Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011


O Γολγοθάς του βουλευτή. 7 κρίσιμα σημεία για τα τοπικά ζητήματα που τον εκθέτουν

Eπτά, τουλάχιστον, σημεία από τη συνέντευξη του βουλευτή κ. Σπύρου Μοσχόπουλο τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, για τα τοπικά ζητήματα.

  1. Η υπόθεση των άρτιων και οικοδομήσιμων οικοπέδων, που δημιουργήθηκαν με παραχώρηση έκτασης στο Δήμο από ιδιώτες,
  2. Η αρτιότητα των οικοπέδων σε περιοχές «Natura»,
  3. Η ΚΥΑ για την γη υψηλής παραγωγικότητας,
  4. O συμψηφισμός των χρεών των πολιτών στους OΤΑ,
  5. Τα «ορφανά» έργα που δεν εγκρίθηκαν για ένταξη στο ΕΣΠΑ το 2009-2010 και εγκαταλείφτηκαν,
  6. Η αποχέτευση της Σκάλας, που κινδυνεύει με απένταξη και καταλογισμό 6 εκατ. ευρώ στο Δήμο και
  7. Φ Το μέγα θέμα των εργαζομένων στη Διαδημοτική.

Είπε και έγραψε ο βουλευτής στο δελτίο Τύπου του, ότι:

«Εκανε αναφορά:

  • Στο Δελτίο Τύπου που είχε εκδώσει για τα άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα που δημιουργήθηκαν με παραχώρηση έκτασης στο Δήμο από ιδιώτες
  • Για τη διατήρηση της αρτιότητας και της οικοδομήσιμότητας των 4 στρεμμάτων σε περιοχές «Natura»
  • Στην απόσυρση της ΚΥΑ για την γη υψηλής παραγωγικότητας και ανέφερε και το ΦΕΚ (555 Β 8-4-2011) που δημοσιεύτηκε».

Εχουμε και λέμε:

ΓΙΑ «τα άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα που δημιουργήθηκαν με παραχώρηση έκτασης στο Δήμο από Ιδιώτες» ο βουλευτής θεωρεί μεγάλη επιτυχία του ότι …«έκδωσε Δελτίο Τύπου».

Μεγάλο κατόρθωμα!

Δεν έδωσε όμως καμία εξήγηση γιατί το Δελτίο Τύπου που παινεύεται ο βουλευτής το εξέδωσε …κατόπιν εορτής, στις 7 Απριλίου, δηλαδή αφού παρήλθε η 31η Μαρτίου που μπορούσαν οι πολίτες να τα τακτοποιήσουν!

Oύτε ακόμη είπε κουβέντα πως πλέον (μετά την 31η Μαρτίου) «τα τυφλά» οικόπεδα αχρηστεύονται!

Πλήρης δηλαδή παραπλάνηση του κόσμου!

ΓΙΑ «την αρτιότητα και την οικοδομήσιμότητα των 4 στρεμμάτων σε περιοχές «Natura» ο βουλευτής ισχυρίζεται ότι «διατηρείται».

Προφανώς ο βουλευτής θα ξέχασε ότι ήταν ένας εκ των 156 βουλευτών της πλειοψηφίας που ψήφισε το νόμο για την βιοποικιλότητα και ότι η αρτιότητα των 4 στρεμμάτων σε περιοχές «Natura» καταργείται από την δημοσίευση του νόμου, δηλαδή την 31η Μαρτίου 2011 και ότι πλέον ισχύει η αρτιότητα των 10 στρεμμάτων;

Χοντροκομμένη δηλαδή παραπλάνηση του κόσμου και για την αρτιότητα των οικοπέδων από τον βουλευτή!

ΓΙΑ την περιβόητη ΚΥΑ για την γη υψηλής παραγωγικότητας (ΚΥΑ 168040) ο βουλευτής ανέφερε ότι αποσύρθηκε με το ΦΕΚ (555 Β 8-4-2011)!

Ψεύδος μέγα!

Το ΦΕΚ (555 Β 8-4-2011) κύριε Μοσχόπουλε δεν μιλάει για απόσυρση της ΚΥΑ 168040, αλλά για …τροποποίηση της!

Χαρακτηριστικός είναι ακόμη και ο τίτλος της: «Τροποποίηση της αριθ. 168040/3-9-2010 (ΦΕΚ Β’ 1528)»

Όλη κι όλη είναι ένα άρθρο και λέει επί λέξει:

«Η παρούσα εκδίδεται για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο σαν βάση για τον καθορισμό των γεωγραφικών ορίων της Αγροτικής Γης Υψηλής Παραγωγικότητας και την έκδοση της κοινής Υπουργικής απόφασης της παρ. 2 του άρθρου 56 του ν. 2637/1998 (ΦΕΚ Α’ 200), όπως το άρθρο αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει»!
Και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν ο βουλευτής παραπλανεί τον κόσμο εντελώς απροκάλυπτα!

ΓΙΑ την περιβόητη υπόθεση «του συμψηφισμού των χρεών των πολιτών προς τους OΤΑ» που μέχρι τώρα παινευόταν ως κατόρθωμά του ο βουλευτής στις ολομέλειες του ΠΑΣOΚ ...καμία κουβέντα στη συνέντευξή του μετά την αποκάλυψη ότι τέτοια ρύθμιση δεν έχει ψηφιστεί στη Βουλή!
Ισως γιατί μετά από τις αποκαλύψεις ο κ. Μοσχόπουλος διαπίστωσε πως πράγματι έλεγε «άρες μάρες κουκουνάρες» στον κόσμο, αφού …δεν είχε ψηφίσει ποτέ την σχετική τροπολογία που είχε υπογράψει, για τον απλούστατο λόγο πως οι βουλευτές που την διακινούσαν …δεν την κατέθεσαν (ή την απέρριψε ο υπουργός)!

ΓΙΑ τα έργα από την περίοδο (2009-2010) που ήταν ακόμη ο ίδιος αντινομάρχης και που ενώ απορρίφθηκαν από το ΕΣΠΑ εγκαταλείφτηκαν, ο κ. Μοσχόπουλος αφού έπαιξε με τις λέξεις (αν είναι …απενταγμένα ή απορριφθέντα!) είπε το καινοφανές πως …«εις γνώση μας κάποιες φορές καταθέτουμε προτάσεις που θα απορριφθούν»!

Δηλαδή ο κ. βουλευτής μας είπε πως όταν ως αντινομάρχης υπεύθυνος για τα έργα το 2009 κατάθετε πρόταση στο ΕΣΠΑ για την οδική ασφάλεια του νομού, τον δρόμο Αλειματάς-Φανιές-Ασπρογέρακας-Πόρος, τον περιφερειακό δρόμο της Αγίας Ευφημίας, τον δρόμο Καραβομύλου-Αγίας Ευφημίας, τις δεξαμενές των Μακρυωτίκων, αλλά και τις αποχετεύσεις στον Άγιο Βασίλη και τον Άγιο Δημήτρη, το έκανε …«για να περάσει η ώρα του» έτσι «για πλάκα»!

ΓΙΑ την αποχέτευση της Σκάλας που κινδυνεύει με απένταξη από το πρόγραμμα και τον καταλογισμό 6 εκατ. στο Δήμο είπε ό,τι θα έλεγε …ο οποιοσδήποτε πολίτης: «Πρέπει να ολοκληρωθεί»!

Χαιρόμαστε πολύ κ. Μοσχόπουλε!

Εσείς είσαστε ο βουλευτής του Νομού και οφείλετε να αγωνιστείτε γι’αυτό, όπως κομψά, πολύ κομψά, σας είπε το Σάββατο ο Μάκης Φόρτες.

ΓΙΑ την όποια αρνητική εξέλιξη του έργου κ. Μοσχόπουλε θα είσαστε, ένας εκ των υπεύθυνων.

ΓΙΑ τους εργαζόμενους στην Διαδημοτική λυπούμαστε που αν και βουλευτής του Νομού έχετε αφήσει έρμαιους 59 εργαζόμενους με τις οικογένειες τους.
Φυσικά και δεν είναι λύση «βρείτε τα στα δικαστήρια»!

O ...ΠONTIOΣ ΠIΛATOΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου