Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011


ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΡ. ΤΑΣΟΥΛΑ,

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ


“ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΩ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ
ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ”,
ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Με την παρουσία του γ.γ. του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρη Τασούλα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου “Ο Κέφαλος”, η ημερίδα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το διαδίκτυο και τους κινδύνους που κρύβει.
Την παρουσίαση της ημερίδας έκανε ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης κ. Μανόλης Σφακιανάκης με την βοήθεια της ομάδας του, που αποτελείται από επιστήμονες-αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, ειδικευμένους στην χρήση και εξερεύνηση του διαδικτύου.
Η ημερίδα σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου ήταν γεμάτη, κυρίως από νέους ανθρώπους, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους χειρίζονται το διαδίκτυο.
Το κύριο συμπέρασμα από την παρουσίαση που έκαναν ο κ. Σφακιανάκης και η ομάδα του, είναι ναι στο διαδίκτυο, όμως με τις απαραίτητες προφυλάξεις, κυρίως από την πλευρά των γονέων για τα παιδιά τους.
Αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα κυριότερα αρνητικά του διαδικτύου, που αφορούν σε υποθέσεις πιθανών αυτοκτονιών, cyberbulling, απάτες μέσω διαδικτύου, αλλά και τις ιστοσελίδες διαδικτυακής επικοινωνίας, όπως το facebook, το twitter και άλλα.
Ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς Α. Παρίσης προσφωνώντας τον γ.γ. του υπουργείου κ. Γρ. Τασούλα είπε “καλωσορίζω έναν ισχυρό φίλο της Κεφαλλονιάς και έναν προσωπικό μου φίλο”, ενώ τον ευχαρίστησε, διότι η Κεφαλλονιά επελέγη μέσα στους πέντε πρώτους Δήμους όπου πραγματοποιήθηκαν οι ημερίδες αυτές της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ανταπαντώντας στην φιλοφρόνηση, ο γ.γ. όταν πήρε τον λόγο είπε ότι “έχω πολλούς φίλους στην Κεφαλλονιά, την οποία και αγαπάω πολύ”.
Στην ημερίδα το “παρών” έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής, ο γενικός αστυνομικός δ/ντής της Περιφέρειας κ. Τσιότσιος, ο αστυνομικός δ/ντής του Νομού Π. Φιλίππου, ο λιμενάρχης Γ. Καλιτσουνάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Μ. Τετενές, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πανοσιολογιότατος Γ. Φωκάς, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Aπό την Αστυνομική Δ/νση Κεφαλληνίας ανακοινώθηκαν τα εξής:

Την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κος Γρηγόρης ΤΑΣΟΥΛΑΣ.
Παρουσία του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφερείας Ιονίων Νήσων Υποστράτηγου Δημητρίου ΤΣΙΟΤΣΙΟΥ ενημερώθηκε για τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα και συζήτησε με όλους τους Αξιωματικούς της Διεύθυνσης για θέματα που απασχολούν την αστυνομία και την κοινωνία γενικότερα.
Ειδικότερα αναφέρθηκε στην ανάγκη προσέγγισης του Πολίτη από την Αστυνομία με έργα και πράξεις όσον αφορά την επίλυση των προβλημάτων και την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση μας όχι μόνο στα σοβαρά αλλά και στα πιο απλά προβλήματα του πολίτη.
Ζήτησε την ετοιμότητα και την επαγρύπνηση των αστυνομικών δυνάμεων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών με την λειτουργία των ομάδων ΔΙ.ΑΣ, Ο.Π.Κ.Ε.. Πεζών Περιπολιών κ.α.
Διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα είναι αρωγός στα προβλήματα της Διεύθυνσης μας και κατέληξε με την ευχάριστη είδηση-υπόσχεση ότι σύντομα η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας θα έχει δικό της αστυνομικό κτίριο, καθόσον ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μέσω ΣΔΙΤ και το νέο κτίριο είναι έτοιμο προς δημοπράτηση μαζί με άλλα δώδεκα κτίρια Αστυνομικών Διευθύνσεων σε όλη τη Χώρα.
Τέλος συνεχάρη τους παριστάμενους Αξιωματικούς και όλο το προσωπικό για τις μεγάλες επιτυχίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου