Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

“ΑΝΑΚΡΙΒΗΣ & ΑΝΑΛΗΘΗΣ Η ΔΗΛΩΣΗ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ” ΛΕΕΙ Ο Σ. ΚΟΥΡΗΣ

“ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΗΣ τ. ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ”


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Αυτεπάγγελτος είναι ο έλεγχος για τα επιδόματα των υπαλλήλων της τ. Νομαρχίας, ζήτημα που ήρθε στην δημοσιότητα πρόσφατα, λέει σε ανακοίνωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Σ. Κουρής
Πιο αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Κουρή έχει ως εξής:
Σωτήρης Κουρής: Ο έλεγχος έγινε αυτεπάγγελτα για τη διαπίστωση παράνομης καταβολής επιδόματος στους υπαλλήλους της Δ/νσης Μεταφορών & ΕπικοινωνιώνΑυτό αναφέρει ο Σωτήρης Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, σε απάντηση που έδωσε στον τέως Πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, Ανδρόνικο Βαλλινάτο, σχετικά με τη δήλωσή του στην οποία αναφέρει ότι η διαπίστωση της παράνομης καταβολής του επίμαχου επιδόματος στους υπαλλήλους της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών, έγινε από έλεγχο των μισθοδοτικών καταστάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  «Η δήλωση του κ. Βαλλιανάτου», τονίζει ο κ. Κουρής, «ως προς το μέρος αυτό είναι ολωσδιόλου αναληθής και ανακριβής καθώς η διαπίστωση αυτή έγινε αποκλειστικά από αυτεπάγγελτο έλεγχο που διενήργησε η προϊσταμένη αρχή της αρμόδιας για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων Υπηρεσίας της Π.Ε. Κεφαλληνίας με την ανάληψη των καθηκόντων της».
 «Δεν αμφισβητείται το γεγονός», διευκρινίζει ο Αντιπεριφερειάρχης, «ότι η μη εφαρμογή της σχετικής με το θέμα νομοθεσίας, ανάγεται από το 2004 και ειδικά στην τότε προϊσταμένη και εκκαθαρίστρια αποδοχών της μισθοδοσίας των υπαλλήλων, όμως σε αντίστοιχη περίπτωση κάθε διάδοχη αρχή, είτε πολιτική είτε υπηρεσιακή, οφείλει εκ του νόμου να παρακολουθεί και να ελέγχει την πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, ώστε να θεραπεύονται τυχόν προγενέστερες πλημμέλειες ή παραλείψεις, καθώς η διαχρονική άγνοια νόμου επί ενός θέματος δεν αποτελεί άλλοθι, αλλά απεναντίας πειθαρχικό και ενδεχομένως και ποινικό αδίκημα».
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΚΑΙΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΤΕ!


Αυτό το χαράτσι, όπως και τα υπόλοιπα, δεν είναι η μοναδική οικονομική αφαίμαξη που δέχεται η λαϊκή οικογένεια. Ήδη, τα μέτρα της κυβέρνησης που έχουν παρθεί τους τελευταίους μήνες, τούς έχουν ξετινάξει στην κυριολεξία. Για παράδειγμα, οι συνταξιούχοι που καλούνται να πληρώσουν, ήδη βιώνουν την εξής κατάσταση: Η κυβέρνηση πάγωσε για πέντε χρόνια τις ήδη πενιχρές συντάξεις. Έκοψε τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας (στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών τα έκοψε τελείως). Επέβαλε από τον περασμένο Αύγουστο αυξημένο το χαράτσι τύπου ΛΑΦΚΑ. Πετσόκοψε τις επικουρικές συντάξεις από 1η του Σεπτέμβρη. Πρέπει να πληρώνουν φάρμακα αφού πολλά έχουν κοπεί από τη λίστα συνταγογραφούμενων. Πώς να πληρώσει λοιπόν; Πού να τα βρει;
Αυτά μεταξύ άλλων τόνισαν οι εκπρόσωποι της Κ.Ο του ΚΚΕ στην Ιθάκη, όταν κάλεσαν το λαό του νησιού να συμμετάσχει στο κάψιμο των ειδοποιητηρίων από το «χαράτσι» που έβαλε η Κυβέρνηση !!! «Δεν πληρώνουμε γιατί δεν μπορούμε Δε θα πληρώσουμε για να μην πτωχεύσει η χώρα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη πτωχεύσει. Να πτωχεύσει η πλουτοκρατία και όχι ο λαός. Σήμερα λοιπόν ρίχνουμε  στη πυρά ότι μου στείλατε να πληρώσω» μας είπε ο γραμματέας της ΚΟ ΙΘΑΚΗΣ του ΚΚΕ Νώντας Μαυροκέφαλος!!! Αρκετοί ήσαν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και έκαψαν τα ειδοποιητήρια στην είσοδο της Οικονομικής Εφορίας Ιθάκης.
Και δεν έχουν άδικο αφού από την άλλη, μπορεί να υπάρχουν και περιπτώσεις εργαζομένων που με δυσκολία, με πολύ ζόρι και αρκετές στερήσεις από άλλες βασικές ανάγκες, μπορεί και να βρουν το ποσό και να έχουν να το πληρώσουν. Όμως, για παράδειγμα: ο δημόσιος υπάλληλος που ο μισθός του μένει παγωμένος τουλάχιστον μέχρι το 2014, που του έχουν κοπεί δύο μισθοί, που έμαθε χτες ότι ο μισθός του θα κοπεί επιπλέον 20% από τον Νοέμβρη και που δεν ξέρει εάν αύριο θα δει το όνομά του στη λίστα του αίσχους με την εργασιακή εφεδρεία, πώς θα πληρώσει το χαράτσι; Μπορεί να βρει τα χρήματα σήμερα, αλλά πρέπει να αρνηθεί να τα δώσει. Γιατί θα του λείψουν από άλλες ανάγκες που έχει ο ίδιος και η οικογένειά του. Γιατί, θα παρακαλάει να μην αρρωστήσει γιατί δεν θα έχει να πληρώσει. Γιατί, σύντομα, στο σπίτι θα υπάρχει μόνο ένας μισθός - όπως είπε ο πρωθυπουργός - και δεν θα μπορεί να ζήσει η οικογένεια.
Επιπλέον, εκείνος που, με χίλια ζόρια, θα προσπαθήσει να πληρώσει, δεν πρέπει να το κάνει. Να συνταχτεί με αυτόν που δεν έχει. Πρέπει να εκφράσει έτσι την αλληλεγγύη του, την ταξική αλληλεγγύη, για να υπονομεύσει στην πράξη την φοροεπέλαση της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να πληρώσει γιατί θα ανοίξει το δρόμο στην κυβέρνηση για να επιβάλλει και νέα μέτρα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Τα δισεκατομμύρια που «πρέπει να βρεθούν», όπως κάθε μέρα επαναλαμβάνουν οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης, ας τα βρουν από εκείνους που τα έχουν, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.
Τ.K
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΓΕΦΥΡΑ ΔΕΒΟΣΕΤΟΥ ΕΠΑΝΑΚΤΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ



Του Μάκη Φόρτε
Περιφερειακού Συμβούλου
τ. Δημάρχου Αργοστολίου

Πρώτα ως πολίτης και ύστερα ως Δήμαρχος Αργοστολίου από το 1995 έως το 2006, οφείλω να καταθέσω δημόσια κάποιες σκέψεις με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση της Γέφυρας Δεβοσέτου.
1. Η διάσωση (γιατί περί αυτού πρόκειται) της Γέφυρας Δεβοσέτου δεν θα ταυτίζεται στο μέλλον μόνο με τη στατική – αρχιτεκτονική αποκατάστασή της, αλλά και με την επανάκτηση της ταυτότητας της ως το διαχρονικό σύμβολο του πολιτισμού, της ιστορίας και της ίδιας της ζωής της πόλης του Αργοστολίου.
2. Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η μνημειώδης Ελληνική γραφειοκρατία το πιο άτεγκτο προσωπείο της το εκδηλώνει στην πολιτιστική κληρονομιά και τα μνημεία της πατρίδας μας. Κάπως έτσι και η αποκατάσταση της Γέφυρας Δεβοσέτου έρχεται – ευτυχώς – έστω την «ώρα μηδέν» γι’αυτήν, 50 χρόνια από την πρώτη επιχείρηση διάσωσής της.
3. Για τη σημερινή ημέρα πολλοί εργάστηκαν και αρκετοί μόχθησαν, ενώ οι τιμητές και «οι σωτήρες» της Γέφυρας περίσσεψαν και περισσεύουν. Γι’αυτό και είναι ανιστόρητοι, όσοι προσπαθούν (ή θα προσπαθήσουν) να ιδιοποιηθούν είτε για τους ίδιους, είτε για άλλους, αυτό το μεγάλο έργο.4. Σε δύο συμπολίτες οφείλει η ιστορία αντικειμενικά για τούτη την ώρα ευγνωμοσύνη. Ο ένας είναι ο αρχιτέκτονας και προϊστάμενος του τμήματος μελετών μεταβυζαντινών και βυζαντινών μνημείων της ΔΑΒΜΜ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Άρης Ποζιόπουλος. Δίχως το ενδιαφέρον (και όχι μόνο υπηρεσιακό) του κ. Ποζιόπουλου, η Γέφυρα Δεβοσέτου θα είχε οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση. Και βέβαια έχει προηγηθεί τα δύσκολα μετασεισμικά χρόνια ο συμπολίτης πολιτικός μηχανικός κ. Τάκης Παυλάτος που με ελάχιστα μέσα και την τεχνογνωσία της εποχής, αποκατέστησε την Κολώνα και τα δύο τμήματα της Γέφυρας προς το Δράπανο.
5. Το πρωτεύον τούτη την ώρα είναι η διάσωση της Γέφυρας, γι’αυτό και όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού. Άλλωστε με την αποκατάστασή του το δημιούργημα του Ελβετού μηχανικού Κάρολου Φίλιππου Δε Βοσσέτ, μετά από 200 χρόνια κάνει την υπέρβαση στο χρόνο. Αυτό που έχει αξία, είναι ότι το Αργοστόλι και οι πολίτες του, αυτοί που «έχουν φύγει» και έδεσαν τη ζωή τους και τη ζωή της πόλης με την Γέφυρα, αυτοί που βιώνουν στις μέρες μας την Γέφυρα, οι επόμενες γενιές που θα εντάξουν και πάλι ως βιωματικό στοιχείο στην πόλη την Γέφυρα, βρίσκουν σήμερα την ιστορική τους συνέχεια. Είμαι ευτυχής γιατί με τέτοια γεγονότα μια κοινωνία επανακτά την μνήμη του μέλλοντός της και συνεχίζει στο χρόνο!
-
ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΚΟΡΓ. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΓ. ΜΟΥΣΕΙΟ,



ΚΛΕΙΣΤΑ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ;
Ήταν πράγματι αναγκαίο το τελευταίο Δελτίο Τύπου των σε επίσχεση ευρισκόμενων εργαζομένων του Κοργιαλενείου Ιδρύματος: μάθαμε τι έχει συμβεί στο δίμηνο της επίσχεσης, γνωρίσαμε ποιοι φορείς συμπαραστέκονται στον αγώνα τους, διαβάσαμε τις θέσεις και αποφάσεις θεσμικών οργάνων, θαυμάσαμε τη θέλησή τους για συνέχιση του αγώνα τους. Μείναμε όμως έκπληκτοι με την αδιαφορία (;) του Κοργιαλένειου Διοικητικού Συμβουλίου. Και είναι πέρα για πέρα αληθινό ότι μέχρι αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχουμε διαβάσει καμία μα καμία δήλωση ή ανακοίνωση του Δ. Σ. του Κοργιαλένειου Ιδρύματος.● Είναι δυνατόν να είναι κλειστά δυο μήνες τώρα Βιβλιοθήκη και Μουσείο και το μόνο αρμόδιο και υπεύθυνο όργανο, το Δ. Σ. του Ιδρύματος, να μην έχει συνεδριάσει ούτε μια φορά; Καλά, τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι;
● Είναι δυνατόν να συνεδριάζουν για το πράγματι σοβαρό αυτό πρόβλημα το Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο και το Κοργιαλένειο Δ.Σ. να σφυρίζει αδιάφορα; Γιατί τι άλλο κάνει, αφού κάποια μέλη του που παρευρέθηκαν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού και Περιφερειακού  Συμβουλίου δήλωναν ότι εκφράζουν προσωπικές θέσεις, ενώ θα έπρεπε να παρουσιαστούν και να διατυπώσουν και να αναλύσουν την άποψη του Δ.Σ.; Είναι καλά οι άνθρωποι; Ή δεν ξέρουν πώς λειτουργούν τα συλλογικά όργανα;
          ● Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, το Δημοτικό Συμβούλιο να κάνει λόγο στην ομόφωνη απόφασή του για δημόσιο-κρατικό χαρακτήρα της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου, και το Κοργιαλένειο Δ.Σ. να μην έχει πάρει ακόμα δημόσια θέση γι’ αυτή την πρόταση; Απαξιώνουν το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο; Νομίζουν πως δεν έχουν υποχρέωση να πάρουν θέση;
          ● Είναι δυνατόν να έχουν εκδοθεί τόσα ψηφίσματα συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, που ταυτόχρονα προτείνουν κατάλληλη κατά τη γνώμη τους λύση, είναι δυνατόν να έχουν κατατεθεί στο Κοργιαλένειο Δ. Σ. 210 υπογραφές εκπαιδευτικών, των κύριων χρηστών βασικά της Βιβλιοθήκης, και το Κοργιαλένειο Δ.Σ. να αγνοεί όλον αυτόν τον κόσμο; Νομίζουν πως έχουν τέτοιο δικαίωμα;
   Καλά, ποιοι είναι αυτοί που αγνοούν και απαξιώνουν μια ολόκληρη κοινωνία, αγνοούν και απαξιώνουν αιρετά θεσμικά όργανα, αγνοούν και απαξιώνουν και τις ίδιες τις εργαζόμενες του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, τις οποίες απ’ ότι φαίνεται δεν είχαν την ευαισθησία να τις καλέσουν και να συζητήσουν μαζί τους, τη στιγμή μάλιστα που οι τελευταίες έχουν δώσει δείγματα  της ευσυνειδησίας τους και του ενδιαφέροντός τους για το Ίδρυμα, αφού συνέχιζαν να εργάζονται το ίδιο σωστά απλήρωτες οκτώ μήνες;
 Τελικά, τι θα γίνει με τους κυρίους του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου;
 ► Και όμως, αντίθετα με τους κυρίους του Κοργιαλενείου Δ.Σ., οι εργαζόμενες πληροφόρησαν με την πρώτη ανακοίνωσή τους τον κόσμο γιατί αναγκάστηκαν να κάνουν επίσχεση. Αλλά αυτό δεν ήταν υποχρέωση του Κοργιαλενείου Δ.Σ., υποχρέωσή του προς τους χρήστες της Βιβλιοθήκης και τους επισκέπτες του Μουσείου;
    ► Και όμως, αντίθετα με τους κυρίους του Κοργιαλενείου Δ.Σ., οι εργαζόμενες ζήτησαν από το ξεκίνημα του αγώνα τους συγγνώμη από τους χρήστες της Βιβλιοθήκης και τους επισκέπτες του Μουσείου για το κλείσιμο αυτών των πνευματικών χώρων και άρα την ταλαιπωρία των συμπολιτών τους. Αλλά αυτό δεν υποχρεωνόταν να το πράξει το Δ.Σ., αφού αυτό έχει την ευθύνη της λειτουργίας αυτών των χώρων;
 ► Και όμως, αντίθετα προς τους κυρίους του Κοργιαλενείου Δ.Σ., οι εργαζόμενες ακόμη και στο τελευταίο τους Δελτίο Τύπου εξακολουθούν, κατανοώντας τις μορφωτικές ανάγκες της κοινωνίας, ειδικότερα της εκπαιδευτικής κοινότητας, να ζητούν συγγνώμη για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία του κοινού. Και επιπλέον, πράγμα εξίσου ενδιαφέρον και συγκινητικό, καλούν όσους έχουν δανειστεί βιβλία να τα κρατήσουν μέχρι να ξαναλειτουργήσει η Βιβλιοθήκη. Αυτό δεν φανερώνει την έγνοια τους για την τύχη των βιβλίων; Αλλά το Κοργιαλένειο Δ. Σ, δεν είναι αυτό που έπρεπε ως διοικητικό όργανο να ενδιαφερθεί για την  τύχη αυτών των βιβλίων;
 Φίλοι αναγνώστες, μπορείτε με βάση όλα τα παραπάνω να συγκρίνετε το ήθος, την ευσυνειδησία και την υπευθυνότητα των δύο πλευρών: των κυρίων του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου από τη μια πλευρά και των δέκα μήνες τώρα απλήρωτων εργαζομένων του Κοργιαλενείου Ιδρύματος από την άλλη. Πού καταλήγετε;
 ♦ Εγώ, πάντως, διαπιστώνω το μεγαλείο του εργαζόμενου ανθρώπου, που ξέρει να αγαπά τη δουλειά του και θέλει να σέβεται το κοινό.
♦ Εγώ για άλλη μια φορά διαπιστώνω ότι δίπλα μας υπάρχουν εργαζόμενοι, που αθόρυβα και διακριτικά δίνουν σε όλους εμάς μαθήματα υπευθυνότητας και αγώνα, αλλά και σε κάποιους άλλους που νομίζουν πως είναι στο απυρόβλητο, μαθήματα υπευθυνότητας και ήθους.
ΕΝΑΣ (;) ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΗΣ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΟΙ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ», ΟΙ «ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ» ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ


Διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δημάρχου Ιθάκης  Ιωάννη Κασσιανού με το τίτλο «Δημοσιογραφίσκοι – εκβιαστές» οι οποία αναφέρεται σε προσπάθεια που έγινε να του ζητήσουν χρήματα για να μην γράψουν κάτι (αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα) γι αυτόν. Επίσης μας ενημερώνει ότι υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες δημοσιογράφων. Στην πρώτη ανήκουν αυτοί «που πληρώνονται από την εφημερίδα τους, για να δημοσιογραφούν αντικειμενικά». Ερώτημα αυτή δηλαδή που πληρώνονται από τους εργοδότες τους μεγαλοεπιχειρηματίες, γράφουν αντικειμενικά η κατευθύνονται από αυτούς ανάλογα με τις προθέσεις τους (Ανάθεση μεγάλων έργων, διαφημίσεις, χρηματοδοτήσεις προεκλογικού αγώνα και  άλλα)
Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν «αυτοί που ψάχνουν τη ζωή δημοσίων προσώπων και αν βρουν οτιδήποτε, από γκομενοδουλειές μέχρι χρέος στην εφορία, τον εκβιάζουν να πληρώσει για να μη το δημοσιεύσουν. Εάν ο εκβιασμός δεν πιάσει, πωλούν την πληροφορία στον πολιτικό αντίπαλο». Εδώ κ. Δήμαρχε θέλουμε φώς – άπλετο φώς – θέλουμε εξηγήσεις και ονόματα. Εγώ στη θέση σας θα τα «έδινα», θα εξαγόραζα τις πληροφορίες με προσημειωμένα χρήματα η με όποιο άλλο τρόπο μου επεδείκνυαν οι αρμόδιοι.
Στην τρίτη κατηγορία μας λέτε ότι ανήκουν «αυτοί που σε προσεγγίζουν και ζητάνε χρήματα ή δήθεν διαφήμιση, για να γράφουν επαίνους για σένα. Αν αρνηθείς μεταπηδάνε στην κατηγορία 2». Εδώ υποψιάζομαι κάποιους, σας έχει συμβεί και κάποιο γεγονός προεκλογικά, σύμφωνα με δηλώσεις συγγενικού σας προσώπου και που σας στοίχησε 600 -700€. Εδώ να συμπληρώσω και κάποιους που δεν γράφουν για εσάς σχεδόν τίποτε, ελάχιστοι είναι,  μιας και τους «πληρώνεται» με ανακοινώσεις - διαφημίσεις - προκηρύξεις του Δήμου.
Και τέλος μας λέτε ότι είναι κι «αυτοί που παίζουν εναλλάξ και τις τρεις κατηγορίες στα δάχτυλα κι ενεργούν ανάλογα την περίπτωση». Ναι υπάρχουν κι αυτοί, εσείς τι κάνετε τι είναι εκείνο που σας κάνει να τους ξεμπροστιάσετε δημόσια. Να βγάλετε στη φόρα τα ονόματα τους , να τους καταγγείλετε, να έρθουμε και εμείς μάρτυρες υπεράσπισης σας
Δεν αρκεί απλά να δηλώνεται προς όλους τους δημοσιογράφους όλων των κατηγοριών, και μέσα θα βάζετε και εμάς των τοπικών ΜΜΕ να μη σας «ξαναπλησιάσουν για χρήματα, διότι πιστεύω πως η δημοσιογραφία πρέπει να είναι αντικειμενική και ουδέποτε έδωσα, ούτε πρόκειται να δώσω, ούτε ένα ευρώ σε δημοσιογράφο».
Και επειδή  υποστηρίζεται  -«πιστεύω πως η δημοσιογραφία πρέπει να είναι αντικειμενική», στη πράξη άλλα τυρβάζετε, ας κάνετε καμιά σύσταση στην  «δημοσιογραφική» σας αυλής να σταματήσει να προσβάλλει με το πιο χειρότερο και κατάπτυστο τρόπο συμπατριώτες μας βγάζοντας τα προσωπικά τους στο διαδίκτυο. Ζημιά σε σας κάνουν, αλλά που να το καταλάβετε μες τη αλλοφροσύνη και την ελαφρότητα που διοικείτε το Δήμο Ιθάκης.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τα ονόματα των εκβιαστών, διαφορετικά θα αρχίσουμε πιστεύουμε ότι η ανακοίνωση σας αυτή, έγινε για να προβοκάρεται και να βάλλεται στο στόχαστρο της τοπικής κοινωνίας ότι σας εκβιάζουν αυτοί που σας κάνουν κριτική που δεν είναι άλλοι από αυτούς που δεν σας αφήνουν να προχωρήσετε το θεάρεστο έργο σας.
Εξάλλου σε ότι σαλεύει γύρω σας ο «Καραβιάς» βρίσκεται από πίσω.!!!
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ
ΥΓ.
Σας ευχαριστώ, που για πρώτη φορά, στέλνεται ανακοίνωση σας στο ithacanews μετά στον ένα χρόνο που ασχολείσθε με τα κοινά και περιμένω την δημοσιοποίηση των ονομάτων των εκβιαστών..

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΛΑΟΣ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Η Νομαρχιακή Επιτροπή  Κεφαλληνίας και Ιθάκης χαιρετίζει με ανακούφιση και υπερψηφίζει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  Ιονίων Νήσων, που  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17  και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 στο Αργοστόλι, να επεκταθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στην πρώην Νομαρχία Κεφαλληνίας και Ιθάκης κατά το χρονικό διάστημα 2000 – 2010 , από ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη μεγάλη και επί σειρά ετών συνεχιζόμενη υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος από συγκεκριμένους υπαλλήλους της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Στις δύσκολες ημέρες που περνά ο ελληνικός λαός, με τη συνεχή και ανελέητη φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης του   ΠΑΣΟΚ και την οδήγηση του στην οικονομική εξαθλίωση, είναι μια μικρή  αχτίδα στο μαύρο τούνελ  της κάλυψης από διαφόρους, της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος.
Προς τιμήν του βέβαια  ο πρώην Νομάρχης κ. Δ. Γεωργάτος, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη συγκεκριμένη απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε επί σειρά ετών  στην πρώην Ν.Α., από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους της οικονομικής  της υπηρεσίας.  
Ποιος όμως είναι αυτός που θα αναλάβει να επιστρέψει τα χρήματα στα ταμεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης, προκειμένου  να επενδυθούν, όπως ήταν προγραμματισμένα, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας;
Αξιόποινες πράξεις δημοσίων λειτουργών πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά προς γνώση και  συμμόρφωση όλων αυτών που θα έχουν στο πρόγραμμά τους να πράξουν ανάλογα εις βάρος του καταταλαιπωρημένου  ελληνικού λαού, από την ανάλγητη εισπρακτική πολιτική  που συνεχίζεται μέρα με τη μέρα, χωρίς κανένας να γνωρίζει ποιος καινούργιος φόρος θα επιβληθεί με το ξημέρωμα κάθε καινούργιας μέρας. 
Ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ
Διαμαντάτος Γεράσιμος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου