AKAΘEKTOΣ O ΠAYΛOΣ

Νέα εντυπωσιακή εμφάνιση, έκανε το περασμένο Σάββατο ο εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής και επιχειρηματίας κ. Παύλος Παπαδάτος, αυτή τη φορά στην Ιθάκη, όπου μίλησε ενώπιον σύναξης, στην οποία πήραν μέρος πάνω από 60 άτομα!

O κ. Παπαδάτος έφθασε στην Ιθάκη με καϊκι από τη Σάμη στον Πισαετό και από εκεί στο Βαθύ, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Πυλαρινό, τη συγγραφέα κ. Υβόννη Μαρκαντωνάτου, τον τ. αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Φιοραβάντε, τον γιατρό Βαγγέλη Μαρούλη και τον πλοίαρχο κ. Γεράσιμο Στανίτσα.
Στην Ιθάκη το σκάφος περίμενε ο καπετάνιος κ. Θεοτόκης Καβαλιεράτος, προσωπικός φίλος του κ. Παπαδάτου.

Η μεγάλη υποδοχή του κ. Παπαδάτου έγινε στο “Χάνι της Γερασίμουλας”, 4 χλμ. έξω από την πόλη, όπου τη συνάντηση είχε διοργανώσει ο φίλος του κ. Δημοσθένης Συρμής.

O κ. Παπαδάτος άρχισε την ολιγόλεπτη ομιλία του διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το βιβλίο του « Κεφαλονιά και Ιθάκη το προσωπικό μου ταξίδι» και πραγματικά έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να συγκινηθούν. Μίλησε ελάχιστα λεπτά και όλοι αναλήφθηκαν ότι ο λόγος του δεν έχει καμία σχέση με τους γνωστούς πέτρινους πολιτικούς λόγους. Εδωσε έμφαση στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, λέγοντας ότι ο διπλασιασμός των τουριστών στα νησιά μας, ακόμη και με τις υπάρχουσες υποδομές είναι σχετικά εύκολο έργο, αρκεί να τους γίνει η κατάλληλη προβολή.

Επίσης αναφέρθηκε στις αιτίες που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική κατάρρευση και παρότρυνε τους παρευρισκομένους πριν επιλέγουν τους αντιπροσώπους τους στη Βουλή να εξετάζουν τι έχουν οι ίδιοι προσφέρει στον εαυτό τους και το τι επέτυχαν στην ζωή τους πριν προσπαθήσουν να προσφέρουν στους άλλους!

Στην συγκέντρωση πήραν μέρος ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Γιάννης Κασσιανός, ο τ. δήμαρχος Σπύρος Αρσένης, ο τ. νομαρχιακός σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδριανάτος (Αστραπόγιαννος), ο στρατηγός κ. Γαβρίλης Βλασόπουλος, ο ψυχίατρος κ. Παναγιώτης Συκιώτης, η κ. Μέλπω Λεκατσά, ο κ. Βασίλης Αναστασόπουλος, ο κ. Γιάννης Μαρούλης, ο κ. Νίκος Μαρτάτος, ο κ. Διονύσης Γρίβας, ο κ. Γιώργος Παξινός κ.ά.