Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ Α. ΠΑΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ.

ΑΠΕΔΕΙΞΕ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ!

Σε παράσταση για έναν ρόλο εξελίχθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς. Πρωταγωνιστής και απόλυτος κυρίαρχος ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης. Στην πιο κρίσιμη μέχρι σήμερα συνεδρίαση του ανώτερου πολιτικού οργάνου του νησιού, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς απέδειξε ότι είναι ηγέτης και διέλυσε κάθε αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του σχετικά με το αν έχει ή όχι την δυνατότητα να “κουμαντάρει” τον Δήμο Κεφαλλονιάς.
Το θέμα της συνεδρίασης ήταν η έγκριση της απογραφής του Δήμου και ο Αλέξανδρος Παρίσης, είτε αντιμετωπίζοντας τον τ. Δήμαρχο Ελειού-Πρόννων Α. Ζαπάντη για το έργο της Αποχέτευσης της Σκάλας, είτε τον Μάρκο Κοτσιλίνη και τους συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης για το υπέρογκο χρέος του Δήμου, κέρδισε και εντυπώσεις και ουσία.
“Εδώ δεν ήρθαμε για να κάνουμε show για την τηλεόραση, αλλά για να πούμε την αλήθεια στον κόσμο” είπε ο Α. Παρίσης και με διαδοχικές παρεμβάσεις “ξεγύμνωσε” την “έωλη” επιχειρηματολογία, τόσο για το ποιος ευθύνεται που ένα ζωτικής σημασίας έργο όπως είναι η Αποχέτευση Σκάλας έχει φτάσει ένα βήμα πριν την απένταξη, όσο και για τις βαρύτατες ευθύνες κακοδιαχείρησης που οδήγησαν στην “κληρονομιά” του υπέρογκου χρέους των 40 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.
Δεν άφησε τίποτε αναπάντητο. Οι παρεμβάσεις του ήταν συνεχείς, καίριες και αποτελεσματικές. Ήταν άριστα ενημερωμένος και ταυτόχρονα απόλυτα συνειδοτηποιημένος για το που βρίσκεται και που βαδίζει. “Αντί να κάνετε την αυτοκριτική σας, να απολογηθείτε και να ζητήσετε συγγνώμη που υποθηκεύσατε τους δημότες Κεφαλλονιάς με αυτό το τεράστιο χρέος, έρχεστε εδώ και μας λέτε αν το χρέος είναι 40 ή 38 ή 36 εκ. ευρώ. Θα έπρεπε να ντρέπεσετε” είπε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στην μείζονα αντιπολίτευση.
Ο Αλ. Παρίσης την δευτέρα το βράδυ ήταν αυτός που λέμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ. Είπε τα πράγματα με το όνομά τους, έβαλε τους υπεύθυνους στην θέση τους, αλλά παράλληλα έδωσε και προοπτική. “Γνωρίζω τα τεράστια προβλήματα και θα αγωνιστώ για την λύση τους” είπε δίνοντας το στίγμα της στρατηγικής που θα ακολουθήσει. Μια στρατηγική που έχει στόχο να βγει ο Δήμος από το τέλμα που τον οδήγησε η διακυβέρνηση των “άξιων, έμπειρων και ικανών” τα τελευταία 25 χρόνια.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού 72,5 εκατομμυρίων ευρώ

Από το e-kefalonia.net

Συνήλθε χθες το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς για να εγκρίνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Στην 8μελή επιτροπή απουσίαζε η Κατερίνα Κουταλά.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής και αντιδήμαρχος οικονομικών Μίμης Πυλαρίνός στη ομιλία του είπε τα πράγματα στη πραγματική τους διάσταση. «Η βασική προϋπόθεση για έναν ισολογισμό είναι να είναι ισοσκελισμένος. Κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει στη δική μας περίπτωση διότι δεν είχαμε βασικά έσοδα». Συνεχίζοντας ο Πυλαρινός τόνισε ότι «γίνεται τιτάνιος αγώνας για να πληρωθούν μισθοί και ασφάλειες των εργαζομένων».
Κλείνοντας με δραματικό τόνο σχολίασε «είμαι βαθύτατα στεναχωρημένος και προβληματισμένος γιατί τελικά δεν θα μπορέσω να δώσω στους Κεφαλονίτες αυτό που πραγματικά τους αξίζει».
Τελικά το προσχέδιο του προϋπολογισμού υπερψηφίστηκε με ψήφους 5-2 υπερ. Το συνολικό ποσό υπερβαίνει τα 72,5 εκατ. Ευρώ. Λευκό ψήφισε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Γκισγκίνης και από την μείζονα αντιπολίτευση ο Ανδρέας Ζαπάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου