Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΙΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΖΑΠΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΚΑΛΑΣ

“ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ
Ή ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΑ ΝΟΜΙΜΑ”

Σκληρή απάντηση δίνει ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Α. Παρίσης στην ανακοίνωση του τ. Δημάρχου Κ. Ζαπάντη για το έργο της αποχέτευσης Σκάλας. Ο κ. Παρίσης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην Δικαιοσύνη αν δεν ανακαλέσει ο κ. Ζαπάντης. Ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης Παρίση έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ τ.ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΖΑΠΑΝΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΚΑΛΑΣ»

Ο Δήμος και ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς δεν επιθυμούν να ξεκινήσει νέος κύκλος αντιπαράθεσης με τον πρώην Δήμαρχο Ελειού-Πρόννων.
Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι προς αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρουμε τα εξής:
1.Το έργο έχει απενταχθεί με οριστική έκθεση και απόφαση της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) με Αριθμ. Πρωτ.247/0051/23-02-2011
2. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς έχει προσφύγει κατά της ανωτέρω απόφασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την κατάργησή της, αφού σκοπός μας πάντοτε είναι το συμφέρον του Δήμου και όχι ο καταλογισμός σε πολιτικά πρόσωπα προηγούμενων δημοτικών αρχών.
3. Την ώρα που το έργο έχει απενταχθεί και δεν χρηματοδοτείται από κανένα πρόγραμμα, είναι φανερό ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς είναι υποχρεωμένος προκειμένου το έργο να λειτουργήσει, να πληρώσει από ίδια κεφάλαια το ποσό του 1.400.000 ευρώ για την ολοκλήρωσή του.
4. Σχετικά με τα χρήματα που έχουν ήδη πληρωθεί για το έργο (δηλ. τα 4.400.000 ευρώ), θα έπρεπε να γνωρίζει ο τ. Δήμαρχος ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία καταλογισμού του ποσού στον Δήμο Κεφαλλονιάς με σαφή υποχρέωσή του να τα πληρώσει. Κατά συνέπεια ο Δήμος Κεφαλλονιάς θα κληθεί να καταβάλλει 1.400.000 ευρώ για την αποπεράτωση και 4.400.000 ευρώ που θα του καταλογιστούν. Αυτή είναι η αλήθεια και τα υπόλοιπα αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.
5. Ο Δήμος Κεφαλλονιάς τα ανωτέρω ποσά δεν τα έχει εγγράψει στην απογραφή, αλλά ο Δήμαρχος τα προσέθεσε στις δηλώσεις του γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα.
6. Είναι φανερό ότι με την 431/31-1-2010 έκθεση οριστικών αποτελεσμάτων της ΕΔΕΛ, μεταξύ των πολλών λόγων που επικαλείται η Επιτροπή για την απένταξη του έργου αναφέρει έναν κυρίαρχο που καταγράφεται ως εξής: «Παρατυπίες στη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας δημοσίων έργων αναφορικά με τις διαδικασίες ανάθεσης». Εδώ, σύμφωνα με την ΕΔΕΛ, προκύπτουν σαφείς ευθύνες της τότε πολιτικής ηγεσίας του Δήμου και ευθύνες για το σημερινό αποτέλεσμα.
7.Στις τελευταίες αιτιάσεις και υπονοούμενα του κ. Κ. Ζαπάντη για το «σε ποιόν προορίζει τα ποσά των 5.900.000 ευρώ ο Δήμαρχος και σε ποιόν έχει σκοπό να τα δώσει», καλό θα είναι ο κ. Κ. Ζαπάντης να τα ανακαλέσει, διότι αλλιώς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να του καταλογίσουμε το «ακαταλόγιστο» ή να προχωρήσει ο Δήμαρχος στα νόμιμα.
Οψόμεθα…

Ο Μ. ΜΕΤΑΞΑΣ

Στο θέμα παρενέβη και ο τ. Δήμαρχος Ελειού-Πρόννων Μ. Μεταξάς που εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:
Ύστερα από τις δημόσιες δηλώσεις του Αξιότιμου κυρίου Δημάρχου Κεφαλληνίας με θέμα τις οφειλές του Δήμου και ιδιαιτέρως περί της απεντάξεως του έργου «Βιολογικός καθαρισμός και Δίκτυα αποχέτευσης Σκάλας» με ταυτόχρονη υποχρέωση του Δήμου να επωμιστεί το σχετικό κόστος, καθώς επίσης και τις δημόσιες δηλώσεις που είδαν το φώς της δημοσιότητας μεταξύ του νύν Δημάρχου Κεφαλονιάς κυρίου Παρίση και του τέως Δημάρχου Ελειού Πρόννων κυρίου Ζαπάντη είμαι πλέον υποχρεωμένος να δηλώσω τα εξής:
Η απουσία δηλώσεών μου σε αυτό το επίμαχο διάστημα που εκκρεμούσε η αντίκρουση του Δήμου Κεφαλονιάς για την έκθεση αποτελεσμάτων της ΕΔΕΛ ήταν κατόπιν κοινής συμφωνίας και απαίτησης του νυν Δημάρχου κυρίου Παρίση προκειμένου να υπάρξει απρόσκοπτη και υπεύθυνη αντιμετώπιση του θέματος μακριά από πιθανές μεμονωμένες δηλώσεις που θα προξενούσαν προβλήματα και θα τραυμάτιζαν την συγκρότηση ενός ισχυρού εσωτερικού μετώπου για την αντιμετώπιση μιας πρωτόγνωρης και πρωτοφανούς για το Ελληνικό Δημόσιο Δίκαιο θέση της ΕΔΕΛ.
Από την στιγμή που ο κύριος Δήμαρχος για λόγους που αυτός προφανώς γνωρίζει απεφάσισε να τοποθετηθεί δημοσίως για αυτό το θέμα είμαι πλέον ελεύθερος να επιλέξω τον χρόνο και τον τόπο όπου ενώπιον των εκπροσώπων της δημοσιογραφικής κοινότητος του νησιού μας και ενώπιον κάθε ενδιαφερόμενου οφείλω πλέον να τοποθετηθώ δημοσίως για όσα τόσο εγώ όσα προφανώς και ο συναδελφός μου Κώστας Ζαπάντης έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε.
Νομίζω ότι έχουμε αργήσει -και όχι βέβαια με δική μου ευθύνη- δημόσια να τοποθετηθούμε για ένα θέμα που είχαμε εξαρχής την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους πολίτες του τόπου μας προκειμένου να αποκαλυφθεί η πραγματική αλήθεια και να γίνουν γνωστά τα σαθρά επιχειρήματα και όχι μόνον με τα οποία επιχειρεί η ΕΔΕΛ να απεντάξει το συγκεκριμένο έργο.
Από την στιγμή που ούτε ο Βουλευτής του Νομού μας αν και γνωρίζει την πραγματικότητα ούτε ο Δήμαρχος του Νησιού μας αν και αυτός γνωρίζει την πραγματικότητα δεν έκαναν τον κόπο δημοσίως να τοποθετηθούν μέσα από τα όσα μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει, αποφεύγοντας επιμελώς να πάρουν θέση για το κυρίαρχο και ουσιαστικό ζήτημα της απένταξης του έργου που είναι η υπογραφή της σύμβασης και έχοντας ως βάση τους ισχύοντες νόμους περί αναθέσεων Δημοσίων Έργων ευθέως τους ερωτώ μέχρι την ημέρα που δημόσια θα τοποθετηθώ : Ορθώς ή παρανόμως συμβασιοποιήθηκε το συγκεκριμένο έργο; Ποια είναι η θέση σας κύριε Βουλευτά και κύριε Δήμαρχε; Ποια είναι η θέση των νομικών κύκλων που προσφύγαμε για γνωματεύσεις; Γνωρίζετε ποια είναι η θέση του Βουλευτή κυρίου Κουβέλη έγκριτου νομικού τ. Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς και την ερώτησή του στην Βουλή των Ελλήνων προς τους συναρμόδιους Υπουργούς για τον ρόλο της ΕΔΕΛ; Και εάν γνωρίζετε την συγκεκριμένη ερώτηση γιατί επιμελώς την αποκρύψατε από την δημόσια θέαση; Γιατί είμαστε απόντες όταν θα έπρεπε να είμαστε παρόντες; Γιατί μιλάτε για οριστική απένταξη του έργου όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι η οριστική έκθεση της ΕΔΕΛ η οποία προτείνει την απένταξη του, για την οποία υπεύθυνος για να την αποδεχθεί ή όχι είναι ο Υπουργός και σε περίπτωση αποδοχής της από τον Υπουργό ο Δήμος έχει το δικαίωμα της προσφυγής του στο Ελεκτικό Συνέδριο;
Με αυτές τις σκέψεις και με πολλά ερωτηματικά για την πολυπόθητη συγκρότηση ενός ισχυρού εσωτερικού μετώπου των Κεφαλλήνων και εδώ και όπου γής αγαπητοί εκπρόσωποι των θεσμικών οργάνων του νησιού μας σας προσκαλώ σε μία δημόσια συνάντηση παρουσία του τύπου στην οποία τόσο εγώ όσο και ο συνάδεφός μου τ.Δήμαρχος Κώστας Ζαπάντης θα είμαστε εκεί.
Μάκης Μεταξάς

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν περνάνε στην Κεφαλονιά τα πονηρά μονοπάτια «της πράσινης ανάπτυξης»…

Oι κεφαλονίτες ιδιοκτήτες της γης στην ορεινή και ημιορεινή Κεφαλονιά ευχαριστούν τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή για την σθεναρή προάσπιση της νομιμότητας στον τόπο μας αφού δυστυχώς κάποιες άλλες υπηρεσίες και φορείς επιμένουν να προσποιούνται πως αγνοούν ότι σε μία ευνομούμενη Πολιτεία ουδείς μπορεί να ενεργεί επί της περιουσίας του άλλου χωρίς την συναίνεση του ιδιοκτήτη.
Για μια ακόμα φορά δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να δεχθούμε κανένα περιορισμό στην διαχείριση των ιδιοκτησιών μας υπό οποιοδήποτε πρόσχημα αφού έχει γίνει πλέον σαφές και βέβαιο ότι πίσω από την επίκληση «ευαισθησιών» περί τάχα πράσινης ανάπτυξης κρύβεται η ωμή προσπάθεια να χάσουν την αξία τους τα ακίνητα σε περιοχές φυσικού κάλλους ώστε μεσομακροπρόθεσμα να συγκεντρωθούν στα χέρια ολίγων.
Άλλωστε οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού αφού οι τάχα οικολόγοι που «βγάζουν μπιμπίκια» όταν ακούνε για κτηνοτρόφους, αγρότες κ.λ.π. του νησιού μας, τους οποίους έχουν βαπτίσει δόλια ως δήθεν εχθρούς του φυσικού περιβάλλοντος, είναι ακριβώς οι ίδιοι που υποστήριξαν και δρομολόγησαν με θέρμη την ασφαλτοποίηση του Αίνου με την δημιουργία της περίφημης… «λεωφόρου Μπεριάτου - Γεωργάτου» μέσα στα «σπλάχνα» του Εθνικού Δρυμού. Ας πάνε να πουλήσουν αλλού τα καθρεφτάκια τους.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Εκ του Δ.Σ

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Aνακοίνωση από τον Βασ. Ρουχωτά
Από τον δ.σ. Κεφαλλονιάς Βασ. Ρουχωτά, εστάλη η ακόλουθη ανακοίνωση:
Επειδή προσωπικοί λόγοι δεν επιτρέπουν τη παρουσία μου στα Δημοτικά Συμβούλια της 11ης Απριλίου 2011, θέλω δημοσίως να ενημερώσω τους συμπολίτες μας ότι δεν συμφωνώ με την αποδοχή και παραλαβή από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς του ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ χρηματικού υπολοίπου του Δήμου Λειβαθούς ύψους 3.104.077 ευρώ.
Επειδή όμως και ο εισηγητής της πλειοψηφίας κ Δ Πυλαρινός, στην εισήγηση του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνει αυτολεξεί, « Για το Δήμο Λειβαθούς εισηγούμαι να μη γίνει παραλαβή του χρεωστικού ανοίγματος και να περιμένουμε την έκθεση του ελέγχου» αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τη στάση μου απέναντι στις μέχρι σήμερα επιλογές του κ Δημάρχου αφού μια από τις σοβαρότερες διαφωνίες μας υπήρξε και στο κορυφαίο αυτό θέμα.
Είναι προφανές ότι μετά την εισήγηση του κ Πυλάρινού ανακύπτουν μερικά ερωτήματα
Τι θα ψηφίσει η πλειοψηφία?
Αν ψηφιστεί η πρόταση του κ Πυλαρινού μπορεί ο κ Δήμαρχος να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον κ Μιχαλάτο?
Αν καταψηφιστεί η εισήγηση του κ Πυλαρινού θα τον αποπέμψει?
Ποια σκοπιμότητα επέβαλε την εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό συμβούλιο σήμερα, ενώ είμαστε υποχρεωμένοι ως Δήμος να έχουμε κλείσει ταμείο από τις 3 Ιανουαρίου 2011, και το πρόβλημα ήταν γνωστό από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2010.
Τέλος, με δεδομένο ότι έχουμε ξεπεράσει κατά τρείς ολόκληρους μήνες μία από τις κρισιμότερες προθεσμίες που έθετε ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, πιστεύω ότι ο χαρακτηρισμός των θεμάτων ως κατεπειγόντων ή υπο πιεστική προθεσμία, θα σταματήσει να προβάλλεται ως δικαιολογία και δεν θα εισάγονται προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο θέματα με «το κυβικό» όπως συμβαίνει με τα σημερινά θέματα τα οποία ξεπερνούν σε αριθμό τα 30.
Ληξούρι 11 Απριλίου 2011
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Πρίν “Αλέκτωρ λαλήσει τρείς” ο Λουκέρης έπεσε σε αντιφάσεις

Του Τάσου Βαλλιανάτου
Νομικός
τ. Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Από το e-kefalonia.net

Δέν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από την τελευταία ανακοίνωση της ΝΟΔΕ και η ηγεσία της Νομαρχιακής οργάνωσης έδωσε νέες αφορμές για κριτική.
Σύμφωνα με δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας ο κ.Λουκέρης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, παρέα με γνωστό τοπικό στέλεχος.
Πρίν “Αλέκτωρ λαλήσει τρείς” από την τελευταία αναφορά της ΝΟΔΕ για αξιοκρατία,ίσες ευκαιρίες και δημοκρατία,δημιουργήθηκαν και οι πρώτες αντιφάσεις με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του κ.Λουκέρη.
Μήπως ο αξιότιμος πρόεδρος της ΝΟΔΕ θα πρέπει να αποκαλύψει στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής τις λεπτομέρειες αυτής της συνάντησης ,εφόσον αυτή πραγματοποιήθηκε;
Eίχε εγκριθεί από την πλειοψηφία των μελών η συνάντηση αυτή;
Mε ποιά κριτήρια επιλέγει ο κ.Λουκέρης να “προωθήσει” έναν μόνο στέλεχος στα κεντρικά,έναντι των υπολοίπων,οι οποίοι φιλοδοξούν και αυτοί να έιναι υποψήφιοι με το κόμμα της ΝΔ;(γιατί αν όντως έγινε η επίσκεψη αυτή,όλοι μπορούμε να μαντέψουμε το λόγο).
Θα πράξει άραγε το ίδιο και με άλλα αξιόλογα άτομα των οποίων τα ονόματα ακούγονται τελευταία για μία θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος;
Μήπως είναι προτιμότερο η ηγεσία της ΝΟΔΕ ,να φροντίσει να φτάσουν οι θέσεις του κόμματος στην κοινωνία και να κρατήσει ίσες αποστάσεις απο τους μελλοντικούς υποψηφίους;
Επίσης,μήπως έιναι προτιμότερο ο εκάστοτε πρόεδρος να τηρεί την ουδετερότητα που του επιβάλει η θέση του και να έιναι αρωγός όλων των μελλοντικών υποψηφίων;
Aυτά και πολλά άλλα ερωτήματα γεννώνται και έιναι καλό στο όνομα της διαφάνειας , να μην μένουν αναπάντητα γιατί σήμερα και οι κρίνοντες κρίνονται..
Σε κάθε περίπτωση έιμαι πεπεισμένος ότι χρειάζεται ενότητα στην τοπική ΝΔ και άνοιγμα στην κοινωνία.
Όλα τα πολιτικά κόμματα πρέπει να επιλέξουν με δημοκρατικό τρόπο τους καλύτερους για το καλό του τόπου μας και της πατρίδας γενικότερα.
Μόνο με ομαδική δουλειά η Ελλάδα θα αναγεννηθεί και θα ξεφύγει απο την κρίση και την παρακμή.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

«Δεν μιλάς την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών»

Από το e-kefalonia.net

Άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, αυτή τη φορά στο Πόρο, προς τιμή του… εν δυνάμει υποψήφιου βουλευτή Παύλου Παπαδάτου. Το ραντεβού δόθηκε στο μαγαζί του Βασίλη Καμπίτση (δημοτικού συμβούλου) και έδωσαν το παρών πάνω από 50 στελέχη και φίλοι της ΝΔ. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε και η παρουσία αρκετών μελών της ΝΟΔΕ, που με τη παρουσία τους, έδειξαν να επιδοκιμάζουν τις συνάξεις του Παύλου.
Ο Παύλος Παπαδάτος μίλησε μόνο δέκα λεπτά, και δεν υπήρξε ούτε ένα ένας εκ των παρευρισκομένων που να μην είπε ότι επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην ομιλία του την λέξη Master Plan και όραμα για το νησί μας. «Επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος που δεν μιλά την ξύλινη γλώσσα των πολιτικών», φώναξε από το ακροατήριο ο «Καπετάνιος» της ΝΟΔΕ Μιχάλης Βιτώρος αλλά και ο αντιδήμαρχος Μίμης Πυλαρινός. Μάλιστα, όπως έλεγαν ορισμένοι Ποριώτες «πρώτη φορά ακροατήριο πολιτικού του ζήτησε να πει και άλλα».
Στη εκδήλωση έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων οι Βασίλης Καμπίτσης, Δημήτρης Φιοραβάντες, Θεόφραστος Αγγούριας (Πρόεδρος τοπικής Ελειού Πρόννων ΝΔ), Ανδρεόλας Διονύσιος, Ανδρέας Πετράτος, Μιχαλάτου Νικολοπούλου Βάσω, Καβαλιεράτος Γαβρίλης, Παπαλεξάτος Λουκάς, Σπυρογεράσιμος Κουστουμπάρδης, Ιάκωβος Παπαδάτος, Ανδρέας Πετράτος, Ευάγγελος Μαράτος, Παύλος Μεταξάς, Γρουζής Βαγγέλης, Μιχάλης Βιτώρος κα.
Σημείωση: Toν Παύλο συνόδευαν στο Πόρο δύο κορυφαίοι αντιδήμαρχοι, ο Μίμης Πυλαρινός και ο Σπύρος Κουνάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου