Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ Ή ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ
Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΑΝΔΡΕΑΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ;

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Έντονες αντιδράσεις και μεγάλη ανησυχία στα στελέχη και στους φίλους του τοπικού ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η αιφνίδια αποπομπή του πρώτου αντιδημάρχου του Δήμου Αργοστολίου Δ. Ανδρεάτου, με απόφαση του δημάρχου Γ. Τσιλιμιδού και σε μια χρονική στιγμή που τίποτε δεν προδίκαζε μια τέτοια εξέλιξη.
Ξαφνικά λοιπόν, την Τρίτη το μεσημέρι κυκλοφόρησε η είδηση της αποπομπής του Δ. Ανδρεάτου και της τοποθέτησης στη θέση του τον δημοτικό σύμβουλο Αν. Χέλμη, κάτι που επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη το πρωί, καθώς ο Δήμος Αργοστολίου απέστειλε την επίσημη απόφαση τοποθέτησης του Αν. Χέλμη στη θέση του Δ. Ανδρεάτου.
Από χθες λοιπόν έχουν ανάψει οι συζητήσεις στα πολιτικά τραπέζια για τα αίτια που οδήγησαν στην αποπομπή του Δ. Ανδρεάτου που σημειωτέον ανήκει στο στενό περιβάλλον του δημάρχου Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδού, δυο μόλις μήνες πριν την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Τα σενάρια που κυκλοφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες του “Α”, είναι δυο:
1. Είναι αποτέλεσμα εσωτερικής σύγκρουσης στους κόλπους του Δήμου Αργοστολίου που ενδεχομένως έχει να κάνει και με την αδυναμία (όπως θέλουν οι τελευταίες πληροφορίες) του Γ. Τσιλιμιδού να πάρει το χρίσμα από την Ιπποκράτους για την διεκδίκηση του Δήμου Κεφαλονιάς.
2. Είναι αποτέλεσμα συναινετικού διαζυγίου προκειμένου ο δ.σ. Αν. Χέλμης να πάρει θεσμικό πόστο, κάτι που είχε προαποφασιστεί εδώ και καιρό. Πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζοντας το σενάριο αυτό σε όλους τους τόνους δήλωναν ότι ακόμη και αυτό να συμβαίνει είναι δείγμα παρακμής της παραπαίουσας Δημοτικής Αρχής Αργοστολίου, καθώς απ' ότι φαίνεται το μόνο που τους ενδιαφέρει, λίγο πριν αφήσουν οριστικά το Δημαρχιακό Μέγαρο είναι το πως θα καταγράψουν στο βιογραφικό τους θεσμικά πόστα.

Τώρα, όσον αφορά την επίσημη απόφαση που απέστειλε ο Δήμος Αργοστολίου, σ' αυτήν αναφέρεται ότι η αντικατάσταση Ανδρέατου γίνεται διότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του αδυνατεί να παρακολουθήσει το δημοτικό έργο. Και φυσικά η απορία είναι εύλογη. Ο κ. Ανδρεάτος δεν είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις εδώ και τρία χρόνια που ασκεί τα καθήκοντά του ως αντιδήμαρχος και τις απέκτησε ξαφνικά λίγους μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου