Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ι ΛΕΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ, “ΡΕΓΓΙΝΑ”, ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ, ΜΑΡΙΝΑ


ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ “ΡΟΥΚΕΤΕΣ”
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΦΟΡΤΕ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Συνέντευξη παραχώρησε ο τέως δήμαρχος Αργοστολίου και περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Φόρτες στο ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS965 και στους Σίσσυ Αντωνάτου και Δημήτρη Αλοϊζο.
Κατ' αρχάς ο κ. Φόρτες αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στον χώρο του τοπικού ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που δεν υφίσταται Νομαρχιακή Επιτροπή στο ΠΑΣΟΚ Κεφαλλονιάς και η οργάνωση είναι τραυματισμένη, είναι λογικό, τα στελέχη να συσπειρώνονται γύρω από το πρόσωπο του βουλευτή.
Ο βουλευτής μιας μονοεδρικής, όπως είναι η Κεφαλλονιά, ανεξάρτητα από τον κομματικό χώρο από τον οποίο προέρχεται, οφείλει να είναι εγγυητής της ενότητας για την κοινωνία και για το κόμμα του. Στη συνέχεια άσκησε κριτική στον βουλευτή λέγοντας ότι θα έπρεπε ο ρόλος του να είναι διαφορετικός τόσο ως προς το ΠΑΣΟΚ όσο και προς την κοινωνία.
Επίσης ο κ. Φόρτες αναφέρθηκε σε όσα λέγονται αναφορικά με τις σχέσεις του με τον τ. Δήμαρχο Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδό λέγοντας ότι “οι σχέσεις μου με το Γιώργο Τσιλιμιδό είναι γνωστές τοις πάσι. Δεν είναι όπως παλιά αλλά σίγουρα βρισκόμαστε, σίγουρα μιλάμε. Δεν μπορώ βέβαια να υποχρεώσω όποιον δεν θέλει να μιλάει μαζί μου ή να έχει σχέσις μαζί μου στο να πράξει το αντίθετο. Το λέω αυτό γιατί με την υπογραφή και το όνομά μου είπα ότι στην Πανολομέλεια του ΠΑΣΟΚ το περασμένο Δεκέμβρη, είχαμε το φαινόμενο ο δήμαρχος να προπηλακίζεται παρουσία εν ενεργεία και πρώην βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών και κανείς τους δεν αντέδρασε. Δεν είναι στοιχείο ενότητας αυτό.
Δεν είδα κανέναν, ούτε τον ίδιο το βουλευτή να καυτηριάζει τέτοιες συμπεριφορές, ούτε είδα κανέναν μέχρι σήμερα να αποδοκιμάζει το γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Παλλικής για τις εναντίον μου προσωπικές επιθέσεις, ούτε βέβαια είδα να αποδοκιμάζονται κάποια λιβελογραφήματα, ντροπή όχι μόνο για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ αλλά και για την κοινωνία εναντίον μου. Αυτά όλα διχάζουν. Όλα αυτά τα έχω καταγγείλει και δεν τα λέω για πρώτη φορά. Εκεί λοιπόν υπάρχει το έλλειμμα στο ρόλο του βουλευτή”.
Ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου υπογράμμισε: “Κάποιοι κοιμούνται και ξυπνούν βλέποντας ότι πίσω από ότι στραβό συμβαίνει βρίσκεται ο Μάκης Φόρτες. Αν είχα τέτοιες υπερδυνάμεις, τώρα δεν θα ήμουν εδώ θα ήμουν κάπου αλλού.
Στο πρόσωπο μου βολεύει κάποιους να χρησιμοποιούν την προαιώνια θεωρεία των Βαρβάρων.
Κατηγορούμαι σε επίπεδο συζήτησης καφενείου, για ότι γράφεται ή δεν γράφεται, επωνύμως ή ανωνύμως... Έχω υπογραφή, έχω όνομα. Πάντα είχα υπογραφή και όνομα, όπως και άποψη και αυτό κάποιους ενοχλούσε και συνεχίζει να ενοχλεί.
Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει διαγραφεί από μέλος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως δεν τον έχει διαγράψει κανείς! Υπογράμμισε όμως ότι έχει διαχωρίσει τη θέση του ως προς τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ τόσο στις περασμένες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές όσο και για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την πολιτική του μνημονίου.
Ο κ. Φόρτες αναφέρθηκε και στο θέμα με τα απορριφθέντα έργα από το ΕΣΠΑ τονίζοντας ότι “το θέμα δεν είναι αν θα τα χαρακτηρίσουμε απενταγμένα ή μη ενταγμένα όπως αναφέρθηκε ο βουλευτής.
Το ότι κάνανε προτάσεις ξέροντας εκ των προτέρων ότι κάποια από τα έργα δεν θα ενταχθούν, όπως είπε ο κ. Μοσχόπουλος, είναι τεράστιο λάθος ακόμη και να λέγεται.
Αν ο βουλευτής από την προηγούμενη θέση του, αυτή του αντινομάρχη έργων, έκανε προτάσεις απλά για να τις κάνει, ξέροντας ότι θα απορριφθούν, όπως είπε, τότε ειλικρινά λυπάμαι. Εγώ πάντα λειτούργησα διαφορετικά. Έκανα μια πρόταση και ακόμη και αν αυτή εμφάνιζε προβλήματα, το πάλευα μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με παθητικότητα και στη λογική του “εντάξει και τι έγινε τώρα”... Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε κάποιος να βγει και να εξηγήσει στους πολίτες και ειδικότερα στους κατοίκους των αντίστοιχων περιοχών τους λόγους που τα έργα δεν προχώρησαν και συνεχίζουν ακόμη και τώρα να αγνοούνται”.
Για το θέμα της αποχέτευσης της Σκάλας επανέλαβε τις θέσεις του για πολιτική λύση ενώ επεσήμανε ότι η παρέμβαση του βουλευτή στον Σαχινίδη καλώς έγινε, όμως δεν αρκεί και προτείνει να υπάρξουν πιέσεις στον καθ' ύλη αρμόδιο γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ.
Στο σημείο αυτό τόνισε με νόημα πως έχει ξεχωριστή αξία η ιδιαίτερη καταγωγή από τη Σκάλα της κας Βάρτζελη, διευθύντριας του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην χρησιμοποιείται η πολιτική της βαρύτητα.
Ο κ. Φόρτες είπε ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού με υπουργό τον Κεφαλονίτη κ. Γερουλάνο δήλωσε ότι δεν είναι ενήμερος για το θέμα της μαρίνας, ενώ δε δίστασε να αναφερθεί στην ανυπαρξία των τεσσάρων Κεφαλλονιτών υπουργών, όσο αφορά την Κεφαλλονιά.
Για το θέμα της Διαδημοτικής χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση της πολιτείας αλλά και των πρώην δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων που σήμερα είναι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι ενώ τώρα σιωπούν, οδηγώντας την επιχείρηση στην απαξίωση και τους υπαλλήλους στην ανεργία, στο παρελθόν υπέγραφαν συμβάσεις με την επιχείρηση προκειμένου να απασχολούν οι ίδιοι υπαλλήλους στις υπηρεσίες τους. Δήλωσε πως είναι υπερήφανος για το μοναδικό στην Ελλάδα έργο της Διαδημοτικής και λυπάται για εκείνος που σήμερα για μικροπολιτικούς λόγους την απαξιώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου