O ΛAOΣ ΞANAΛEEI:
Το θέμα της Γέφυρας με διπλή κυκλοφορία των οχημάτων ξαναθέτει ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑOΣ κ. Γεράσιμος Διαμαντάτος, θέτοντας το ερώτημα πως θα γλιτώσει ο κόσμος από την οικονομική εξόντωση του Κουτάβου.
O κ. Διαμαντάτος, με χθεσινή ανακοίνωσή του, ασκεί δριμεία κριτική στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας και ειδικά στον δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φιάσκο του.
Και επισημαίνει ο κ. Διαμαντάτος:
“Κατ’ επανάληψη έχουμε αναφερθεί στο θέμα αυτό, καταγγέλλοντάς το μέχρι και στην Ελληνική Βουλή. Το αποτέλεσμα του κλεισίματος της Γέφυρας Αργοστολίου το βιώνει καθημερινά ο Κεφαλονίτης, που πληρώνει ένα σωρό λεφτά για να πάει το παιδί του στο φροντιστήριο, να πάει στο γιατρό, ή να επισκεφθεί το Αργοστόλι για τα καθημερινά αναγκαία. Για αυτό, η πρόταση που καταθέτουμε είναι συγκεκριμένη, Γέφυρα διπλής κατεύθυνσης”.
H ανακοίνωση του κ. Διαμαντάτου έχει ως εξής:
Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τις Δημοτικές- Περιφερειακές εκλογές του 2010 και μετά λύπης μου συνειδητοποιώ για ακόμα μια φορά ότι η πολιτική που ακολουθείται στον τόπο μας στηρίζεται σε μεγαλόστομα ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις. Υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά με μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν τον απλό πολίτη και οι οποίες δεν επρόκειτο να τηρηθούν εξ αρχής.
Για αυτούς τους λόγους επαναφέρω και σήμερα το φλέγον ζήτημα  της Γέφυρας  του Αργοστολίου, διότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φιάσκο του κ. Παρίση.
Κατ' επανάληψη έχουμε αναφερθεί στο θέμα αυτό καταγγέλλοντάς το μέχρι και στην Ελληνική Βουλή. Το αποτέλεσμα του κλεισίματος της Γέφυρας Αργοστολίου το βιώνει καθημερινά ο Κεφαλλονίτης, που πληρώνει ένα σωρό λεφτά για να πάει το παιδί του στο φροντιστήριο, να πάει στο γιατρό ή να επισκεφθεί το Αργοστόλι για τα καθημερινά αναγκαία. Για αυτό,  η πρόταση που καταθέτουμε είναι συγκεκριμένη, Γέφυρα διπλής κατεύθυνσης.
Από τον Βουλευτή, κ. Μοσχόπουλο,  ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε στις 30/08/2011 στο Υπουργείο Πολιτισμού από την ανάδοχο εταιρεία «Ιόνιος - Μαρούλης Α.Ε» το έργο «Αναστήλωσης και Ανάδειξης της Γέφυρας Δεβοσσέτου», προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ.  Ρωτάμε λοιπόν, ποια μορφή θα πάρει η Γέφυρα; Θα γίνει διπλής κατεύθυνσης; Θα γλιτώσει ο κόσμος των γύρω περιοχών από την οικονομική εξόντωση του Κουτάβου;
Πριν από λίγα χρόνια ο τέως Βουλευτής και νυν Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ανακοίνωνε μεγαλόστομα ότι θα άνοιγε τη Γέφυρα μέσα σε λίγες μέρες και θα την έκανε Ιόνια Οδό. Παράλληλα, την ενέτασσε κάθε μήνα και σε άλλο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ,΄Γ ΚΠΣ κ.α.), ενώ οι μελέτες γίνονταν η μια μετά την άλλη.
Ο ίδιος, ως «γνήσιος λαοπλάνος», πριν τις Δημοτικές Εκλογές, στις προεκλογικές του εξαγγελίες είχε ως «σημαία» του το άνοιγμα της Γέφυρας Αργοστολίου. Για μας αυτό ήταν και ένας από τους λόγους στήριξης προς το Συνδυασμό του. Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε οικτρά και μαζί μας διαψεύστηκαν και οι κάτοικοι των γύρω χωριών που τόσα χρόνια βιώνουν τις συνέπειες από το κλείσιμο της Γέφυρας.
Ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ έθεσα πρώτος το θέμα της αναστύλωσης της Γέφυρας De Bosset στο Αργοστόλι, διότι θα ανακούφιζε όλους τους κατοίκους του νησιού. Κι αυτή τη στιγμή μιλώ από θέση ισχύος, διότι δεν πολιτεύομαι ως επαγγελματίας πολιτικός, αλλά ως ενεργός πολίτης που προσπαθεί τα μέγιστα για την ανάπτυξη του τόπου του μέσα από την πολιτική.
Προεκλογικά όλοι ενστερνίστηκαν τη θέση μου και συγκεκριμένα ο κ. Παρίσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι όχι απλώς θα αναστηλώσει την ήδη υπάρχουσα Γέφυρα, αλλά θα κατασκευάσει και Εθνική Οδό Σάμης- Αργοστολίου διπλής κατεύθυνσης. Τώρα και μετά από εννέα μήνες, αυτός και η παρέα του, κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους λέγοντας ότι είναι θέμα Υπουργείου και ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία τους. Απάντηση φυσικά ανεπίτρεπτη όταν κατέχεις τη θέση του Δημάρχου.
Όταν το έταζαν, δεν ήξεραν ποιανού δικαιοδοσία ήταν;
Ήξεραν, αλλά για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι εμπαίζουν όλους όσους τους υποστήριξαν. Και τον κόσμο που τους ψήφισε και εμάς που τους στηρίξαμε με τη παρουσία μας στο ψηφοδέλτιό τους.
Για αυτό τώρα καλούμε τον σημερινό Βουλευτή, Σπύρο Μοσχόπουλο,  να μην συσχετισθεί με τα εκ του αποτελέσματος κρινόμενα ψέματα του κ. Παρίση. Η Γέφυρα χρειάζεται άμεσα αναστήλωση και ανάδειξη, ώστε να δοθεί γρήγορα σε κυκλοφορία διπλής κατεύθυνσης. Τα χρήματα είναι αρκετά για μια ασφαλή αναστήλωση. Η διακόσμηση είναι δευτερεύουσας σημασίας. Η Γέφυρα είναι ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Αργοστολίου και αποτελεί μνημείο εθνικής κληρονομιάς μας όντας η μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα της Ευρώπης.
Φανταστείτε  να μπορούσαν  να την διασχίσουν τα λεωφορεία  τουριστικά και μη και οι επιβαίνοντες να είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν την θέα που τους προσφέρει από την μία πλευρά η λιμνοθάλασσα με τους κύκνους της και από την άλλη το φυσικό λιμάνι του Αργοστολίου.
Ας μην την μετατρέψουμε  για τις επόμενες γενιές σε σύμβολο  της ανεπάρκειας μας. Δεν έχουμε ανάγκη από πιόνια και παρατηρητές. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που διεκδικούν και μάχονται για τον τόπο τους.
Φίλοι μου, τους ενοχλεί το ενδιαφέρον μας. Τα λόγια μας τους ακούγονται σαν βουητό, αλλά εμείς με τη Διαφάνεια, την Ανιδιοτέλεια και την Τιμιότητα που μας διέπει θα προχωρήσουμε αγωνιζόμενοι για το καλό του τόπου.