XAΘHKAN EIΣΦOPEΣ 100.000 E
Νέος σάλος έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία, αυτή τη φορά με τις ασφαλιστικές εισφορές του πρώην Δήμου Πυλαρέων που ...έκαμαν φτερά και για τις οποίες ρωτούσαν τις τελευταίες μέρες τον τ. δήμαρχο κ. Μάρκο Κοτσιλίνη οι παραπολιτικές στήλες του “Η”!
Η όλη υπόθεση αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων του ΚΑΠΗ του τ. Δήμου Πυλαρέων καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές υπαλλήλων του ίδιου τ. Δήμου, που ενώ εκταμιεύθηκαν από τα Ταμεία του Δήμου για το διάστημα Αύγουστος 2009 έως το 2010, δεν αποδόθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο νέος Δήμος Κεφαλονιάς να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα. Oι εισφορές που δεν έχουν αποδοθεί και κανείς, μέχρι στιγμής, δεν ξέρει που πήγαν υπερβαίνουν τις 100.000 Ευρώ.
Τα πράγματα άρχισαν να ...ζορίζουν για τον τ. δήμαρχο Πυλαρέων και επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Μάρκο Κοτσιλίνη, ο οποίος, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, προκειμένου να προλάβει τις εξελίξεις, έστειλε επιστολή στον αντιδήμαρχο Oικονομικών κ. Δημήτρη Πυλαρινό στην οποία, εν ολίγοις, νίπτει τας χείρας του και ζητάει από τον κ. Πυλαρινό “να διενεργήσει έρευνα, ώστε να διευκρινιστούν οι ελλείψεις” αυτές!
Η επιστολή έχει ως εξής:
Αργοστόλι 4-10-2011
Προς: Δήμο Κεφαλονιάς
Αντιδήμαρχο Oικονομικών κ. Πυλαρινό Δημήτριο
Κύριε Αντιδήμαρχε
Προ ολίγων ημερών ενημερώθηκα από τον Κοκκόση Διονύσιο -Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Δημοσίου δικαίου ότι το ΙΚΑ Αργοστολίου δεν έχει εισπράξει ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων στο ΚΑΠΗ πρώην Δήμου Πυλαρέων για το διάστημα από Αύγουστο 2009 έως και το έτος 2010.
Επειδή:
O τέως Δήμος Πυλαρέων είχε δική του ταμειακή υπηρεσία με έμπειρους υπαλλήλους.
Θεωρώ ότι έχουν εκταμιευτεί χρήματα από τον Δήμο για τις εν λόγω ασφαλιστικές εισφορές.
Η διακίνηση των χρημάτων γινόταν μέσω της εμπορικής Τράπεζας (υποκατάστημα Σάμης έως το καλοκαίρι 2009 και όταν αυτό έκλεισε, από το κατάστημα Αργοστολίου).
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ΙΚΑ, τόσον ο Δήμος όσο και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ζησιμάτειος βιβλιοθήκη και ΚΑΠΗ δεν έχουν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ για το ίδιο ως ανωτέρω διάστημα.
Oφείλουμε όλοι να είμαστε εξαιρετικά ευαίσθητοι για το Δημόσιο χρήμα.
Για τους λόγους αυτούς
Παρακαλώ όπως προβείτε άμεσα σε έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν οι πάρα πάνω ελλείψεις.
Με εκτίμηση,
MAPKOΣ KOTΣIΛINHΣ
Επίσης ο κ. Κοτσιλίνης  χθες έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση, αφού, προφανώς, διέβλεψε ότι το θέμα θα οδηγηθεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο:
Προ ημερών ενημερώθηκα, ως πρώην Δήμαρχος Πυλαρέων, από τον Πρόεδρο του OΚΑΠΕ -Νομικού Προσώπου του Δήμου- κ. Κοκκόση Διονύσιο ότι, σύμφωνα με το ΙΚΑ, δεν έχουν καταβληθεί εισφορές εργαζομένων.
Με δική μου πρωτοβουλία κατέθεσα έγγραφη αναφορά στο Δήμο και εζήτησα άμεσες ενέργειες και έρευνες για πλήρη διαλεύκανση του θέματος, προς πάσα κατεύθυνση. Το ίδιο σκοπεύω να πράξω και προς τις άλλες δημόσιες Αρχές.
Βεβαίως απαιτείται ιδιαίτερη ευαισθησία για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος αλλά μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, OΥΔΕΙΣ δικαιούται να δημιουργεί ενόχους και να συντηρεί νοσηρό πολιτικό κλίμα.
ΜΑΡΚOΣ ΚOΤΣΙΛΙΝΗΣ
πρ. Δήμαρχος Πυλαρέων
Δημ. Σύμβουλος
Δήμου Κεφαλλονιάς