Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

 
ΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΤΑ ΚΟΜΙΤΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Με επιστολή τους προς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Τοπική Κοινότητα Κομιτάτων, καταγγέλλει την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, για τη χωροθέτηση νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στην Κεφαλλονιά.Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΔΗΜΟΣ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Τ.Κ. ΚΟΜΙΤΑΤΩΝ
ΠΡΟΣ:
ΠΕΡΙΦ. ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Ε.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ
Αλυκές Ποταμού
Τ.Κ. 49100 Κέρκυρα
ΘΕΜΑ: Καταγγελία της υπ΄αρ. 176-16/2011 Απόφασης σας.
Κύριοι
Με την υπ΄αρ. 176-16/2011 απόφασης σας προτείνεται την χωροθέτηση μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ-ΧΟΡΓΟΤΑ της Τοπικής Κοινότητας Κομιτάτων.
Σαν αντιπρόσωπος του οικισμού Κομιτάτων αλλά και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής Άνω Ερίσου καταγγέλλουμε την ως άνω απόφαση της περιφέρειας για χωροθέτηση μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στην θαλάσσια περιοχή ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΧΟΡΓΟΤΑ  της τοπικής κοινότητας Κομιτάτων καθώς και σε όλο το στενό μεταξύ Κεφ/νιας και Ιθάκης για τους παρακάτω λόγους:
α) Με το υπ΄αρ.3/2003 Προεδρικό Διάταγμα η περιοχή ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΧΟΡΓΟΤΑ  χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός.
β) Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως τοπίο ιδιαίτερου κάλλους.
γ) 0ι δύο αυτοί κολπίσκοι ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΧΟΡΓΟΤΑ λόγω της ιδιαιτερότητας τους ( φυσική ομορφιά- καθαρή θάλασσα-πανεμικοί)  αποτελούν πόλο έλξης σκαφών αναψυχής. Επίσης το οδικό δίκτυο( άσφαλτος) και η καθαρή θάλασσα προσελκύουν αρκετούς παραθεριστές που ενισχύουν σημαντικά την τοπική οικονομία της περιοχής.
δ) Η απορία των κατοίκων της περιοχής είναι γιατί δεν γίνονται αυτές οι ιχθυοκαλλιέργειες σε τόσες άλλες περιοχές που δεν υπάρχει πρόσβαση για παραθεριστές και λουόμενους αλλά εντός μικρών κόλπων.
ε) Από Φισκάρδο - μέχρι Αγία Ευφημία οι μόνες περιοχές που μπορούν να προσελκύσουν λουόμενους και σκάφοι αλλά και για τους λίγους εναπομείναντες κατοίκους της περιοχής είναι οι αυτοί κολπίσκοι.
στ) Νομίζω ότι η απόφαση αυτή είναι τελείως απαράδεκτη το λιγότερο που μπορώ να την χαρακτηρίσω.
ζ) Θα θέλαμε να γνωρίζαμε ποια ήταν τα κίνητρα για τη γνωμοδότηση στην περιφέρεια σε αντίθεση με το σχέδιο ΚΥΑ του ΥΠΕΚΑ.
η) Και μια τελευταία ερώτηση προς τους Κύριους που κάθονται στο στρογγυλό τραπέζι και πήραν αυτήν την απαράδεκτη απόφαση :
Όταν μπουν κλοβοί στους κόλπους ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και ΧΟΡΓΟΤΑ θα ξαναπλησιάσουν κότερα και τουρίστες;
Για όλους τους παραπάνω λόγους και άλλα πολλά τα οποία νομίζω ότι οι κύριοι ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ δεν γνωρίζουν, καθώς επίσης ούτε έχουν περάσει από την περιοχή αυτήν θα μας βρουν σαν τοπική κοινωνία αντίθετους σε αυτές τις ενέργειες. Θα προσπαθήσουμε να ανασταλεί αυτή η απόφαση με κάθε νόμιμη  ενέργεια.
Ο  ΑΝΤ/ΣΩΠΟΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΟΜΙΤΑΤΩΝ
ΓΕΩΡ.  ΚΟΚΟΛΑΤΟΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 
α)
Υπουργείο Περιβάλλοντος ,Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής                                                        
β) Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού                  
γ) Υπουργείο Θαλασσιών Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας
δ) Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- Γενικής Δ/νση Αλιείας
ε) Βουλευτή Κεφαλληνίας κ. Μοσχόπουλο Σπυρίδωνα
ζ) Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας κ. Κουρή Σωτήριο
η) Δήμαρχο Κεφαλληνίας κ.Παρίση Αλέξανδρο
θ) Ηλεκτρονικό και Έντυπο Τοπικό Τύπο
ι)Τέως Δήμο Ερίσου
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ανοιχτή επιστολή προς τον σεβαστό Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αξιοτιμον κ. κ Παπούλια


Γράφει ο
Γεώργιος Τζανετατος
Tzanetatos Capital/ Chicago

Σικαγο 07/10/2011Σεβαστε κ. Πρόεδρε της Ελληνικης Δημοκρατίας μας γιατί αισθανομε οτι σιωπατε ενω βλεπετε καθημερινα τη πατρίδα μας και το λαός της να περνούν τα πανδεινα?
Γιατι η συνείδηση μου και οι σκεψεις μου με φερνουν να σκεφτομε οτι ο Προεδρος της Δημοκρατιας μας πρεπει να ορθωσει το ανάστημα του και να πει φτάνει πια σε κυβερνώντες...φτάνει πια? Που είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μας να σταθεί και να εμψυχωσει το λαό μας να αντισταθεί στη κυβερνητική τρομοκρατία? Να πει δυο λεξεις για την καταρακωση των ιερών και των οσιων απο τους ξενους τοκογλυφους και τα κοράκια με τους συνεργάτες των εκ των έσω.
Θα πουλήσουν και το ίδιο μας το αίμα σεβαστε κ. Πρόεδρε. Ήδη το διαπραγματευοντε. Τα Ελληνόπουλα πάλι συνωστιζοντε για Αυστραλιες, Αμερικες και όπου μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Δεν είναι μόνο ο θεσμικός σας ρόλος, ο εκ του συντάγματος απορεοντας , που υπαγορευουν τη διασφαλιση της Δημοκρατιας και των πολιτών, αλλά σαν πρώτος πολίτης της χώρας, πως μπορείτε να σιωπάτε στη άλωση της πατρίδας μας και στην αδικία?
Σαν Έλληνας πολίτης που νοιώθει ότι ξαναρθε πάλι κατοχή στα αγία χωματα της πατρίδος μου- χωματα-ποτισμενα απο Έλληνες ηρωες, απο συμπολιτες μας, παππούδες μου, και αγαπημένους συγγενείς που ποτέ δεν γνώρισα, γιατι οι Γερμανικές θηριωδίες τους πήραν τα πάντα- ζωή, περιουσία, οικογένεια...
Ερωτώ ευθεως εσας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας...Ποτέ θα μιλήσετε να ανορθωσετε το ηθικό εμας των Ελλήνων....Ποτέ θα πείτε φτάνει πια....Να σηκώσετε το ανάστημα μας. Να ειπειτε σε κυβέρνηση και κοινοβούλιο να μεταφέρουν στους μοντερνους Ξερξες το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ...
Ο τρίτος Παγκοσμιος εχει ηδη αρχισει σαν πολεμος κεφαλαιων και δεν νομίζω να σταθεί μόνον εκεί.
Συγκαλεστε το έθνος σε ένα διάγγελμα ψυχής σεβαστε κ. Πρόεδρε.
Θα είναι η πρώτη κίνηση ελπίδας για το τόπο μας, για όλους τους κατατρεγμενους Έλληνες και τη νεολαία όπου οδηγούντε στη μιζέρια και στη μετανάστευση...θα είναι η γεναιοτητα και ο συμβολισμός μιας έντονης πράξης αναγνώρισης ότι η Ελλάδα ζει και αντιστεκετε και ελπίζει συνάμα...Ελπίζω να το πράξετε διότι οι συνθήκες εχους γυρίσει το έθνος μας στην εποχη της κατοχης. Οι θύτες χαναγυρισαν και το Δυστομο χρειαστεικε να παει στην Ιταλία για να βρει το δίκιο του. Μεγάλη αθλιότητα στους πεσοντας ηρωες και στα αμαχα γυναικόπαιδα απο την κυβέρνηση της πατρίδος μας. Γιατί σιωπασατε και τότε?
Σας έχομε ανάγκη...εάν συνεχίσετε να σιωπάτε το θεωρώ, λυπυρο και απαγοητευτικο, οταν περιμενομε τοσα απο εσας, αλλα ισως τότε θα ηταν πιο έντιμο να σκεφτείτε να επιδωσετε στον Ελληνικό λαο την παραίτηση σας.
Με την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η Ελληνική λεβεντιά και η εθνική σας συνείδηση αναμενομε , έστω και την εσχάτη στιγμή να ακουστειτε η φωνη σας σε όλη την οικουμένη, να καταλάβουν ότι η Ελλάδα και οι Ελληνες στη πατρίδα μας και οι απανταχου της γης έχουν ψυχή που δεν πουλιετε στα ταμπλω των αγορών και στα cartel καταχτητων, τοκογλυφων και εμπόρων συνειδήσεων.
Με εκτίμηση και την ελπίδα ότι θα πράξετε τα δέοντα,

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Υπάρχουν κάποιες εξελίξεις για το Κοργιαλένειο Ίδρυμα, όπως αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σ. Κουρής από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς. Είπε ο κ. Κουρής ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας επεξεργάζονται μια πρόταση στήριξης του Κοργιαλενείου μέσω ενός προγράμματος 18 εκατ. που έχει βγει για όλη την Ελλάδα, μήπως μπορούμε να το εντάξουμε (το Κοργιαλένειο) σε ένα τέτοιο πρόγραμμα λειτουργίας και χρηματοδότησης, αλλά η προϋπόθεση για να το εντάξουμε είναι να μεταβιβάσει στην Περιφέρεια τη χρήση, της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου, για μια εικοσαετία.
Πρέπει να είναι γενναία η απόφαση του Δ.Σ. του Κοργιαλενείου Ιδρύματος.
Ομολογώ ότι δεν ξέρω πόσο γενναία θα είναι η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοργιαλένειου Ιδρύματος.
 Ξέρω όμως πως οι εργαζόμενες  του Ιδρύματος είναι σε επίσχεση εργασίας δυο μήνες τώρα. Αλλά το Συμβούλιο του Ιδρύματος δεν έχει καταδεχτεί να συνεδριάσει όλο αυτό το διάστημα. Δεν ξέρω γιατί.
Όταν πιάνει το σπίτι σου φωτιά...Εκείνο όμως που ξέρω είναι ότι όταν πιάνει το σπίτι σου φωτιά τρέχεις να τη σβήσεις. Αν δεν τρέξεις, σημαίνει πως δεν σε ενδιαφέρει το σπίτι, γιατί έχεις άλλη πιο ενδιαφέρουσα απασχόληση ή υποχρέωση.  Είναι όμως ενδεχόμενο να τρέξεις, αλλά να μην ξέρεις πώς να σβήσεις τη φωτιά. (Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις).  Οτιδήποτε και να συμβαίνει από τα δύο παραπάνω, ο ιδιοκτήτης φταίει για το κάψιμο του σπιτιού του, είτε γιατί δεν έτρεξε την κατάλληλη στιγμή, είτε γιατί δεν ήξερε τι να κάμει για να αποτρέψει το κάψιμο του σπιτιού του.
 Έτσι περίπου συμβαίνει και με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα το Ίδρυμα, είναι κλειστά δυο μήνες τώρα η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο, η τοπική κοινωνία, τουλάχιστο του Αργοστολίου απ’ ότι μπορώ καλά να γνωρίζω, είναι ανάστατη, και το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει, όπως διάβασα, συνεδριάσει ούτε μια φορά και δεν έχει εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε σίγουρα υπάρχει αδιαφορία, όπως έγραφε κι ένα τελευταίο δημοσίευμα. Και μη μας πούνε μετά, εκ των υστέρων, ότι τρέχανε για το Ίδρυμα, ότι είχανε επαφές με βουλευτές και πολιτευτές, ότι συναντήσανε υπουργούς και πρωθυπουργούς...
Τα μέλη του Συμβουλίου  Γιατί έψαξα (με τον τρόπο μου), ρώτησα και έμαθα. Τι έμαθα; Δυο πράγματα. Πρώτα-πρώτα από ποια μέλη αποτελείται το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο.  Έμαθα ποια είναι και τα γράφω, για να τα γνωρίσει κι κόσμος, αν και, όπως ξέρω, δεν είναι απόρρητα: Πρόεδρος με βάση το καταστατικό ή τη διαθήκη (δεν ξέρω ακριβώς) είναι πάντα ο μητροπολίτης του νησιού. Τα υπόλοιπα έξι μέλη προέρχονται από Κεφαλονίτες, πολίτες «εγνωσμένου κύρους» (έτσι μου είπε κάποιος) και πρόσωπα ευϋπόληπτα της τοπικής κοινωνίας. Αυτή λοιπόν την περίοδο που συμβαίνει ό,τι συμβαίνει στο Ίδρυμα τα έξι μέλη είναι: ο κ. Γουλιέλμος Κατσούνης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ο οποίος είναι και ο αντιπρόεδρος, ο κ. Γεώργιος Μοσχόπουλος, καθηγητής πανεπιστημίου, ο κ. κ. Τάκης Μπαζίγος, γιατρός, ο κ. Ελευθέριος Παγουλάτος, συνταξιούχος ΟΤΕ, ο κ. Ιωάννης Κεκάτος, αρχιτέκτονας-μηχανικός, και ο κ. Γεράσιμος Μπάλλας, πρώην διευθυντής του εδώ καταστήματος της Τράπεζας Ελλάδος.
Η ευθύνη του
 αντιπροέδρου
Το δεύτερο που έμαθα είναι πώς γίνεται και  δεν συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, επειδή πολύ με προβλημάτισε αυτή η απραξία του, παρόλο που ομολογουμένως αποτελείται από σοβαρούς ανθρώπους. Έμαθα λοιπόν ότι δεν τους έχει ακόμα προσκαλέσει σε συνεδρίαση ο πρόεδρος. Δηλαδή η άποψη αυτή ρίχνει την ευθύνη στο σεβασμιότατο, τη στιγμή που είναι γνωστή και δικαιολογημένη, για κάποιους, η κατάσταση του μητροπολίτη. Άρα, η ευθύνη πέφτει στον αντιπρόεδρο. Μάλιστα ένας συνομιλητής μου επέμενε ότι η λογική λέει ότι αυτός πρέπει  να καθορίζει τις συνεδριάσεις, και επομένως και για τη συγκεκριμένη περίπτωση αυτός έπρεπε να συγκαλέσει το Συμβούλιο. Έμαθα όμως ότι αυτό τον τελευταίο καιρό έλειπε από την Κεφαλονιά. Μα  και τις προηγούμενες μέρες (αναρωτήθηκα εγώ) που ήταν εδώ, τι έκανε; Πήγαινε στο Περιφερειακό και στο Δημοτικό Συμβούλιο και διατύπωνε προσωπική άποψη, όπως διάβασα, αντί να έχει στα χέρια του απόφαση του Συμβουλίου.
  Άκουσα ακόμα κι άλλη μια εκδοχή για την απραξία του Κοργιαλένειου Διοικητικού Συμβουλίου: «Μα πού να συνεδριάσουν οι άνθρωποι, αφού οι εργαζόμενες έχουν κλείσει τη Βιβλιοθήκη!!!».  Ε, εδώ γέλασα πολύ. Ξέρω, έμαθα δηλαδή, ότι στη Βιβλιοθήκη πηγαίνει καθημερινά η λογίστρια του Ιδρύματος, η οποία δεν συμμετέχει στην επίσχεση. Αυτή δηλαδή πώς μπαίνει; Παράνομα; Όχι φυσικά. Μα με την επίσχεση οι εργαζόμενες δεν απαγόρευσαν στα μέλη του Συμβουλίου να πηγαίνουν στα γραφεία του Ιδρύματος. Δεν είχαν άλλωστε τέτοιο δικαίωμα.
  Τελικό συμπέρασμα: ο αντιπρόεδρος του Ιδρύματος κ. Κατσούνης δεν έχει συγκαλέσει το Συμβούλιο και έχει ευθύνη γι’ αυτό. Μου θυμίζει την περίπτωση με τον ιδιοκτήτη, του οποίου πιάνει φωτιά  το σπίτι .... Θέλω να πιστεύω ότι κάποια φορά ο κ. αντιπρόεδρος θα εξηγήσει στην τοπική κοινωνία (γιατί δεν είναι αποκλειστικά εσωτερικό ζήτημα) πού οφείλεται αυτή η απραξία του. (Μήπως στην προκειμένη περίπτωση, λέω εγώ ο αδαής, μήπως έχουμε παράλειψη εκτέλεσης καθήκοντος, και μάλιστα συνειδητή;).
Η ευθύνη των υπόλοιπων μελών  Μου είπε κάποιος συνομιλητής μου, που γνώριζε από λειτουργία συλλογικών οργάνων: Όταν ο πρόεδρος (ή εδώ ο αντιπρόεδρος) δεν συγκαλεί σε συνεδρίαση το Συμβούλιο, και ιδιαίτερα όταν έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα, τότε μπορούν, έχουν δηλαδή το δικαίωμα τα υπόλοιπα μέλη να πάρουν την πρωτοβουλία και να ζητήσουν συνεδρίαση. Και σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορεί να αρνηθεί ο πρόεδρος.
 Συμπέρασμα: Ευθύνη δεν έχει μόνο ο κ. Κατσούνης, ο οποίος για τους δικούς του λόγους (;) δεν προχωράει σε συνεδρίαση· ευθύνη έχουν και τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου για την απραξία του Συμβουλίου. Και όπως είδαμε και παραπάνω είναι μέλη που δεν μπορεί να μην ξέρουν ότι έχουν κι αυτό το δικαίωμα. Άρα, να μη ρίχνουν κάποιοι από τους συνομιλητές μου την ευθύνη μόνο στον κ. Κατσούνη. Εξίσου νομίζω ευθύνονται και τα υπόλοιπα μέλη. 
 Για να είμαι ειλικρινής κάποιος από τους συνομιλητές μου μού εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ένα-δύο, μπορεί και τρία μέλη, που δυσανασχετούν με τη στάση του αντιπροέδρου, σύντομα θα ζητήσουν να γίνει συνεδρίαση και να πάρει θέση το Συμβούλιο και για το πρόβλημα αλλά και για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη που αγωνιά για την τύχη της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου.  Εγώ βέβαια εξέφρασα τις επιφυλάξεις μου, αλλά αυτός επέμενε.
  Όπως προκύπτει από όλο τον παραπάνω συλλογισμό μου, το σημερινό Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο αποδείχτηκε «λίγο» μπροστά στην κρίση που αντιμετωπίζει.  Μεγάλη η ευθύνη του και για την ενδυνάμωση της κρίσης, και για την τωρινή του απραξία και για τη μελλοντική τύχη της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου.
 Σπύρος Αλεβιζόπουλος
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου (συνεδρίαση 14ης/9/2011) και σύμφωνα με το Καταστατικό (άρθρα 15 και 21), καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε έκτακτη Γενική Συνέλευση το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτ. 2011 και ώρα 18:00 στο 1ο Λύκειο Αργοστολίου.
   Θέματα της Συνέλευσης:
   -Ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του σχολείου και του Συλλόγου:  Αίθουσες διδασκαλίας, επισκευές, κουφώματα, βιβλία, κενά καθηγητών. Προτάσεις για καλύτερη επικοινωνία του Συλλόγου Γονέων με τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο.
   -Προώθηση της ευταξίας στο σχολείο, σύμφωνα με τους σχολικούς κανονισμούς και την ευπρέπεια (απουσίες, κινητά τηλέφωνα, ζημιές, κάπνισμα, μελέτη, μηχανάκια, έξοδος από το σχολείο κατά το χρόνο λειτουργίας του).
   -Πιθανές πρωτοβουλίες του Συλλόγου για προώθηση ιδεών σε ζητήματα της Εκπαίδευσης (βιβλία, αθλητικά σχολεία, μετακινήσεις, συγγράμματα Γ/βάθμιας Εκπαίδευσης, μετεγγραφές, φοιτητική μέριμνα).
   -Πιθανές πρωτοβουλίες σε κοινωνικά θέματα (οικονομική κρίση, ανεργία, κοινωνική αλληλεγγύη).
   Μέλη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων είναι αυτοδίκαια όλοι οι γονείς (ή οι κηδεμόνες) των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο. Η συμμετοχή των μελών στην Γενική Συνέλευση με δικαίωμα ψήφου προϋποθέτει την ταμειακή τους τακτοποίηση (5 €), η οποία προηγείται της συνέλευσης.
   Η παρουσία όλων είναι αναγκαία. Η πορεία των ζητημάτων που αφορούν εμάς και τα παιδιά μας είναι ευθύνη όλων μας και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό τόσο από την συμμετοχή και την ψήφο μας, όσο και από την απουσία ή την αδιαφορία μας.
- Για το ΔΣ
του Συλλόγου,
ο Πρόεδρος,
Διονύσης Γαρμπής -
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΛΜΕΚΙ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ



ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει το Διευθυντή Β’/θμιας εκπαίδευσης Πειραιά Ηλία Δημητρόπουλο γιατί με έγγραφο του απαγορεύει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση στα σχολεία! Ευθυγραμμισμένος με την Υπουργό παιδείας, που πρόσφατα δήλωσε στη Βουλή ότι « τα κόμματα δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμια» και με το νόμο πλαίσιο καταργεί ουσιαστικά τις παρατάξεις και τους φοιτητικούς συλλόγους, ανέσυρε εγκύκλιο του 1985 σύμφωνα με την οποία «απαγορεύεται κάθε ομιλία πολιτικού περιεχομένου προς τους μαθητές ή εκπαιδευτικούς μέσα στο χώρο του σχολείου από εκπροσώπους κομμάτων, φορείς συλλογικών οργάνων ή άλλα πρόσωπα».
Δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε για το γεγονός ότι το έγγραφο θυμίζει τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
Η Υπουργός παιδείας μπορεί να στέλνει ιδεολογικά μανιφέστα στα σχολεία (το ίδιο και η Ε.Ε), οι επιχειρήσεις και τα διευθυντικά τους στελέχη μπορούν να μπαινοβγαίνουν στα σχολεία μέσω των διαφόρων προγραμμάτων, αλλά τα κόμματα, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς, οι ΕΛΜΕ πρέπει να φιμωθούν.
Τα γεγονότα αυτά δείχνουν ότι φοβούνται την πολιτικοποίηση της πάλης μαθητών, καθηγητών, γονιών, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται το «πολιτικό αξίωμα» ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή πάνε μαζί με την αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική. Ο κοινωνικός μεσαίωνας που επιβάλλει η επίθεση κυβέρνησης – πλουτοκρατίας – ΕΕ- ΔΝΤ «απαιτεί» την καταστολή και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Σε αυτό τον καμβά κινείται το έγγραφο –αίσχος της Διεύθυνσης Β’/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Οι δημοκρατικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους και αιματηρούς αγώνες και δε θα επιτρέψουμε καμιά απαγόρευση ή περιορισμό τους. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους διδασκόντων να αγνοήσουν το έγγραφο και να διασφαλίσουν τις δημοκρατικές, πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες στα σχολεία. Οποιαδήποτε πράξη της διοίκησης, «στηριγμένη» στο προαναφερθέν έγγραφο αλλά και όποια άλλη ανάλογη πανελλαδικά θα ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Αργοστόλι 06/10/2011
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Γεωργόπουλος Διονύσης
Ο Οργανωτικός
ραμματέας
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου