Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Η Γραμματέας του ΣΥΝ υιοθετεί την προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ περί «υπόγειων συμμαχιών».....
(από kefaloniaphotonews)
Η Γραμματέας της ΝΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΣΥΝ εγκαλεί τον επικεφαλής Περιφερειάρχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - και στελέχους του ΚΚΕ - ότι δε συμπορεύεται με τα «συγγενή» ή «όμορα» κόμματα της αριστεράς «όπως είναι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ». Η Γραμματέας του ΣΥΝ υιοθετεί την προβοκάτσια του ΠΑΣΟΚ περί «υπόγειων συμμαχιών», συμβάλλει στην αντικομμουνιστική επίθεση με τα «επιχειρήματα» περί «αδιαπέραστων παρωπίδων», περί μη σεβασμού «της δημοκρατίας και της ελευθερίας της γνώμης». Ταυτόχρονα θέτει την ουσία των «καθηκόντων» της «σύγχρονης αριστεράς», αφού δηλώνει ότι στόχος πρέπει να είναι η συμβολή «στην πραγματική και ρεαλιστική βελτίωση των προβλημάτων που δημιούργησε η τρέχουσα οικονομική κατάρρευση στη χώρα μας». Στόχος που σημαίνει συγκάλυψη της κρίσης που είναι καπιταλιστική, λόγω υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου. Στόχος συνδιαχείρισης.
«Ρεαλισμός» αποδείχτηκε για τα κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΝ στο Νομό η ουσιαστική στήριξη του Καλλικράτη και της ΚΥΑ, η στήριξη των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης – που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, η συνυπογραφή ή η αποσιώπηση απολύσεων εργαζομένων, η απελευθέρωση του ωραρίου, η υιοθέτηση της αρχής της ανταποδοτικότητας σε μιας σειρά τομείς, την υπερψήφιση του γενικού χωροταξικού σχεδίου κ.ο.κ. Αυτή είναι πρακτικά η πολιτική γραμμή του κόμματος αυτού, πολιτική της συνενοχής και της συναίνεσης που έχει αφετηρία το Μάαστριχτ και την ΕΕ. Γι΄ αυτό όμορος χώρος του ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ είναι η κεντροαριστερή σοσιαλδημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι συμπόρευση έκανε και συνεχίζει να κάνει ο ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ στην Νομαρχία Κεφαλονιάς – Ιθάκης αλλά και με τη ΝΔ σε μια σειρά Δήμους (Λειβαθώς, Ελειός –Πρόννοι, Έρισσος). Ότι στηρίζει πανελλαδικά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως δικούς του υποψηφίους.
Τις συμβουλές περί ενότητας ας τις απευθύνει πρώτα στο δικό της χώρο. Ας γνωρίζει όμως η Γραμματέας του ΣΥΝ ότι ο αντικομμουνισμός - τον οποίο υιοθετεί η ίδια - είναι το βαρύ πυροβολικό της αστικής τάξης για την προάσπιση των συμφερόντων της. Για το τσάκισμα του λαϊκού κινήματος. Δείχνει το φόβο του συστήματος απέναντι στην προοπτική της ανατροπής του. Από την άποψη αυτή οφείλει να απαντήσει γιατί δίνει τέτοιου είδους εξετάσεις απέναντι στην κυβέρνηση και την πλουτοκρατία.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επιδιώκει να δυναμώσει η κοινωνική – ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, των μεσαίων στρωμάτων, της φτωχής αγροτιάς στους αγώνες, ενάντια σε κάθε πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού. Να αντικατασταθεί ο ρεαλισμός της υποταγής με το ρεαλισμό του δίκιου του αγωνιζόμενου λαού. Να υπάρξει άλλη πολιτική συμπεριφορά σε βάρος του δικομματισμού και των αναχωμάτων του. Να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία – λαϊκή οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου