OI "4" TOY YΠ.ΠO ΣTON "ΠONTE"
Της ΜAPTINAΣ ΓKOMEZ

Η πρώτη εκτίμηση των «τραυμάτων» της Γέφυρας Αργοστολίου έγινε χθες το πρωί, από τα μέλη του 4μελούς Κλιμακίου του Υπουργείου Πολιτισμού με την βοήθεια των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας Ι. Μαρούλης.
Γύρω στις 10.15’ κατέφθασαν στη Γέφυρα, ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θεμιστοκλής Βλαχούλης και οι τρεις κυρίες επιβλέποντες μηχανικοί του έργου της Αναστήλωσης της Γέφυρας, Ευθυμία Χωραφά, Αικατερίνη Κοντού, και Ελένη Ζαρογιάννη, ενώ από νωρίς το πρωί βρίσκονταν εκεί και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας κ.κ. Θωμάς Τριανταφύλλου, Μιχάλης Προεστός και Γιάννης Περτσίνης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το κλιμάκιο ξεναγήθηκε, περπατώντας πάνω στη Γέφυρα, προκειμένου να γίνουν αντιληπτές οι ζημιές που έχει υποστεί με το πέρασμα του χρόνου. Παράλληλα έγινε προσπάθεια μιάς πρόχειρης προσέγγισης, του τρόπου εργασίας, ενώ συζητήθηκαν και διαδικαστικές λεπτομέρειες, όπως ο τρόπος που θα γίνει η φραγή του σημείου εισόδου, τα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν, ώστε το βάρος τους να μην βλάψει τη Γέφυρα, η προσέγγιση της πλευράς που είναι «κλειστή» κ.λπ.
Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της Ι. Μαρούλης Α.Ε. και τα μέλη του Κλιμακίου, επιβιβάστηκαν σε βάρκα, που έφτασε από τον Νοκι, με οδηγό τον κ. Σίμο Μαρκαντωνάτο και περιηγήθηκαν στο κάτω πλαϊνό μέρος της Γέφυρας, βλέποντας ιδίοις όμμασι τις ρωγμές και τις καθιζήσεις που υπάρχουν.
Σε ερώτησή μας προς τον κ. Βλαχούλη, σχετικά με τη γνώμη του για το έργο της Αναστήλωσης της Γέφυρας, δήλωσε:
«Το έργο της Αναστήλωσης της Γέφυρας, είναι ένα έργο που σίγουρα θα γίνει, θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο χρόνια, σύμφωνα με τη σύμβαση, υπάρχει περίπτωση όμως να ολοκληρωθεί και πιο γρήγορα. Συζητήσαμε για τα μηχανήματα που θα φέρουμε, τα οποία θα έχουν ειδικό βάρος, καθώς και το θέμα της προέγγισης του σημείου της γέφυρας που είναι στο κλειστό μέρος της Γέφυρας.
Ηρθαμε εδώ με τις επιβλέποντες μηχανικούς και θα ερχόμαστε και εγώ αλλά και οι κυρίες μηχανικοί, ανά τακτά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών».