Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Σκέψεις πάνω στις μετεκλογικές εξελίξεις στην Κεφαλονιά.

από http://kefalonianews.gr/

Σκέψεις πάνω στις μετεκλογικές εξελίξεις στην Κεφαλονιά.
Η κρίση στην τοπική οργάνωση της Ν.Δ. έχει δημιουργήσει ένα ψυχολογικό «μπλάκ άουτ» στους οπαδούς και τα στελέχη του κόμματος, με συνέπεια αυτή τη στιγμή να επικρατεί σύγχυση και μπέρδεμα ….αρμοδιοτήτων.
Αισιοδοξία δεν υπάρχει, πιστεύουν ότι η ανάκαμψη θ’ αργήσει να’ρθει. Η μόνη παρηγοριά είναι ο Δήμος, αλλά κι εκεί έχουν δημιουργηθεί βιλαέτια, σε σημείο κανείς να μην ξέρει με ποιον να πάει και ποιον ν’ αφήσει. Οι πληροφορίες μου λένε ότι το καζάνι βράζει. Πόσους θα ρίξουν μέσα για να τους ….βράσουν προς το παρόν είναι άγνωστο.
Ο Διον. Λυκούδης συσπειρώνει δίπλα του αρκετούς. Κυρίαρχος ο αναπληρωτής δήμαρχος; Έτσι φαίνεται, (προς το παρόν) αλλά όπως έχω πληροφορηθεί ο επίδοξος «αντι-Λυκούδης» βρίσκεται εν αναμονή, βρίσκεται στα σκαριά. Μην κάνω καμιά «μπατάγια», φέρεται να είπε πρόσφατα ο «εν αναμονή».
Παρόλα αυτά, εντύπωση προκαλούν οι πρωτοκλασάτοί της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ αλλά και του κόμματος, έχουν κυριολεκτικά δώσει όρκο πίστης στον «αντ’ αυτού». «Τέτοια υποτέλεια, μου είναι αδιανόητη», μου τόνιζε στέλεχος της Ν.Δ., που βλέπει να καταρρέει το κόμμα του…. γενικώς, και κανείς δεν αντιδρά σ’ αυτό το «καπέλωμα».
Όλα θα πρέπει ν’ αλλάξουν στη ΝΔ όσο είναι καιρός. Κεντρικά, η επιμονή του Αντ. Σαμαρά στο ίδιο στυλ προ των εκλογών, μπλοκάρει όπως φαίνεται πολλές οργανώσεις να ανανεωθούν, να αλλάξουν την επικοινωνιακή τους πολιτική.
Όταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ εδώ στην Κεφαλονιά, εκφράζει σε κάθε ευκαιρία την πίστη του προς το Σαμαρά, υπερηφανεύεται ότι είναι φίλος του και συνομιλεί μαζί του, καταλαβαίνετε ότι θα είναι άσχημες οι εξελίξεις, όποια κάθαρση κάποιοι τολμήσουν να κάνουν.
Χρειάζονται τομές τέτοιες που θα φέρουν πραγματικές αλλαγές κι όχι μαϊμού. Οι «πρώην βουλευτές» και οι «πρώην πρωτοκλασάτοι» που δείχνουν αδιαφορία στην καταβαράθρωση του κόμματος, βοηθούν με τη στάση τους να δημιουργούνται καπετανάτα, και βιλαέτια, που διχάζουν το κόμμα.
Για την πρωτιά του Μπάκη πολλά θα μπορούσα να γράψω. Η παρουσία του στο ψηφοδέλτιο – ο ίδιος δεν είχε πολιτικές φιλοδοξίες στο παρελθόν – ήταν το έναυσμα της κυριαρχίας του Διον. Λυκούδη στο κόμμα. Μετά το «εμπάργκο» των προσώπων που θα πλαισίωναν τον ….Μπάκη, ο ίδιος θέλησε να αποστασιοποιηθεί από το Μέγαρο, αλλά δεν έγινε πιστευτός. Όμως, όπως πολλοί παραδέχονται, έδειξε ένα άλλο διαφορετικό πρόσωπο, έναν πολιτικό πολιτισμό πρωτόγνωρο για τέτοιες καταστάσεις περί «συνωμοσιών κλπ κλπ. Πιστεύω ότι του άρμοζε ένα άλλο κόμμα. Αλλά, βλέπεις οι συγκυρίες είναι τέτοιες, όταν έχεις έναν μηχανισμό εν ενεργεία, με πρόσφατη μια νίκη στο Δήμο, τότε βρίσκεσαι μπλεγμένος χωρίς να το καταλάβεις, δεν τον πετάς. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες που λένε ότι είχε πέσει τέτοιος πανικός σε όλα τα κόμματα, που τελικά ψήφιζαν ……ΣΥΡΙΖΑ «εν γνώσει» τους, με συνέπεια τα περισσότερα ψηφοδέλτια να εξαφανιστούν. (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ). Ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να μην πάρει πρωτιά η Ν.Δ. και εκλεγεί ο Μπάκης. «Τον ένα τον έχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έχουμε και τον άλλον στη Βουλή, πάει πολύ». Η υποψηφιότητα του Μπάκη έκανε καλό στον ΣΥΡΙΖΑ; Η πλειονότητα απαντάει καταφατικά. Συσπείρωσε δυνάμεις ….ετερόκλητες πολιτικά, που, ούτε να φανταστούμε δεν μπορούμε. Ποιοι, λοιπόν, έδωσαν τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ;
Είχα γράψει ότι προσπάθησαν κάποιοι να τον φορτώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μπάκης αντέδρασε έντονα και το διάψευσε. Όταν ρώτησα τον Θόδωρο, αν ισχύει κάτι τέτοιο μου είπε ότι, αυτοί που διέδωσαν περί συνωμοσίας στις δημοτικές, ξαναχτύπησαν.
Οι εκλογές αυτές θ’ αλλάξουν πολλά στα κόμματα. Όχι μόνο στη Ν.Δ. αλλά και στο ΣΥΡΙΖΑ υποθέτω. Οι ΑΝΕΛ φέρονται και άγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, με όλο το σεβασμό που έχω σε κάποια πρόσωπα, δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά οι εξελίξεις αυτό δείχνουν, μη ξεχνάμε ότι έχουμε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ βρίσκονται σε αυτοδιάλυση, και το ΚΚΕ συνεχίζει την σκληρή κριτική προς τον κυβερνών κόμμα και καλά κάνει.
Όπως και να το κάνουμε θα έχουμε καταλυτικές εξελίξεις ούτως ή άλλως σε όλα τα κόμματα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν στο τέλος ότι θα πρέπει να κατέβουν στις εκλογές ενωμένοι. Μετά την…. υπερ πληθώρα υποψηφίων κάποιοι αντιμετώπισαν με ψυχραιμία το πρόβλημα. Οι πληγές που άνοιξαν στις δημοτικές επουλώθηκαν (προς το παρόν;), κανείς δεν θέλει να θυμάται τι συνέβη, μόνο ένας κρατάει στον «σκληρό δίσκο» του όλα όσα συνέβησαν.
Παρόλα αυτά βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα, βρίσκω λοιπόν την ευκαιρία, να υπενθυμίσω στο κόμμα που κυβερνάει αυτή τη στιγμή, ότι στα νησιά μας υπάρχουν πολλά προβλήματα. Έργα μεγάλα που έχουν τελματώσει, μικρότερα που βρίσκονται ξεχασμένα στα συρτάρια και όλα όσα οι μνημονιακές κυβερνήσεις με νόμους και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ρήμαξαν τις μικρές περιοχές, τις πόλεις και τα μικρά νησιά. Καταργήθηκαν υπηρεσίες δημιουργώντας στους κατοίκους μεγάλο πρόβλημα.
Ας μην τα ξεχνάει όλ’ αυτά το κυβερνών κόμμα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Σπ. Αλεβιζόπουλος
ΥΓ: Η φωτό είναι από το Δημαρχείο Κεφαλονιάς, (πάρθηκε την βραδιά των εκλογών),  που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις εκλογικές διαδικασίες. Τα γράμματα όπως διακρίνετε, τα πλαισίωσαν με χρώμα, όλα τα χρώματα. Να το πάρουμε ως ένδειξη ότι το Μέγαρο ανήκει σ’ όλους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου