Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΤΟΝΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΡΙΣΘΗ...
ΜΑΡΚΟΣ

-Ολοκληρώθηκε και τυπικά η αδικία σε βάρος του Γ. Τσιλιμιδού
-Συντριπτική ήττα των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Βαλλιανάτος-Γεωργάτος-Νόπη κ.ά.)
-Νίκη του Αλέκου Καλαφάτη το “χρίσμα” του Μάρκου


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Τελείωσε και τυπικά η διαδικασία ανάδειξης υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και μεγάλος κερδισμένος αναδείχθηκε ο δήμαρχος Πυλαρέων Μάρκος Κοτσιλίνης, ο οποίος έλαβε το πολυπόθητο “χρίσμα” του ΠΑΣΟΚ.
Ολοκληρώθηκε έτσι και τυπικά το “μαρτύριο της αλεπούς” για τον Γιώργο Τσιλιμιδό που αν και γνώριζε προς τα που πηγαίνουν τα πράγματα διατηρούσε κάποιες ελπίδες, εκτιμώντας ότι θα ακουστεί στην Ιπποκράτους η “φωνή της Νομαρχίας”, αλλά και ότι δεν θα είναι τελικά ο μοναδικός δήμαρχος πρωτεύουσας Νομού που “κόβεται” και χάνει το “χρίσμα” του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να εξηγήσει στην κοινωνία ποιος είναι ο λόγος που “έκοψε” τον Γιώργο Τσιλιμιδό. Ποιο είναι το μειονέκτημα ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια το πολιτικό του κόμμα και προσπάθησε ως δήμαρχος να επιτελέσει το έργο του.
Η χθεσινή εξέλιξη ανοίγει μεγάλες πληγές στο τοπικό ΠΑΣΟΚ που μπαίνει σε μια φάση έντονης εσωστρέφειας αφού “πραξικοπηματικά” κόπηκε ο δήμαρχος Αργοστολίου και “εχρίσθη” ο δήμαρχος ενός Δήμου 1.000 κατοίκων.
Φαίνεται ότι το άνοιγμα του Γ. Τσιλιμιδού προς τους Βαλλιανάτο-Γεωργάτο προκάλεσε την δυσφορία του σκληρού Καλαφατικού στρατοπέδου και η επιλογή Μάρκου επιβεβαιώνει ότι ο ισχυρός πόλος του ΠΑΣΟΚ είναι ξανά το δίδυμο Καλαφάτης-Μοσχόπουλος.
Βέβαια, επειδή τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν “επαγγελματική” σχέση με το ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο ότι προκειμένου να εκλεγούν Γεωργάτος-Νόπη-Βαλλιανάτος-Αραβαντινός κ.ά. από σήμερα θα προσκυνήσουν την επιλογή που είτε απέρριπταν, είτε -ευφυώς ομολογουμένως- κορόιδευαν, είτε και φοβόταν, αναφερόμενοι στο σκληρό και απόλυτο χαρακτήρα του Μάρκου Κοτσιλίνη.
Ο Αλέκος Καλαφάτης πρέπει να αισθάνεται περήφανος. Με την βοήθεια του Σπ. Μοσχόπουλου ο πιστότερος πολιτικός του φίλος Μάρκος Κοτσιλίνης πήρε το “χρίσμα” και επιβεβαίωσε ότι ο “στρατηγός της Λάσσης” είναι ισχυρός και φροντίζει ακόμη τα παιδιά του.
Η τρίμηνη περιπέτεια του χρίσματος δημιουργεί πλείστες δυσκολίες στον Μάρκο Κοτσιλίνη.
Ένας μακρύς κατάλογος στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, επί ένα τρίμηνο ζύμωνε την κοινωνία για την ακαταλληλότητα του Μάρκου και τα μειονεκτήματά του.
Πώς αλήθεια αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα βγουν πειστικά στην κοινωνία τώρα και θα εκθειάσουν τα προσόντα του Μάρκου Κοτσιλίνη, όταν μέχρι χθες άλλα έλεγαν;
Πώς θα ξεχάσει τόσο γρήγορα η κοινωνία τους σκληρούς χαρακτηρισμούς τους για τον Μάρκο Κοτσιλίνη;
Πώς θα πείσουν τώρα ότι έλεγαν ψέματα ότι ο Μάρκος είναι “σκληρός”, “απρόσιτος”, “ξερόλας”, “ξεροκέφαλος”, “αυταρχικός”, “πολιτικός της δεκαετίες του '80”, “ξεπερασμένος” κ.ά.;

Πέραν από τις προσωπικές κόντρες ο Μάρκος Κοτσιλίνης έχει να αντιμετωπίσει και πολιτικά ζητήματα.
Θα είναι ο μοναδικός δήμαρχος που θα κληθεί να υπερασπιστεί το Μνημόνιο. Έχοντας δηλώσει πλήρη υποταγή στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς το χρίσμα του οποίου δεν θα επιχειρούσε να κατέβει σε εκλογές, είναι εκ των πραγμάτων ο μόνος κομματικός υποψήφιος, αφού ο Αλ. Παρίσης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ΠΡΙΝ λάβει χρίσμα από τη Ν.Δ. και δήλωσε ότι η παρουσία του και η υποψηφιότητά του δεν εξαρτάται από κομματικά “χρίσματα”.
Ο Μάρκος Κοτσιλίνης λοιπόν, ως κομματικός υποψήφιος θα είναι υποχρεωμένος να υπερασπιστεί το ΜΝΗΜΟΝΙΟ, που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη κάθε μισθωτού και τινάζει στον αέρα την επιχείρηση κάθε μικρομεσαίου.
Θα είναι άραγε οι Κεφαλονίτες ένθερμοι υποστηριχτές του Μνημονίου και θα συνταχθούν με τον Μάρκο; Πολύ σύντομα θα ξέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου