Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΠΥΡΟ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ


“ΤΡΕΙΣ ΛΑΛΟΥΝ & ΔΥΟ ΧΟΡΕΥΟΥΝ” ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

“Στον κόσμο του” φαίνεται ότι βρίσκεται ο βουλευτής του Νομού Σ. Μοσχόπουλος, καθώς με σημερινή του ανακοίνωση, καταγγέλει ως... υπεύθυνους(!!!) που δεν πήρε το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου Κεφαλονιάς, ο Δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδός, τους... ανώνυμους αρθρογράφους που-κατά την γνώμη του-έκαναν λυσσαλέα και αήθη επίθεση στο έργο του Γ. Τσιλιμιδού.
Ο Σ. Μοσχόπουλος έτσι επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τις δικές του ευθύνες και του κόμματός του, που “άδειασαν” τον Δήμαρχο Αργοστολίου υπέρ του Μ. Κοτσιλίνη.
Ο κ. Μοσχόπουλος γνωρίζει καλά ότι χρίσματα δεν δίνουν οι... “ανώνυμοι αρθρογράφοι” αλλά η Ιπποκράτους με τις εισηγήσεις του βουλευτή και των κομματικών οργάνων.
Και μάλλον, καλά θα κάνει, να ξαναδιαβάσει την τελευταία ανακοίνωση του Γ. Τσιλιμιδού που κάνει λόγο καθαρά για “προαναγγελθείσα εδώ και καιρό απόφαση μη στήριξής μου ενώ ακόμη ευρίσκοντο σε εξέλιξη οι όποιες διεργασίες” και συνεχίζει: “Ως μεθοδολογία για την μη επιλογή μου χρησιμοποιήθηκαν αμφιβόλου αξιοπιστίας δημοσκοπήσεις.
Ως πολιτικό υπόβαθρο για τον σκοπό αυτό η αναβίωση ενός ακραίου τοπικισμού που θέλει τον Δήμο Αργοστολίου αρνητικό παράγοντα στην «Καλλικράτεια εποχή» για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας. Στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές δεν θα θέσω υποψηφιότητα ως επικεφαλής συνδυασμού, αλλά ούτε ως μέλος ψηφοδελτίου, αφού οι εξελιχθείσες διαδικασίες τραυμάτισαν σχέσεις εμπιστοσύνης, και τα αναπτυχθέντα ιδεολογήματα που καρποφόρησαν προσβάλλουν τον Δήμο Αργοστολίου του οποίου είμαι ο τελευταίος Δήμαρχος.”.
Σπύρο Μοσχόπουλε για πες μας τώρα: Για ποιους χτυπάει η καμπάνα;
Τέλος, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το σκέλος των “ανώνυμων αρθρογράφων” δεν αφορά ούτε σε μένα ούτε στον “Α”, διότι πάντοτε γράφουμε επώνυμα και με υπογραφή.
Θα συμφωνήσω με τον βουλευτή ότι η τακτική της “ανώνυμης αρθρογραφίας” είναι καταδικαστέα και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή για τη σωστή και δεοντολογική δημοσιογραφία.
Λυπάμαι όμως που και ο ίδιος ο βουλευτής χρησιμοποιεί την ίδια τακτική, διότι εάν ήθελε να ξεχωρίσει από τους “ανώνυμους αρθρογράφους”, θα έπρεπε στην ανακοίνωσή του να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί και ποιο μέσο εκπροσωπούν. Αλλά, έστω και εκ των υστέρων τον καλούμε να το κάνει.

Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης του Σ. Μοσχόπουλου έχει ως εξής:
Με την ψήφιση του πολιτικού πλαισίου και την επικύρωση της απονομής των χρισμάτων στους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που πραγματοποιήθηκε 03-05/09 στην Αθήνα.
Η διαδικασία επιλογής των προσώπων που τέθηκαν επικεφαλής για τη μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών, στηρίχθηκε στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας στη μέθοδο των δημοσκοπήσεων.
Σε πολλές περιοχές η επιλογή αυτή κατέστη πολύ δύσκολη, λόγω της ποιότητας των προτεινόμενων υποψηφίων.
Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η επιλογή του υποψήφιου Δημάρχου Κεφαλονιάς. Η επιλογή έπρεπε να γίνει ανάμεσα σε δύο ικανότατα, δοκιμασμένα και ισάξια στελέχη που έχουν προσφέρει σημαντικό έργο στις περιοχές τους. Η επιλογή έπρεπε να γίνει ανάμεσα στο Γιώργο Τσιλιμιδό και το Μάρκο Κοτσιλίνη.
Εκ των προτέρων λοιπόν συγκεκριμένες συγκυρίες θα έθεταν έναν από τους δύο υποψήφιο, χωρίς αυτό να σημαίνει νίκη ή ήττα κανενός, αφού μάλιστα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδιαίτερα μεταξύ ισάξιων στελεχών, κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι πολιτικές και όχι τα πρόσωπα.
Η σαφής και αναγνωρισμένη από την κοινωνία υπεροπλία και των δύο, απέναντι στους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους, φαίνεται όμως δεν άρεσε σε κάποιους.
Κατά τη διάρκεια λοιπόν της διαδικασίας επιλογής παρατηρήθηκε μια συντονισμένη προσπάθεια, από ανώνυμους συντάκτες παραπολιτικών στηλών, απαξίωσης τόσο του έργου όσο και των ικανοτήτων των δύο αυτών στελεχών που διεκδικούσαν το χρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
ΟΜΩΣ, η κοινωνία δεν είναι χρυσόψαρο. Η κοινωνία έχει μνήμη!
Με αποτέλεσμα οι προσπάθειες απαξίωσης να πέσουν στο κενό και να ατονήσουν για ένα διάστημα….μέχρι πριν από λίγες μέρες οπότε τελικά η διαδικασία επιλογής υποψηφίου ολοκληρώθηκε.
Τότε λοιπόν παρατηρήθηκε μια εντατικοποίηση αυτού του είδους της αρθογραφίας.
Η επίθεση όμως τώρα μονόπλευρη. Όχι απέναντι σε αυτόν που τελικά πήρε το χρίσμα, αλλά απέναντι σε αυτόν που δεν το πήρε!
Παρατηρήθηκε μια λυσσαλέα επίθεση κατά του Δήμαρχου Αργοστολίου Γιώργου Τσιλιμιδού, με αναφορές για τάχα έλλειψη έργου, αλλά και άλλου είδους αναφορές που τουλάχιστον από εμένα δε θα τύχουν σχολιασμού αφού αγγίζουν τα όρια της ανηθικότητας ή/και σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Ο απώτερος στόχος βέβαια του συντάκτη προφανής. Η διαίρεση και ο διχασμός της παράταξης.
ΟΜΩΣ τα σκάγια δε θα βρουν ούτε αυτή τη φορά στόχο!
Γιατί ο Δήμαρχος Αργοστολίου έχει δώσει δείγματα γραφής στην αυτοδιοίκηση, έχοντας να επιδείξει έναν Δήμο νοικοκυρεμένο.
Γιατί ο Γιώργος Τσιλιμιδός έχει να επιδείξει σημαντικές παρεμβάσεις, πρωτοβουλίες, αλλά και ξεκίνημα νέων έργων (π.χ. γηροκομείο, παραλιακή αναμόρφωση, νέο οδικό δίκτυο). Έχει προετοιμάσει έργα – μελέτες ως παρακαταθήκη στην επόμενη δημοτική αρχή, όπως την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Αργοστολίου. Έχει επιδείξει ευαισθησία σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας, όπως τη «Βοήθεια στο Σπίτι», το ΚΑΠΗ και τις σημαντικές δραστηριότητες της κοινωνικής επιχείρησης. Έχει προωθήσει την αναμόρφωση των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου και έχει επιτελέσει σημαντικό έργο στον πολιτισμό με τη Δημοτική πολιτιστική επιχείρηση. Έχει πρωτοστατήσει με τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου στην στήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων και συναντήσεων υψηλού επιπέδου. Όλα αυτά σε μια περίοδο με λιγοστό διαθέσιμο χρήμα, αλλά και το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, με μία κυβέρνηση της Ν.Δ. που οι πολιτικοί της ποτέ δεν πίστεψαν στην Αυτοδιοίκηση και ήθελαν Δήμους υποχείρια ή ελεγχόμενους για να υπερηφανεύονται οι εκάστοτε πολιτικοί της παράγοντες για τα «δι’ενεργειών τους» χωρίς κανένα ουσιαστικό και αναπτυξιακό περιεχόμενο.
Γιατί η παράταξη αλλά και η κοινωνία γενικότερα διαρκώς ωριμάζει και αντιλαμβάνεται πως σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία η αναβίωση ιδεολογημάτων του παρελθόντος, όπως του τοπικισμού, είναι ότι χειρότερο για τις τοπικές κοινωνίες και την ανάπτυξη.
Γιατί οι πρόσκαιρες πικρίες είναι ήσσονος σημασίας μπροστά σε αξίες, ιδέες και ιδανικά που έχουν αναδειχθεί και σφυρηλατηθεί μέσα από σχέσεις και αγώνες δεκαετιών, τα οποία δεν επιτρέπουν να διαρρηχθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν δομηθεί.
Γιατί οι θεσμοί αποκέντρωσης, Αυτοδιοίκησης, λαϊκής συμμετοχής, δεν υπήρξαν ποτέ για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απλά ένα σύστημα διακυβέρνησης. Δεν υπήρξαν ποτέ απλά μια διοικητική οργάνωση. Δεν υπήρξαν ποτέ ένα μοντέλο κρατικιστικής ή κρατικής διαχείρισης. Ήταν και είναι πυρήνας της ιδεολογίας μας και της πολιτικής μας.
Γιατί «η αποκέντρωση και η Αυτοδιοίκηση είναι μονόδρομος για τη δημοκρατία, την ανάπτυξη και την πρόοδο αυτού του τόπου».
Γιατί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. όσον αφορά την αποκέντρωση και την Αυτοδιοίκηση είχε πάντα όραμα, έβαζε στόχους και είχε και την πολιτική βούληση να τους κάνει πράξη, προωθώντας πραγματικά συγκλονιστικές και πρωτόγνωρες αλλαγές, μεγάλες πρωτοβουλίες, βαθιές τομές.
Γιατί αυτό κάνει και σήμερα με τον «Καλλικράτη».
Και σε αυτόν τον αγώνα όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη μας και η κοινωνία, καλούμαστε όλοι μαζί, με τον υποψήφιο Δήμαρχο Κεφαλονιάς Μάρκο Κοτσιλίνη, να παίξουμε αποφασιστικό ρόλο. Καλούμαστε ν' ανταποκριθούμε με αίσθημα δικαίου και εντιμότητας στις νέες προκλήσεις πολιτικής, κοινωνικής και αναπτυξιακής δράσης, για το νησί μας, για το Νομό μας, για την Περιφέρειά μας. Είμαι βέβαιος ότι ο λαός των Νησιών μας θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, θα ανταποκριθεί σε αυτή τη νικηφόρα πορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου