Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011


ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Μετά από μια μεγάλη περιπέτεια και αφού χρειάστηκαν τρεις συνεδριάσεις, από τις οποίες η μια διακόπηκε πριν καν ξεκινήσει, το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλλονιάς, την περασμένη Κυριακή, ψήφισε, κατά πλειοψηφία, τον κανονισμό λειτουργίας του.
Έτσι, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σημαντικό βήμα προκειμένου το Σώμα να προχωρήσει -επιτέλους- στην παραγωγή έργου, αρκεί ο κανονισμός, ο οποίο ψηφίστηκε να εφαρμοστεί και στην πράξη.
Είναι ένας κανονισμός, ο οποίος δίχασε τις παρατάξεις του Δ.Σ., πλην όμως, κατά γενική ομολογία μπορεί να περιορίσει την ακατάσχετη και αχρείαστη πολιτικολογία των τελευταίων μηνών, που είχε οδηγήσει τις συνεδριάσεις να μετατρέπονται σε τηλεοπτικά “ριάλιτι σόου” και να επιτρέψει στο Σώμα και κατ' επέκταση στο Δήμο Κεφαλλονιάς να πάρει όλες εκείνες τις αποφάσεις που απαιτούνται για να προχωρήσουν όλα τα σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν.
Το κύριο χαρακτηριστικό του ψηφισθέντος κανονισμού λειτουργίας είναι ότι προτάσσει πλέον στη συζήτηση τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και αυτά τα εκτός ημερησίας, και αφήνει για το τέλος την διαδικασία των ερωτήσεων-απαντήσεων.
Με τον τρόπο αυτό οι δημοτικοί σύμβουλοι θα μπορούν να συζητούν και να αποφασίζουν ξεκούραστοι τα σημαντικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, αλλά και αυτά που θα έρχονται εκτός ημερήσιας, ενώ όσοι αρέσκονται στο να βγάζουν “διαγγέλματα” ενώπιον των τηλεοπτικών καμερών, πολλές φορές δε ανούσια, θα χρειάζεται να κρατούν την όρεξή τους για το τέλος της κάθε συνεδρίασης, κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες.
Η ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας δικαιώνει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Ανουσάκη, ο οποίος δούλεψε αρκετά γι' αυτόν, το τελευταίο διάστημα και φυσικά στους ώμους του εναποτίθεται το μεγάλο βάρος της εφαρμογής του, που θα είναι -κατά πολλούς- το δυσκολότερο έργο στην μέχρι τώρα θητεία του.
Πάντως στη Δημοτική Αρχή εκτιμούν ότι πλέον ο πρόεδρος του Δ.Σ. έχει και τις ικανότητες και την εμπειρία να φέρει σε πέρας αυτή την αποστολή.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνάντηση της ΔΗΜ.ΑΡ. με τον Π. Φιλίππου

Από την Τοπική Οργάνωση Κεφαλλονιάς της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Στις 22 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών της Ν.Ε. με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κεφαλονιάς κ. Π. Φιλίππου.
Ο κ. Διευθυντής υπογράμμισε ότι η επιτυχής δράση της δύναμης Κεφαλονιάς το τελευταίο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αποδοθεί στην νέα ποιοτική γενιά αστυνομικών όλων των βαθμίδων, στο πείσμα που χαρακτηρίζει το σύνολο της Δύναμης στην επιτέλεση του αστυνομικού καθήκοντος και στην οργανωτική αναβάθμιση του «Σώματος» με τη δημιουργία Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, Ομάδας κλοπών, την πρωτοποριακή μηχανοργάνωση και λειτουργία του γραφείου εγκληματολογικών ερευνών. Τα ναρκωτικά, οι κλοπές και τα τροχαία αποτελούν τις τρεις κυριότερες ομάδες προβλημάτων. Ο κ. Φιλίππου, όσον αφορά τα ναρκωτικά, ανάφερε ότι κατά τον τελευταίο χρόνο υπήρξε μια αύξηση των υποθέσεων που οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη κατά 80%, ενώ σημαντική επιτυχία σημειώθηκε και στην εξιχνίαση των κλοπών και στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων!
Με τον αστυνομικό Δν/τή συζητήθηκαν αρκετά εκτεταμένα τα συστημικά προβλήματα και κάποια ιδιαίτερα ζητήματα της Κεφαλονιάς.
Κοινές μας διαπιστώσεις:
Τα ναρκωτικά δεν είναι υπόθεση αποκλειστικά του ενός ή του άλλου φορέα, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας που όσο πιο πολύ ασχολείται με το θέμα, τόσο περισσότερο θα το περιορίζει. Χρειάζεται, ασφαλώς, να γίνεται σοβαρή δουλειά στον τομέα της πρόληψης.
Η περαιτέρω μείωση των τροχαίων σχετίζεται ευθέως με ουσιαστική κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία
Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους να μην ενθαρρύνουν την εγκληματικότητα. Στις παρούσες συνθήκες γενικευμένης κρίσης η κοινωνική αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τον γείτονα πρέπει να ενταθούν.
Αργοστόλι 23/07/11
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου