Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΠΠΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8


Το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, και μέλος της 8μελούς προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής του Κόμματος στην Κεφαλονιά, Μάκης Καππάτος, ήταν καλεσμένος το πρωί της Πέμπτης (16/09) στον ionian galaxy ΣΠΟΡ FM 90,8 και στην εκπομπή «Ενημέρωση στο Τετράγωνο» με τη Μέμα Ελευθεράτου και το Φώτη Τσιλιμιδό.

Ο Μ. Καππάτος (που έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αργοστολίου με την Α.ΚΙ.Δ.Α. και αποτελεί ένα από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς στο νησί μας), μίλησε για τη συγκρότηση του αυτόνομου Περιφερειακού ψηφοδελτίου, από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου. Επίσης, τόνισε με σαφήνεια πως δεν πρόκειται να δοθεί στήριξη από το Κόμμα του σε κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο για τον Ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς, παρά μόνο κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις.

Ακόμη, έδωσε το «στίγμα» της Δημοκρατικής Αριστεράς σε αυτούς τους πρώτους μήνες παρουσίας της στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, τονίζοντας πως όλοι όσοι μετέχουν σε αυτήν την κίνηση δεν είναι άγνωστοι στο χώρο.

- Για τις υποψηφιότητες για τον Ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς:
«Η Δημοκρατική Αριστερά δεν στηρίζει πρόσωπα, στηρίζει πολιτικές. Κλείνουμε τ’ αυτιά μας, δεν έχουμε απαντήσει σε καμία πρόταση, η οποία δεν περιέχει “κάτσετε να κουβεντιάσουμε για τούτο τον τόπο, κάτσετε να βγάλουμε πρόγραμμα, να βγάλουμε προτεραιότητες των πρώτων 100 ημερών”. Η πάγια θέση, όλ’ αυτά τα χρόνια, της Δημοκρατικής Αριστεράς, του ΚΚΕ Εσωτερικού, του Συνασπισμού κ.λπ. ήταν πως η κάθε Νομαρχιακή και Τοπική Οργάνωση εκτιμά το χώρο της, τα πρόσωπα και δρα αυτόνομα και αυτοδύναμα. Απόλυτα σεβαστή η απόφαση των συντρόφων της Ζακύνθου, σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα που στηρίζεται για το Δήμο Ζακυνθίων, όμως στην Κεφαλονιά, η δέσμευση και των οκτώ μελών της προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής, είναι ότι η Δημοκρατική Αριστερά στο νησί μας δεν πρόκειται να δώσει στήριξη πουθενά, σε κανένα χώρο, σε κανένα υποψήφιο. Δεν μιλάμε, δεν στηρίζουμε και δεν κάνουμε συνδιαλλαγές. Είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση επί της ουσίας. Βλέπω μία αναγέρωση κι αυτό είναι πίκρα. Σε ένα ψηφοδέλτιο που δε θέλω να κατονομάσω, βλέπω πως ο μέσος όρος ηλικίας του είναι άνω των 70 ετών. Άνθρωποι που δεν έχουν προσφέρει, από όποια θέση ήταν, κατά την προσωπική μου εκτίμηση, το θεμιτό, έρχονται σήμερα να προσφέρουν σ’ ένα Δήμο Κεφαλονιάς».

- Για τη συγκρότηση του Περιφερειακού ψηφοδελτίου από τη Δημοκρατική Αριστερά: «Η Δημοκρατική Αριστερά ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε την κάθοδό της στις Περιφερειακές εκλογές. “Κλείνει” το ΕΣΠΑ, γι’ αυτό βλέπουμε και τόσα πολλά ψηφοδέλτια σε αυτές τις εκλογές για την Περιφέρεια. Επίσης, θεώρησαν πως είναι ένας χώρος εύκολος, προσβάσιμος και από την πολιτική εκτίμηση που κάνω, και από αυτά που ξέρω, πίσω από όλους υπάρχουν συμφέροντα. Οι “δεξαμενές” ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. είναι δύο δοχεία που συγκοινωνούν στον πάτο και υπάρχουν κέντρα αποφάσεων. Κάποιοι, που δε θέλουν καθαρές “φωνές”, αποφασίζουν για υποψηφίους και κάποιοι απορρίπτουν κάποιους άλλους. Αμέσως μετά τη συνέντευξη των Ν. Τσούκαλη και Γρ. Ψαριανού στο Αργοστόλι στα τέλη Ιουλίου, έγινε περιφερειακή συνδιάσκεψη όλης της Δημοκρατικής Αριστεράς του Ιονίου. Εκεί αποφασίστηκε η αυτόνομη κάθοδος. Είπαμε, δεν είμαστε φοβική αριστερά, είμαστε διάφανοι και κρυστάλλινοι, δε δίνουμε εύκολα καρέκλες και δεν στηρίζουμε εύκολα κανέναν. Πρώτη Περιφέρεια που ανακοινώθηκε ότι κατεβαίνουμε αυτόνομοι, είναι τα Ιόνια Νησιά, με επικεφαλής τον τέως Δήμαρχο Κέρκυρας, Στέφανο Βλάχο. Το ψηφοδέλτιο στην Κέρκυρα έχει “κλείσει”, με 28 ίσως και με 30 άτομα. Στην Κεφαλονιά έχουμε ήδη έξη υποψηφίους και θέλουμε ακόμη δύο, ενώ υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν με την παρουσία τους, περιμένοντας, για να είμαστε ειλικρινείς, έως την τελευταία στιγμή. Στο ψηφοδέλτιο θα είναι σίγουρα ο Γραμματέας της Ν.Ε., Κώστας Παπαδάτος, εγώ, ο Ματθαίος Βαλλιάνος ενώ θα υπάρχουν και εκπλήξεις».

- Για το τι θα πράξει η Δημοκρατική Αριστερά, σε πιθανό δεύτερο γύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Για μας θα ισχύσει ότι και στον πρώτο γύρο. Δεν ξέρω, λευκό, άκυρο, αποχή, ή όπως αλλιώς θέλει ο καθένας να εκφραστεί, δεν θ’ αλλάξει κάτι την στάση μας στο δεύτερο γύρο. Εάν δεν υπάρχει συζήτηση ουσίας, που να την εγγυώνται φερέγγυοι άνθρωποι, τότε θα ισχύσει για μας ότι και στον πρώτο γύρο. Μένουμε έξω από το παιχνίδι της συνδιαλλαγής, δεν είμαστε φοβική αριστερά και ξέρουμε σε ποια πορεία πρέπει να κινηθούμε. Εδώ είμαστε να μιλήσουμε συγκεκριμένα».

- Για τη συμμετοχή της νεολαίας στα κοινά: «Πρέπει να καθοδηγήσουμε με την εμπειρία μας τις επόμενες γενιές και τα δικά μας λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν. Σήμερα, τα νέα παιδιά που αδιαφορούν για την πολιτική, και ίσως να έχουν και δίκιο, θα πρέπει να “ζυμωθούν”, ν’ αποκτήσουν άποψη και γνώση, θα πρέπει να μπουν στα πράγματα, στους “μηχανισμούς” ή στα κόμματα, να έχουν τη δική τους εμπειρία, γιατί αυτοί θα έχουν σε λίγο την κοινωνία στα χέρια τους. Είναι κρίμα αυτά τα παιδιά να παραγκωνίζονται και να βλέπω ανθρώπους 90 κι 100 χρονών, που ότι είχαν να προσφέρουν το πρόσφεραν, να είναι στο προσκήνιο. Αξιοποιήστε τα παιδιά που έχουν ευφάνταστες ιδέες και απόψεις, κάτι που κάνει η Δημοκρατική Αριστερά, όντας δίπλα στους νέους ανθρώπους».

Επιμέλεια: Φώτης Τσιλιμιδός – Μέμη Ελευθεράτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου