Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ-ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ”

“ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΞΑΝΑΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ”
Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία κάνει ο Δήμαρχος Ιθάκης Γ. Κασσιανός. Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για “δημοσιογραφίσκους-εκβιαστές” προειδοποιώντας τους “να μη με ξαναπλησιάσουν για χρήματα”  διότι “ουδέποτε έδωσα, ούτε πρόκειται να δώσω, ούτε ένα ευρώ σε δημοσιογράφο.”
Βέβαια ο κ. Κασσιανός δεν αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα, κάτι που θα ήταν επιβεβλημένο σε μία τόσο σοβαρή καταγγελία, προκειμένου να μην μπουν “στο ίδιο τσουβάλι” όλοι οι εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ.
Πιο αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημάρχου Ιθάκης έχει ως εξής:
“Δημοσιογραφίσκοι – εκβιαστές
Υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες δημοσιογράφων:
1.Αυτοί που πληρώνονται από την εφημερίδα τους, για να δημοσιογραφούν αντικειμενικά.
2.Αυτοί που ψάχνουν τη ζωή δημοσίων προσώπων και αν βρουν ο,τιδήποτε, από γκομενοδουλειές μέχρι χρέος στην εφορία, τον εκβιάζουν να πληρώσει για να μη το δημοσιεύσουν. Εάν ο εκβιασμός δεν πιάσει, πωλούν την πληροφορία στον πολιτικό αντίπαλο.
3.Αυτοί που σε προσεγγίζουν και ζητάνε χρήματα ή δήθεν διαφήμιση, για να γράφουν επαίνους για σένα. Αν αρνηθείς μεταπηδάνε στην κατηγορία 2.
4.Αυτοί που παίζουν εναλλάξ και τις τρεις κατηγορίες στα δάχτυλα κι ενεργούν ανάλογα την περίπτωση.
Δηλώνω προς όλους τους δημοσιογράφους όλων των κατηγοριών, να μη με ξαναπλησιάσουν για χρήματα, διότι πιστεύω πως η δημοσιογραφία πρέπει να είναι αντικειμενική και ουδέποτε έδωσα, ούτε πρόκειται να δώσω, ούτε ένα ευρώ σε δημοσιογράφο.
Ιωάννης Κασσιανός
Δήμαρχος Ιθάκης

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο… δεκάλογος του κρατιστή!


Γράφει ο Ιλινόιου- Τσουρούφλης Γεράσιμος
Πολιτικός Επιστήμων
και Α/πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αργοστολίου
Από το e-kefalonia.net

Λίγες μέρες πριν βγήκε στη δημοσιότητα κείμενο υπογεγραμμένο απο δέκα Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου και του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Μοσχόπουλου αναφορικά με τις συντελούμενες αλλαγές στον χώρο των ΤΑΞΙ. Την ανάγνωση της επιστολής των “10″ ακολούθησαν δύο παράλληλες εκπλήξεις, μια θετική και μια αρνητική. Πάμε πρώτα στη θετική. Μεταξύ άλλων ο κ. Μοσχόπουλος και υπόλοιποι εννέα εκτιμούν “ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί από το αρμόδιο Υπουργείο και τους συντάκτες του εν λόγω σχεδίου νόμου, ο λόγος για τον οποίο εξαιρείται για μια ακόμη φορά από τις προωθούμενες διατάξεις το λεγόμενο πληθυσμιακό κριτήριο, το οποίο έχει βρει πεδίο εφαρμογής σε όλες τις χώρες του αναπτυγμένου κόσμου“. Είναι πράγματι μια λογική παρατήρηση που μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου εξέφρασε  στο πλαίσιο του διαλόγου (sic) επι των αλλαγών στο καθεστώς των αδειών ΤΑΞΙ, συμπεριλαμβανομένης της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά.
 Την θετική όμως αντίδραση ακολούθησε μια δεύτερη, αρνητική αυτή τη φορά. Με προκλητική και ακατανόητη διάθεση κρατισμού Σοβιετικού τύπου, η επιστολή αναφέρει κατα λέξη : “πιστεύουμε ότι θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να συμπεριληφθεί ρύθμιση στο σχέδιο νόμου, που θα κάνει σαφή το σεβασμό στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, σε σχέση με την υπαρκτή και αναγνωρισμένη μέχρι τώρα από το Ελληνικό Δημόσιο, άυλη αξία της άδειας κυκλοφορίας Επαγγελματικού Δημοσίας Χρήσεως (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου ταξί, έτσι όπως ίσχυε μέχρι σήμερα“ για να καταλήξουν στο “τάσσουμε εαυτούς υπέρ των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων σε όλα τα κλειστά επαγγέλματα” .  Ούτε λίγο ούτε πολύ, μας λένε πως ναι μεν υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις στα κλειστά επαγγέλματα αλλά ταυτόχρονα ζητούν να παραμείνουν ως έχουν !
 Κλείνοντας,  και  λαμβάνοντας υπόψιν πως το δικαίωμα στην ιδιοκτησία αφορά στην απόλαυση αγαθών και την δημιουργία φραγμών στη συμμετοχή τρίτων, απορώ: Ποιος ο ακριβής λόγος ανοίγματος του επαγγέλματος υπο τον συγκεκριμένο όρο; Και απάντηση δεν έχω…
 -----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ
 Από τον ΛΑΟΣ εστάλη το ακόλουθο δελτίο τύπου:Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από τις Δημοτικές- Περιφερειακές εκλογές του 2010 και μετά λύπης μου συνειδητοποιώ για ακόμα μια φορά ότι η πολιτική που ακολουθείται στον τόπο μας στηρίζεται σε μεγαλόστομα ψέματα και κάλπικες υποσχέσεις. Υποσχέσεις που δόθηκαν προεκλογικά με μοναδικό στόχο να παραπλανήσουν τον απλό πολίτη και οι οποίες δεν επρόκειτο να τηρηθούν εξ αρχής.
Για αυτούς τους λόγους επαναφέρω και σήμερα το φλέγον ζήτημα  της Γέφυρας  του Αργοστολίου, διότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φιάσκο του κ. Παρίση.
Κατ' επανάληψη έχουμε αναφερθεί στο θέμα αυτό καταγγέλλοντάς το μέχρι και στην Ελληνική Βουλή. Το αποτέλεσμα του κλεισίματος της Γέφυρας Αργοστολίου το βιώνει καθημερινά ο Κεφαλλονίτης, που πληρώνει ένα σωρό λεφτά για να πάει το παιδί του στο φροντιστήριο, να πάει στο γιατρό ή να επισκεφθεί το Αργοστόλι για τα καθημερινά αναγκαία. Για αυτό,  η πρόταση που καταθέτουμε είναι συγκεκριμένη, Γέφυρα διπλής κατεύθυνσης.
Από τον Βουλευτή, κ. Μοσχόπουλο,  ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε στις 30/08/2011 στο Υπουργείο Πολιτισμού από την ανάδοχο εταιρεία «Ιόνιος - Μαρούλης Α.Ε» το έργο «Αναστήλωσης και Ανάδειξης της Γέφυρας Δεβοσσέτου», προϋπολογισμού 3,1 εκατ. ευρώ.  Ρωτάμε λοιπόν, ποια μορφή θα πάρει η Γέφυρα; Θα γίνει διπλής κατεύθυνσης; Θα γλιτώσει ο κόσμος των γύρω περιοχών από την οικονομική εξόντωση του Κουτάβου;
Πριν από λίγα χρόνια ο τέως Βουλευτής και νυν Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ανακοίνωνε μεγαλόστομα ότι θα άνοιγε τη Γέφυρα μέσα σε λίγες μέρες και θα την έκανε Ιόνια Οδό. Παράλληλα, την ενέτασσε κάθε μήνα και σε άλλο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ,΄Γ ΚΠΣ κ.α.), ενώ οι μελέτες γίνονταν η μια μετά την άλλη.
Ο ίδιος, ως «γνήσιος λαοπλάνος», πριν τις Δημοτικές Εκλογές, στις προεκλογικές του εξαγγελίες είχε ως «σημαία» του το άνοιγμα της Γέφυρας Αργοστολίου. Για μας αυτό ήταν και ένας από τους λόγους στήριξης προς το Συνδυασμό του. Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε οικτρά και μαζί μας διαψεύστηκαν και οι κάτοικοι των γύρω χωριών που τόσα χρόνια βιώνουν τις συνέπειες από το κλείσιμο της Γέφυρας.
Ως Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ έθεσα πρώτος το θέμα της αναστύλωσης της Γέφυρας De Bosset στο Αργοστόλι, διότι θα ανακούφιζε όλους τους κατοίκους του νησιού. Κι αυτή τη στιγμή μιλώ από θέση ισχύος, διότι δεν πολιτεύομαι ως επαγγελματίας πολιτικός, αλλά ως ενεργός πολίτης που προσπαθεί τα μέγιστα για την ανάπτυξη του τόπου του μέσα από την πολιτική.
Προεκλογικά όλοι ενστερνίστηκαν τη θέση μου και συγκεκριμένα ο κ. Παρίσης τόνισε χαρακτηριστικά ότι όχι απλώς θα αναστηλώσει την ήδη υπάρχουσα Γέφυρα, αλλά θα κατασκευάσει και Εθνική Οδό Σάμης- Αργοστολίου διπλής κατεύθυνσης. Τώρα και μετά από εννέα μήνες, αυτός και η παρέα του, κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους λέγοντας ότι είναι θέμα Υπουργείου και ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία τους. Απάντηση φυσικά ανεπίτρεπτη όταν κατέχεις τη θέση του Δημάρχου.
Όταν το έταζαν, δεν ήξεραν ποιανού δικαιοδοσία ήταν;
Ήξεραν, αλλά για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι εμπαίζουν όλους όσους τους υποστήριξαν. Και τον κόσμο που τους ψήφισε και εμάς που τους στηρίξαμε με τη παρουσία μας στο ψηφοδέλτιό τους. 
Για αυτό τώρα καλούμε τον σημερινό Βουλευτή, Σπύρο Μοσχόπουλο,  να μην συσχετισθεί με τα εκ του αποτελέσματος κρινόμενα ψέματα του κ. Παρίση. Η Γέφυρα χρειάζεται άμεσα αναστήλωση και ανάδειξη, ώστε να δοθεί γρήγορα σε κυκλοφορία διπλής κατεύθυνσης. Τα χρήματα είναι αρκετά για μια ασφαλή αναστήλωση. Η διακόσμηση είναι δευτερεύουσας σημασίας. Η Γέφυρα είναι ιστορικό σύμβολο για την πόλη του Αργοστολίου και αποτελεί μνημείο εθνικής κληρονομιάς μας όντας η μεγαλύτερη λίθινη γέφυρα της Ευρώπης.
Φανταστείτε  να μπορούσαν  να την διασχίσουν τα λεωφορεία  τουριστικά και μη και οι επιβαίνοντες να είχαν την δυνατότητα να θαυμάσουν την θέα που τους προσφέρει από την μία πλευρά η λιμνοθάλασσα με τους κύκνους της και από την άλλη το φυσικό λιμάνι του Αργοστολίου.
 Ας μην την μετατρέψουμε  για τις επόμενες γενιές σε σύμβολο  της ανεπάρκειας μας. Δεν έχουμε ανάγκη από πιόνια και παρατηρητές. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που διεκδικούν και μάχονται για τον τόπο τους.
Φίλοι μου, τους ενοχλεί το ενδιαφέρον μας. Τα λόγια μας τους ακούγονται σαν βουητό, αλλά εμείς με τη Διαφάνεια, την Ανιδιοτέλεια και την Τιμιότητα που μας διέπει θα προχωρήσουμε αγωνιζόμενοι για το καλό του τόπου.
Ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ
    Διαμαντάτος Γεράσιμος

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΥΟ ΜΗΝΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Από τις εργαζόμενες στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Α.
Οπως είναι πλέον γνωστό, στις 3 Αυγούστου εμείς οι εργαζόμενες στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη και στο Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας, ως έσχατο μέσο διαμαρτυρίας αιτούμενες την άμεση καταβολή των 8 μηνών δεδουλευμένων, την εξόφληση των ασφαλιστικών εισφορών από τα μέσα του 2010, καθώς και την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης του χρονίζοντος οικονομικού προβλήματος του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, εξαντλώντας όλα τα αποθέματα ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ που είχαμε τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα τον τελευταίο χρόνο. Ανακοινώσαμε την απόφασή μας αυτή σε όλα τα τοπικά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.
Β. Η δημοσιοποίηση του θέματος ξεπέρασε τα όρια της Kεφαλονιάς και της Ιθάκης, καθώς υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα στην εφημερίδα «Ενημέρωση» της Κέρκυρας (24-9-2011), «Καθημερινή» (10-9-2011), «Ριζοσπάστης» (10-9-2011) και  σε διάφορα blogs όπως  enet , troktiko, inews,  kranoforos, κ.ά., ενώ κατατέθηκε και ερώτηση στη Βουλή από το Κ.Κ.Ε.
Γ. Σε δημόσια ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από τη μεριά φορέων και συλλόγων προέβησαν: Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, η ΕΛΜΕ –ΚΙ, το ΠΑ.Μ.Ε., η αυτοδιοικητική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Σύλλογος Φιλολόγων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου  Γενικού Λυκείου Αργοστολίου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Ληξουρίου, 210 εκπαιδευτικοί Α/θμιας, Β/θμιας και Γ/θμιας Εκπαίδευσης του νομού με κείμενό τους που απηύθυναν στο Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο, Η Ενωση Γονέων Αργοστολίου και ο Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών και Κλιματιστικών Εργων Κεφαλληνίας - Ιθάκης .
Δ. Δημοσιεύτηκαν απόψεις αλλά και κραυγές, μπορούμε να πούμε, αγωνίας από μεμονωμένους συμπολίτες μας (Πέτρος Πετράτος-φιλόλογος, Σπύρος Αντωνάτος – συνταξιούχος, Μέλος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Μουσείου», Ηλίας Τουμασάτος – εκπαιδευτικός, πρώην διευθυντής του Κοργιαλενείου Ιδρύματος), ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που καθημερινά στις προσωπικές  μας συναντήσεις εκφράζουν την συμπαράστασή τους αλλά και την αγωνία τους για το φλέγον και μείζον πρόβλημα του νησιού: «ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ».
Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όσους αναφέρθηκαν στις περιπτώσεις Γ και Δ και τους καλούμε να μείνουν σταθερά κοντά μας μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος.
Ε. Πραγματοποιήθηκαν ενημερώσεις, συσκέψεις και συναντήσεις (άλλοτε με δική μας πρωτοβουλία άλλοτε όχι) με φορείς και θεσμικά όργανα: με τον Πρόεδρο του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα, με εκπροσώπους της Ν.Ο.Δ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, με το ΚΚΕ, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή, με τον δήμαρχο κ. Αλ. Παρίση, με εκπροσώπους της περιφερειακής και δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης και με το ΠΑ.Μ.Ε., ενώ το πρόβλημα συζητήθηκε διεξοδικά στο δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης.  Συγκεκριμένα:
1. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας και Πρόεδρος του Κοργιαλενείου Διοικητικού Συμβουλίου: Εξέφρασε την κατανόησή του, δήλωσε δε την ελπίδα του για γρήγορη λύση του προβλήματος και προσέφερε το ποσό των 5.000 ευρώ από το Ταμείο της Μητρόπολης για να ξεμπλοκαριστεί το γραφειοκαρατικό μέρος (έλλειψη φορολογικής ενημερότητας του Ιδρύματος), ούτως ώστε να αποσταλούν τα απιτούμενα δικαιολογητικά  στο Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να προχωρήσει η δόση της ετήσιας επιχορήγησης.
Και στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Μητρόπολη Κεφαλληνίας και ειδικότερα τον Σεβασμιώτατο για την ενέργεια αυτή.
2. Εκπρόσωποι της Ν.Ο.Δ.Ε. της Ν.Δ.: Εκφράστηκε η συμπαράστασή τους στον αγώνα μας.
3. Εκπρόσωποι του Κ.Κ.Ε.:  Εκφράστηκε η συμπαράστασή τους στον αγώνα μας και κατατέθηκε ερώτηση στη Βουλή από τους βουλευτές του Κ.Κ.Ε. (14-9-2011): Νίκο Καραθανασόπουλο, Νίκο Μωραΐτη και Μπάμπη Χαραλάμπους. Στην ερώτηση σημειώνεται ότι «οι μισθοδοσίες των εργαζομένων αποτελούν ευθύνη των υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας και Οικονομικών, τα οποία όμως δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη καταβολής των χρημάτων, παρακρατώντας την κρατική επιχορήγηση με σημαντικές επιπτώσεις τόσο για τις ίδιες τις εργαζόμενες, όσο και για τη συνολικότερη λειτουργία ενός Ιδρύματος σημαντικού για το λαό της Κεφαλονιάς στο επίπεδο της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».
4. Αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής: Υποσχέθηκε την όσο πιο άμεση καταβολή των ενοικίων προς το Ιδρυμα, κάτι όμως που έχει αργήσει, ενώ εξέφρασε δημόσια με ανακοίνωσή του την συμπαράστασή του στον αγώνα μας και τάχθηκε υπέρ του δημόσιου-κρατικού χαρακτήρα του Κοργιαλενείου Ιδρύματος. Απέστειλε δε σχετική επιστολή στον Υπουργείο Πολιτισμού ως εποπτεύων φορέας το Κοργιαλένειο Μουσείο, παρέλειψε όμως το Υπουργείο Παιδείας ως εποπτεύων την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη. Πρόσφατα κινείται για τη συγκρότηση Επιτροπής με βάση τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ δηλώνει πως ερευνά την περίπτωση ένταξης της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης και του Μουσείου σε κοινοτικό πρόγραμμα.
5. Δήμαρχος κ. Αλ. Παρίσης: Εξέφρασε την κατανόησή του στα προβλήματά μας, υπενθύμισε τις ενέργειές του ως πρώην βουλευτής  για την επιχορήγηση του Ιδρύματος και  δήλωσε ότι  αδυνατεί ο Δήμος να βοηθήσει οικονομικά το Κοργιαλένειο Ιδρυμα.
6. Εργατικό Κέντρο και ΠΑ.Μ.Ε.: Δημοσιοποίησαν τις θέσεις τους υπέρ του αγώνα μας και του δημόσιου-κρατικού χαρακτήρα της Βιβλιοθήκης και του Μουσείου ενώ σταθερή είναι η στήριξη και η βοήθεια τους στις ενέργειές μας.
7. «Λαϊκή Συσπείρωση»: Με παρέμβαση και εισήγηση των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τέθηκε το πρόβλημά μας για συζήτηση στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο στις 26/8/2011 και 18/9/2011 αντίστοιχα και εισηγήθηκαν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, το δημόσιο-κρατικό χαρακτήρα της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης και Μουσείου και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας στο Ιδρυμα.
8. Δημοτικό Συμβούλιο της 26/8/2011: Μετά από ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τη δική μας παρουσία, αποφασίστηκε ομόφωνα: η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ο δημόσιος-κρατικός χαρακτήρας της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης και Μουσείου και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας μας στο Ιδρυμα. (αριθμ. απόφασης 344/2011).
9. Περιφερειακό Συμβούλιο της 18/09/2011: Μετά από αποκαλυπτική συζήτηση και με την δική μας παρουσία, αποφασίστηκε ομόφωνα: η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, η συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει τον κρατικό χαρακτήρα του Ιδρύματος (αριθ. απόφασης 182-17/2011).
ΣΤ. Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν τους τελευταίους 2 μήνες, το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο, αρμόδιο και υπεύθυνο για τη λειτουργία της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης και του Μουσείου, δεν έχει ούτε μία φορά συνεδριάσει. Και ενώ μια ολόκληρη κοινωνία συζητά το θέμα, αναρωτιέται και αγωνιά τι θα γίνει τα Μέλη του Κ.Δ.Σ. δεν φαίνεται να διακατέχονται από τα ίδια συναισθήματα. Ετσι τουλάχιστον φαίνεται, αφού δεν μας έχουν καλέσει να συζητήσουμε, αφού δεν έχουν εκδώσει μια ανακοίνωση για να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για το τι κάνουν ή τι πρόκειται να κάνουν. Εμείς και από τη θέση αυτή ζητάμε να γνωστοποιήσουν την θέση τους για το πρόβλημα.
Ζ. Τελειώνοντας νοιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε ένα απέραντο συγγνώμη από τους χρήστες, αναγνώστες και επισκέπτες του Κοργιαλενείου Ιδρύματος για την ταλαιπωρία που υφίστανται , αλλά τους λέμε με το χέρι στην καρδιά ότι δεν πήγαινε άλλο. Η αξιοπρεπής παρουσία μας στους χώρους εργασίας καθώς και στο πλευρό των οικογενειών μας επέβαλε την απόφασή μας αυτή. Αλλωστε εργαζόμενοι είναι και αυτοί και ελπίζουμε ότι καταλαβαίνουν.
Ακόμα οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τοπικά ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, που στάθηκαν στο πλευρό μας όλον αυτό τον καιρό, το καθένα με τον δικό του τρόπο, αναδεικνύοντας την σοβαρότητα του προβλήματος.Εμείς οι εργαζόμενες στο Κοργιαλένειο Ιδρυμα παρά τις οικονομικές μας δυσκολίες δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε την επίσχεση εργασίας συνεπείς στις αρχικές μας θέσεις:
Να καταβληθούν 100% οι δεδουλευμένες αποδοχές
Να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ στο ακέραιο
Να ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για να δρομολογηθεί μόνιμη λύση λειτουργίας Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης και Μουσείου αποκτώντας κρατικό χαρακτήρα με μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας.  
Οι εργαζόμενες του
 Κοργιαλενείου Ιδρύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου