου.
Στο ΚΚΕ επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Κεφαλονιά θα είναι ο σημερινός ν.σ. Δ. Μαντζουράτος.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρία ερωτηματικά:
1. Ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Νομό μας για λογαριασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη και “αντάρτη” του ΠΑΣΟΚ Γ. Καλούδη.
2. Ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Νομό μας για λογαριασμό του ανεξάρτητου υποψηφίου και προερχόμενου από τη Ν.Δ. Α. Δεσύλλα.
3. Τι θα κάνει ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Φόρτες, θα κατέλθει με δικό του ψηφοδέλτιο, ή θα συνεργαστεί με κάποιο από τα υπάρχοντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου