Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011


ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ "ΡΕΣΤΑ"

“ΞΗΛΩΘΕΙΤΕ”
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου έχει υποβάλει όλο τον ελληνικό λαό, αλλά κυρίως τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε σκληρή λιτότητα και θυσίες, έρχεται το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και ζητάει “τα ρέστα” από τους οπαδούς του Κινήματος.
Με επιστολή του ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης προς τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, τους ζητά να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή, προκειμένου, όπως αναφέρεται στην επιστολή, να διασφαλιστεί η οικονομική αυτοδυναμία της τοπικής Οργάνωσης και της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Στην επιστολή, η οποία σημειωτέον, έχει σταλεί και σε ανθρώπους που πλέον έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από το ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται ότι η ανανέωση της κάρτας μέλους-φίλου έχει ουσιαστική, αλλά και συμβολική αξία, διότι τώρα είναι η ώρα της πατρίδας.
Μάλιστα, πρέπει να επισημανθεί ότι στην επιστολή επισυνάπτεται και τιμοκατάλογος βάσει του οποίου θα ανανεωθεί η κάρτα μέλους-φίλου αναλόγως με την ιδιότητα και το επάγγελμα του καθενός. Υπάρχει δηλαδή τιμή από το αν είσαι αγρότης ή φοιτητής μέχρι το αν είσαι υπουργός ή βουλευτής.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του κ. Καρχιμάκη έχει ως ακολούθως:
Η μεγάλη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, από την ημέρα της ίδρυσής του, ήταν και παραμένει η βάση του. Τα μέλη και οι φίλοι του. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν το όραμα της Αλλαγής της Ελλάδας. Οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που πιστεύουν και στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού της χώρας Γιώργου Παπανδρέου να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία και να την αλλάξει ριζικά, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βρεθούμε ποτέ ξανά, στην κατάσταση που μας οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.
Σε αυτή τη δύσκολη μάχη για τη χώρα, το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ έχει ήδη πάρει θέση στην πρώτη γραμμή. Συμπορεύεται και ενισχύει την προσπάθεια της κυβέρνησής μας να ξαναδώσει προοπτική στη χώρα και στους πολίτες. Να διασφαλίσει ένα δίκαιο και αξιοπρεπές αύριο στις γενιές που έρχονται.
Σε αυτή τη δύσκολη μάχη, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να παρουσιαστεί πιο ενωμένο και πιο δυνατό από ποτέ. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, όλοι μας οφείλουμε να συμβάλουμε στην πολιτική και οικονομική ισχύ των Οργανώσεων και των Οργάνων του Κινήματος.
Το 2009, εκδόθηκε για πρώτη φορά η νέα μόνιμη Κάρτα Μέλους και Φίλου του ΠΑΣΟΚ. Κάθε χρόνο η κάρτα ανανεώνεται, μέσω της καταβολής της ετήσιας συνδρομής που αναλογεί στα μέλη και τους φίλους του Κινήματός μας.
Εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανανέωση της Κάρτας. Η διαδικασία αυτή δεν είναι απλά μια οικονομική ενέργεια. Είναι πρωτίστως μια ενέργεια πολιτική. Μια πράξη μέσω της οποία επιβεβαιώνονται οι άρρηκτοι θεσμοί των μελών και των φίλων με το Κίνημά μας.
Γνωρίζουμε τη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας.
Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί από εμάς που πόνεσαν, αγωνίστηκαν και πρόσφεραν στη μεγάλη μας παράταξη, κάποια στιγμή αισθάνθηκαν απογοήτευση και πικρία.
Τώρα όμως είναι η ώρα της Πατρίδας.
Τώρα, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, η συνεισφορά σου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Η ανανέωση της Κάρτας μέλους-φίλου έχει ουσιαστική αλλά και συμβολική αξία.
Για το λόγο αυτό θέλω να σου ζητήσω να ανανεώσεις ή να αποκτήσεις την κάρτα μέλους-φίλου και έτσι να δώσεις και εσύ δύναμη στο Κίνημά μας.
Η ετήσια συνδρομή σου διασφαλίζει την οικονομική αυτοδυναμία της Τοπικής Οργάνωσης σου και της Νομαρχιακής Επιτροπής και επιβεβαιώνει τους άρρηκτους δεσμούς με το Κίνημα μας.
Με συντροφικούς
χαιρετισμούς
Μιχάλης Καρχιμάκης
Επέλεξε την ετήσια συνδρομή σου με βάση αυτόν τον πίνακα:
-Αγρότες, Εργάτες, Φοιτητές, Συνταξιούχοι, Νέοι (έως 25 ετών): 12 ευρώ (1 ευρώ το μήνα).
-Εργαζόμενοι, Μισθωτοί (ιδιωτικού και δημοσίου): 24 ευρώ (2 ευρώ το μήνα).
-Ελεύθεροι Επαγγελματίες: 36 ευρώ (3 ευρώ το μήνα).
-Έμμισθα Αιρετά Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης:
Περιφερειάρχες: 200 ευρώ (16,5 ευρώ το μήνα).
Δήμαρχοι: 200 ευρώ (16,5 ευρώ το μήνα).
Αντι-Περιφερειάρχες: 100 ευρώ (8 ευρώ το μήνα).
Αντιδήμαρχοι: 100 ευρώ (8 ευρώ το μήνα).
Πρόεδροι Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων: 100 ευρώ (8 ευρώ το μήνα).
-Έμμισθα Στελέχη Κράτους:
Γενικοί Γραμματείς: 150 ευρώ (12,5 ευρώ το μήνα).
Ειδικοί Γραμματείς: 150 ευρώ (12,5 ευρώ το μήνα).
Πρόεδροι: 200 ευρώ (16,5 ευρώ το μήνα).
Διοικητές: 200 ευρώ (16,5 ευρώ το μήνα).
Γενικοί Διευθυντές: 150 ευρώ (12,5 ευρώ το μήνα).
Σύμβουλοι: 150 ευρώ (12,5 ευρώ το μήνα).
-Υπουργοί, Υφυπουργοί, Βουλευτές, Ευρωβουλευτές: 400 ευρώ (33 ευρώ το μήνα).

--------------------------------------------------------------------------------------------------

«Προβλήματα από τις κινητοποιήσεις στον ΕΛΓΑ»


Από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ανακοινώθηκαν τα εξής:
ΠΡΟΣ
1 Γραφείο Προέδρου ΕΛ.Γ.Α.
2 Μ.Μ.Ε. Περιφέρειας Παραρτήματος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υποκαταστήματα ΕΛΓΑ Πάτρας, Τρίπολης
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία του ΕΛΓΑ από τις συνεχιζόμενες εδώ και καιρό κινητοποιήσεις των εκτιμητών γεωτεχνικών του οργανισμού. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για περιορισμό των ημερών εκτός έδρας των εκτιμητών και οι διαδόσεις για εκτεταμένες απολύσεις εργαζομένων έχουν φέρει σε απόγνωση τους γεωτεχνικούς εργαζομένους. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να λησμονείται η στήριξη των γεωτεχνικών στον οργανισμό και τους ασφαλισμένους του, με την χρήση των ιδιωτικών αυτοκινήτων τους ακόμα και σε δύσβατες περιοχές, την απασχόληση στο σπίτι τους για την έγκαιρη σύνταξη των πινάκων και τόσα άλλα που με συνείδηση καθήκοντος έχουν προσφέρει διαχρονικά.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει η διοίκηση του οργανισμού να λάβει υπόψη της ότι το εκτιμητικό έργο στην Πελοπόννησο έχει μείνει στάσιμο εδώ και μήνες και δεν έχουν γίνει εκτιμήσεις σε σειρά καλλιεργειών όπως κεράσια, κηπευτικά, αμπέλια. Επιπλέον δεν έχουν συνταχθεί πίνακες αποζημιώσεων για το 2011. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι παραγωγοί να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Για τον λόγο αυτό το παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. θεωρεί ότι θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει ειλικρινής διάλογος της διοίκησης του οργανισμού με τους εργαζομένους για να εξεταστούν σοβαρά τα δίκαια αιτήματά τους ώστε να σταματήσει η απαξίωση του οργανισμού και των εργαζομένων γεωτεχνικών καθώς και η ιδιότυπη ομηρία των ασφαλισμένων σε αυτόν.
Από την Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σ. Λαμπρόπουλος
Γεωπόνος

------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλλονιάς(ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ.),την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011 συγκροτήθηκε σε Σώμα σύμφωνα με την υπ΄αριθ. 131Α/2011 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κεφαλλονιάς καθώς και με το υπ΄αριθ 1211/14-06-2011 Φ.Ε.Κ.
Tαυτόχρονα διεξάχθηκε η πρώτη συνεδρίαση με δώδεκα θέματα ημερήσιας διάταξης για τα οποία πάρθηκαν ισάριθμες ομόφωνες αποφάσεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τα κάτωθι μέλη:
1.Κωνσταντάκης Άγγελος -Πρόεδρος
2.Κατσιβέλης Γεώργιος – Αντιπρόεδρος Δ.Σ.
3.Κουνάδη Μαρία
4.Θεοφιλάτος Ευάγγελος
5.Ρουχωτάς Βίκτωρας
6.Λεγάτος Θεόδωρος
7.Αποστολάτος Γεώργιος
8.Μποζά Κλημεντίνη
9.Γεωργάτου Μαγδαληνή
10.Γρηγοράτου Πολυξένη
11.Προβολισιάνος Δημήτριος
Σκοπός λειτουργίας της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. είναι η παροχή υπηρεσιών στους ακόλουθους τομείς: α) Αθλητισμού β)Πολιτισμού γ)Περιβάλλοντος δ)Έρευνας και Τεχνολογίας ε)Δημοτικής Συγκοινωνίας.
Όσον αφορά τον Πολιτιστικό Τομέα έχουν προγραμματισθεί εκδηλώσεις και δράσεις στις πρώην Δημοτικές Ενότητες οι οποίες θα εμπλουτισθούν με γνώμονα πάντα την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται ο Δήμος αλλά και η χώρα μας γενικότερα, καθώς και του σύντομου χρονικού διαστήματος προετοιμασίας.
Δεδομένου των ανωτέρω θα καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια με απώτερο στόχο την πραγματοποίηση ποιοτικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου