Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Είναι αργά για δάκρυα για τον Δήμο. 

από  http://kefalonianews.gr

Είναι αργά για δάκρυα για τον Δήμο.
Όταν διαφέντευε η Ν.Δ. κανείς από το Δήμο δεν διαμαρτυρόταν στα υπουργεία, αλλά το κυριότερο να διαμαρτυρηθούν στον Μιχ. Χρυσοχοΐδη που ερχόταν, δήθεν, να κάνει έλεγχο για έργα που δεν έγιναν ποτέ. .
Απάτη ήταν ο άνθρωπος, απλώς ήθελε να «κλείσει» τα στόματα όσων φώναζαν από την Παλική.
Γιατί αυτή τη συνέντευξη δεν την οργάνωσαν επί Ν.Δ.; Γιατί τόσο καιρό ενώ έβλεπαν ότι τα πράγματα πήγαιναν προς το χειρότερο δεν αντέδρασαν; Απλώς δεν ήθελε ο Αλέξανδρος Παρίσης να στενοχωρήσει το φίλο του τον Σαμαρά. Πάνε οι εποχές που ο Αλ. Παρίσης έπαιρνε τηλέφωνο στα υπουργεία και απαιτούσε.
Σήμερα που δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση ο αγαπημένος τους πρωθυπουργός, σήκωσαν εκεί στο Μέγαρο την παντιέρα της αντίστασης – της διεκδίκησης. Τώρα είναι αργά, η δικαιολογία ότι τώρα έμαθαν τι θα συμβεί δεν στέκει. Φαινόταν ότι δεν επρόκειτο να πάρουν ούτε ένα ευρώ.
Δυο είναι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, το Λιμάνι του Ληξουριού και το Γηροκομείο. Έτσι όπως είναι η κατάσταση και με τη νέα κυβέρνηση δεν πρόκειται να χρηματοδοτηθούν. Όσο για την έκκληση του κ. αντιδήμαρχου να μαζευτούν σ’ ένα τραπέζι, βουλευτής, Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχος κι όσοι αρμόδιοι έχουν σχέση με τα έργα είναι αργά. Ωστόσο, ο κ. Λυκούδης ούτε καν ανέφερε το όνομα του κύριου υπεύθυνου που χαντάκωσε το Γηροκομείο, τον αλήστου μνήμης Σπύρο Σπύρου, ο οποίος απένταξε το έργο. Δικός τους άνθρωπος είναι και δεν ήθελαν να τον εκθέσουν.
Είναι αργά τα δάκρυα σήμερα, θα έπρεπε να τους στριμώξετε όλους τότε που ερχόταν στην Κεφαλονιά όλο το υπουργικό συμβούλιο. Αλλά δεν έρχονταν για να μας βοηθήσουν λόγω σεισμών ερχόντουσαν για να εκλεγεί εκ νέου ο Αλ. Παρίσης στις δημοτικές.
Τα λάθη πληρώνονται αγαπητέ αντιδήμαρχε.
Ο αντιδήμαρχος, θέλησε να εκτονώσει την κατάσταση. Ήταν συναινετικός, δεν θέλησε να μπλέξει τα ….κόμματα, το πρόβλημα είναι οικονομικό, εγώ θα’λεγα και πολιτικό. Παρόλα αυτά άφησε να αιωρείται ότι θέλει συνεργασία με όλους, χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης. Επέμενε στη συγκρότηση ενός ενιαίου πολιτικού μετώπου και δεν πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε όπως τα είχαν σχεδιάσει. Είναι ανάγκη για το νησί να συντονιστεί η πολιτική του ηγεσία. Ας αφήσει τις δικαιολογίες ο κ. αντιδήμαρχος ότι ο Δήμος δεν ευθύνεται που δεν υλοποιούνται τα έργα. Ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών ο κ. Λυκούδης στα υπουργεία.
Εν κατακλείδι, για πρώτη φορά η δημοτική αρχή παραδέχεται την αποτυχία της. Να δώσουμε συγχαρητήρια για την εντιμότητα, της παραδοχής των λαθών της.
Σπ. Αλεβιζόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου