ΓENIKO TΣEK AΠ ΓIA TO EPΓO
Εφθασε χθες το βράδι αεροπορικώς από αθήνα στην Κεφαλονιά το 4μελές Κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού για τη Γέφυρα, προκειμένου να γίνει σήμερα η «εγκατάσταση του εργολάβου» του πολυθρύλητου έργου.
Το Κλιμάκιο του υπ.πο (Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων-Τμήμα Εργων) απαρτίζεται από τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας κ. Θεμιστοκλή Βλαχούλη, ο οποίος, όπως είχαμε γράψει στις 28/9, έχει «χρεωθεί» το έργο έως την τελική του παράδοση και οι κ.κ. Ευθυμία Χωραφά-αρχιτέκτων μηχανικός, Αικατερίνη Κοντού-τεχνολόγος μηχανικός και Ελένη Ζαρογιάννη-πολιτικός μηχανικός, οι οποίες είναι οι επιβλέπουσες μηχανικοί του έργου.
Το 4μελές Κλιμάκιο του υπ.πο θα συναντηθεί σήμερα το πρωϊ στη Γέφυρα με τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας Ι. Μαρούλης Α.Ε. που ανέλαβε το έργο της Αναστήλωσης της Γέφυρας κ.κ. Θωμά Τριανταφύλλου, Μιχάλη Προεστό και Γιάννη Περτσίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας και οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και θα καθορίσουν επί τόπου τη «γραμμή των διαδικασιών» που θα ακολουθηθεί από την ανάδοχο εταιρεία, όσον αφορά την εκτέλεση του έργου.
Εξ’ άλλου, άμεσα, εντός του οκτωβρίου, θα ξεκινήσουν οι προκαταρκτικές εργασίες, που αφορούν την περίφραξη και την σήμανση του χώρου κοντά στη Γέφυρα, η εγκατάσταση του τολ που θα χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση του έργου, την φύλαξη των υλικών κ.λπ.
O εργολάβος κ. Γιάννης Μαρούλης δεν θα παραστεί στην σημερινή διαδικασία, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του στην αθήνα.
Το 4μελές Κλιμάκιο του υπ.πο θα έχει σήμερα και αύριο και άλλες συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ι. Μαρούλης ΑΕ και θα αναχωρήσει αύριο το βράδι αεροπορικώς για Αθήνα.
Δ.Δ.-