Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Ένα Δ.Σ. απαξιωμένο από το λαό θα καταρρεύσει. 

από http://kefalonianews.gr

Ένα Δ.Σ. απαξιωμένο  από το λαό θα καταρρεύσει.
Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο με την αντιπολίτευση ….αποδεκατισμένη, οι μισοί να δηλώνουν ότι είναι δικαιολογημένοι και τους άλλους μισούς να διαπληκτίζονται με τον «αντ’ αυτού».
Ψήφισμα ζήτησε να εγκριθεί από την ολομέλεια ο κ. Παρίσης του ΦΙΚΟ, που να αναφέρεται στην επιτυχία των συνομιλιών της κυβέρνησης με το Eurogroup . Αλλά, ο κ. Λυκούδης θέλησε να αντιπαρατεθεί στο ψήφισμα αυτό λέγοντας ότι θα βάλει κι αυτός να εγκριθεί ψήφισμα για όσα είπε ο Βαρουφάκης για την τοπική αυτοδιοίκηση. Να σταματήσει η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί τους Δήμους, βάζοντας ανταποδοτικό τέλος στους δημότες. Η δήλωση αυτή του Βαρουφάκη ήταν μια προσωπική άποψη, συμφωνώντας με όσα είπε ο άλλος ογκόλιθος της πολιτικής ο Στέφανος Μάνος. Και οι δυο ήθελαν να εντυπωσιάσουν, αλλά μάλλον πέρασαν απαρατήρητα όλ’ αυτά.
Τι να πούμε για την Επιτροπή Παιδείας όταν «αποφασίζουν και διατάσσουν», η Επιτροπή να αποτελείται μόνο από την πλειοψηφία. Επιτροπή Παιδείας και δεν είναι μέσα ούτε η ΕΛΜΕ-ΚΙ, οι καθηγητές δηλαδή, ούτε οι δάσκαλοι, ούτε, τέλος πάντων, το Εργατικό Κέντρο. Η αλήθεια είναι ότι οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων παραδέχθηκαν ότι ο Νίκος Γκισγκίνης που τα κατήγγειλε, έχει δίκιο. Βέβαια, ο κ. «αντ’ αυτού», τα άκουγε και χαμογέλαγε. Τέτοιο «πραξικόπημα» δεν έχει ξαναματαγίνει ούτε και με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που ουσιαστικά είναι η ίδια.
Προς το τέλος ο Βαγ. Κεκάτος, έζησε πάλι άλλο ένα μαρτύριο με την Τουριστική Επιτροπή. Ο Διον. Αραβαντινός κυριολεκτικά τον ….ισοπέδωσε, με όσα έλεγε. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι, αν είχε λίγη πολιτική τσίπα πάνω του (ο Αραβαντινός), θα έπρεπε να σηκωθεί να φύγει, διότι τρεις κουβέντες έλεγε και ακολουθούσαν άλλες είκοσι των συμβούλων της πλειοψηφίας. Ιδιαίτερα ο «αντ’ αυτού» του είχε κουρελιάσει τα νεύρα με τις παρεμβάσεις του. Τα ίδια θα ήθελα να πω και για την Λαϊκή Συσπείρωση. Όταν μιλούσε ο Γκισγκίνης κανείς δεν παρακολουθούσε, όλοι είχαν βγει έξω, και επικρατούσε μια χαώδη κατάσταση. Θα έπρεπε να σηκωθούν να φύγουν γι’ αυτή την απρέπεια. Θα πρέπει ωστόσο, να το αναφέρω, ότι ο Νίκος Γκισγκίνης πολλές φορές ξεφεύγει της ομιλίας του για το θέμα, πλατειάζει όπως λέμε, αλλά χθες έλεγε πολύ ενδιαφέρονται πράγματα για τον λαϊκό τουρισμό. Ακόμα και ο Δήμαρχος μετά από ένα λογύδριο υπεράσπισης του Β. Κεκάτου τους παράτησε και έφυγε. Όπως και η παράταξη του Αλ. Καλαφάτη αναχώρησε νωρίς.
Άλλη μια συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, που απέχει παρασάγγας απ’ αυτό που όλοι περιμένουμε. Θα ήθελα να πω για τον πρόεδρο ότι δυστυχώς του ξεφεύγει η κατάσταση όλο συχνότερα. Δεν μπορεί να επιβληθεί δυστυχώς, ιδιαίτερα στον Διον. Λυκούδη, που κάνει κυριολεκτικά ό,τι θέλει. Διακόπτη, μιλάει όποτε θέλει, επιβάλει έναν τρόπο, θέλοντας να τρομοκρατήσει την αντιπολίτευση, δημιουργώντας το κλίμα του «πολυξεράκια», τα ξέρει όλα, όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, όπως λέει η γνωστή έκφραση του λαού. Δυστυχώς υπάρχουν και κάποιοι σύμβουλοι που τον ακολουθούν.
Έχω αναφέρει και παλαιότερα, και το ξαναγράφω, ότι η πορεία αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου είναι προδιαγραμμένη, πλήρης απαξίωση με συνέπεια κάποια στιγμή να χάσει την εγκυρότητα του. Ένα δημοτικό συμβούλιο απαξιωμένο από το λαό θα καταρρεύσει.
Τη συνεδρίαση την παρακολούθησα από το ίντερνετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου