Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011


ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ






“ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ”

-ΤΗΝ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΓΙΑ “ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΧΑΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ” ΣΑΒΒΑΣ & ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

-ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣ ΜΑΡΚΟ: “ΛΑΣΠΗ ΔΕΝ
ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ”

“Στο ίδιο έργο θεατές” των Βασίλη Παπακωσταντίνου και Γιώργου Νταλάρα ή “Μία από τα ίδια” του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Όποιο από τα δύο τραγούδια και αν επιλέξετε, ταιριάζει “γάντι” στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς, το οποίο για μία ακόμη φορά δεν κατόρθωσε να μπει στην ημερήσια διάταξη, καθώς επί 6 και πλέον ώρες περίπου συζητούσαν οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτή!
Τις ευθύνες για την νέα αυτή κάκιστη εικόνα του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να τις αναζητήσουμε αφενός στην συνεχιζόμενη προκλητική στάση της μείζονος αντιπολίτευσης αλλά και στην υπερβολική ανοχή που επιδεικνύει η δημοτική αρχή σε καταστάσεις που οδηγούν το σώμα να αδυνατεί να παράξει έργο.
Για μία ακόμη φορά παρακολουθήσαμε την παράταξη της “Νέας Εποχής’ στην διαδικασία των ερωτήσεων-απαντήσεων να την μετατρέπει σε μία κατάσταση μακροσκελέστατων τοποθετήσεων και διαγγελμάτων κατά του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, πολλές φορές προκλητικών και ειρωνικών.
Χαρακτηριστική περίπτωση ο ίδιος ο επικεφαλής της “Νέας Εποχής’ Μάρκος Κοτσιλίνης, που παίρνοντας τον λόγο, εξέφρασε ένα ιδιότυπο “διάγγελμα” το οποίο είχε μάλιστα τιτλοφορήσει ως ‘Έργα και ημέρες του Δημάρχου” αφήνοντας σαφείς και “σκοτεινές” αιχμές κατά του κύρους, της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του Δημάρχου κάνοντας λόγο ΄για “Σικελία και Νάπολι”!
Η απάντηση του Α. Παρίση; ‘Μάρκο έτσι θα χτυπιέσαι τρία χρόνια στην αντιπολίτευση” και “λάσπη δεν κολλάει στο πρόσωπό μου”.
Πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζοντας την πρωτοφανή αυτή στάση του Μάρκου Κοτσιλίνη, την ερμηνεύουν ως μία αγωνιώδη προσπάθεια να βγει στο προσκήνιο και να απαντήσει εσωκομματικά στην “αρχηγική” εμφάνιση που πραγματοποίησε ο τ. Δήμαρχος Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδός στο πανηγύρι της Αγίας Ευφημίας.
Ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου Σάββας Σαββαόγλου παίρνοντας τον λόγο κατήγγειλε την “Νέα Εποχή” για “συντονισμένη προσπάθεια μπαχαλοποίησης του συμβουλίου με στόχο να μην μπορέσει να παράξει έργο, απόρροια της πρόσφατης συνεδρίαδης της “πράσινης” παράταξης στο Ληξούρι” και έφερε ως απόδειξη το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Κεφαλονιά” για την “μάζωξη” αυτή, το οποίο ανέφερε πολύ βαριές κουβέντες των συμβούλων της “Νέας Εποχής” κατά του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες ουδέποτε διαψεύστηκαν!
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Νίκος Ανουσάκης, που αναφερόμενος στην “μάζωξη” αυτή έκανε λόγο για “πεζοδρόμιο”, ενώ επιτέθηκε στην μείζονα αντιπολίτευση ότι “δυναμιτίζει συνεχώς τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου”.
Με αυτά και με αυτά η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστεί την Παρασκευή με πρώτο θέμα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Το βέβαιο είναι ότι όποιος κανονισμός και αν ψηφιστεί (χρειάζεται να είναι πολύ αυστηρός), αν δεν εφαρμοστεί στην πράξη, το σώμα θα συνεχίσει να αδυνατεί να παράγει έργο που χρειάζεται ο Δήμος Κεφαλλονιάς.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

O βουλευτής ρωτά την υπουργό Παιδείας για τις μετεγγραφές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Aπό το Γραφείο του βουλευτή του Νομού μας, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κυρία Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε ο Βουλευτής του Νομού μας μαζί με τους Βουλευτές Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκο, Ζακύνθου κ. Δημήτρη Βαρβαρίγο, Δωδεκανήσου κ.κ. Νικόλαο Ζωίδη, Γεώργιο Κασσάρα, Δημήτρη Κρεμαστινό, Λευκάδας κ. Σπυροπάνο Μαργέλη και Κυκλάδων κ. Γιώργο Παπαμανώλη.
Η ερώτηση αφορούσε τη νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ειδικών περιπτώσεων. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης παρατίθεται στη συνέχεια.
«Η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές των φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ειδικών περιπτώσεων, έχει στόχο την οικονομική διευκόλυνση των οικογενειών με αξιοκρατία.
Η εφαρμογή της όμως, ανέδειξε μια διάσταση που δεν ήταν από την αρχή ορατή και ευνοεί πρωτίστως την Αθήνα και δευτερευόντως άλλες στεριανές μεγάλες περιοχές, ενώ ουσιαστικά αφήνει έξω, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, τα νησιά.
Για την οικονομική διευκόλυνση, δεν είναι θέσφατο η οικογενειακή κατοικία. Είναι δυνατόν, π.χ. πολύτεκνος που κατοικεί στη Σάμο να έχει και σπίτι στην Αθήνα. Ή κάτοικος της Αθήνας να έχει τέκνο που σπουδάζει σε άλλη πόλη αλλά να μένει σε φοιτητική εστία δωρεάν.
Πρόσθετη δε και πραγματική οικονομική επιβάρυνση, έχουν νησιώτες που σπουδάζουν εκτός Αθηνών και για να μετακινηθούν από το πατρικό τους στον τόπο σπουδών χρησιμοποιούν δύο και σε περιπτώσεις μικρών νησιών τρία μεταφορικά μέσα, ενώ οι Αθηναίοι μόνο ένα.
Τέλος, δεν διασφαλίζεται ούτε η αξιοκρατία γιατί είναι δυνατόν να μην μετεγγράφεται νησιώτης με περισσότερα μόρια και να μετεγγράφεται στην Αθήνα που υπάρχουν όλες οι σχολές, ο εξ Αθηνών με λιγότερα.
Το ορθό, αξιοκρατικό και συνταγματικό (άρθρο 101, §4) είναι όλοι –ανεξάρτητα από τον τόπο κατοικίας- να έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν όλες τους τις επιθυμίες στον πίνακα με τις καθορισμένες θέσεις.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες του καθενός δημιουργούν τις ανάγκες για οικονομική του διευκόλυνση και όχι μόνο ο τόπος της κατοικίας του.
Να έχουν όλοι το δικαίωμα για οπουδήποτε σε ανάλογες σχολές και ο με περισσότερα μόρια να μεταγράφεται.
Αν για το τρέχον έτος είναι αδύνατη η διόρθωση, να διορθωθεί για το επόμενο.
Για τη φετινή χρονιά, προτείνεται κατ’ εξαίρεση όσοι των ειδικών κατηγοριών από τα νησιά δεν μετεγγράφηκαν σε σχολές στις οποίες άλλοι θα μετεγγραφούν με λιγότερα μόρια, να μπορούν να μετεγγραφούν και αυτοί είτε κατά τη διάρκεια του έτους είτε στις αρχές του επόμενου. Δεν θα είναι πολλοί άλλωστε.
Ερωτάται η κα υπουργός
Θα προχωρήσει στην άρση της ανισότητας που δημιουργείται σε βάρος των νησιωτών;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου