Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

 kefaloniapress.gr

Ποιά η σχέση του Δήμου με το 4* Sikyon Cost Hotel του Ξυλόκαστρου ;; (εκτός τους κοκοφοίνικες)..

Το Sikyon Coast Hotel είναι ένα απο τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Διαθέτει 41 δωμάτια , είναι κατηγορίας 4 αστέρων και βρίσκεται στην ομορφότερη παραλία του Κορινθιακού κόλπου ενω συνορεύει με το πευκόδασος του Ξυλοκάστρου. Το σημείο εστίασης του Ξενοδοχείου είναι η ιστορική βίλα του διάσημου έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού, ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής τεχνοτροπίας οικοδόμημα του 20ου αιώνα.
O μεγάλος ποιητής Άγγελος Σικελιανός έζησε στην περιοχή Ξυλοκάστρου για 20 περίπου χρόνια. Το πέρασμά του ήταν εκρηκτικό και άφησε πίσω του, εκτός από το ιδιότυπο σπιτί του, πολλές μνήμες μιας παραμυθένιας ζωής και μιας ξεχωριστής παρουσίας καθώς και στοιχεία της έμπνευσης του από την ιδιαίτερα όμορφη φύση της περιοχής .
Το 1916 ο  Άγγελος Σικελιανός μαζί με την πρώτη του σύζυγο, Αμερικανίδα Εύα Πάλμερ, ολοκλήρωσε την κατασκευή της βίλλας στο κτήμα του στην Συκιά Κορινθίας. Το μοναδικής αρχιτεκτονικής τεχνοτροπίας οικοδόμημα, αγόρασε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 ο εφοπλιστής Σπύρος Τυπάλδος. Με επίκεντρο την βίλλα του Σικελιανού και το γειτνιάζον πευκοδάσος του Ξυλοκάστρου ο Έλληνας εφοπλιστής δημιούργησε την πρώτη οργανωμένη τουριστική επιχείρηση στην Ελλάδα και σε συνδυασμό με την ομώνυμη ακτοπλοϊκή εταιρεία, πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.
Η σχέση του ξενοδοχείου με το Δήμο Κεφαλονιάς
Eκ πρώτης όψεως το ξενοδοχείο φαίνεται να λατρεύει τους ..κοκοφοίνικες .
Σε αυτό το ξενοδοχείο- κόσμημα 4 αστέρων με τα 41 δωμάτια και το spa, και κυρίως με τη βίλα Σικελιανού στο οικόπεδό του, ο Δήμος Κεφαλονιάς  είναι μέτοχος καθώς η οικογένεια Τυπάλδου πρόσφερε στον πρ. Δημο Παλικής τη πλειοψηφία των μετοχών.   Το σημαντικό δε είναι ότι και το οικόπεδο με τη βίλα Σικελιανού μετά από δικαστικό αγώνα του πρ. Δήμου Ληξουρίου πέρασε κατά 50% στον τότε Δήμο Ληξουρίου και στη συνέχειά του στον ενιαίο Δήμο Κεφαλονιάς.
Το ποσοστό του Δήμου στην ΑΕ που διαχειρίζεται το ξενοδοχειακό συγκρότημα λέγεται ότι ήταν 70%… και κατρακύλησε  στο .. 25% !!  Πως και γιατί? Το να είσαι μέτοχος σε ΑΕ προϋποθέτει ότι είσαι σε διαρκή ετοιμότητα ακριβώς για αυτό :  Για να μη βρεθείς μια νύχτα από κύριος μέτοχος, μικρομέτοχος..  Eϊναι άξιο σχολιασμού ότι το ξενοδοχείο τα τελευταία χρόνια έκανε πλήρη ανακαίνιση με χρηματοδότηση απο ΕΣΠΑ και ο Δήμος, αν και μεγαλομέτοχος, δεν πήρε είδηση τίποτε!!
Λεωνιδας Τυπάδος
Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι σε διάφορα δημοσιευματα που παρουσιάζουν το ξενοδοχείο (είναι όντως ιστορικό ξενοδοχείο), εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης ο κύριος Λεωνίδας Τυπάλδος (φωτο) ο οποίος δηλώνει απόγονος της εφοπλιστικής οικογένειας των Τυπάλδων, όταν είναι στις πάση γνωστό ότι η οικογένεια Τυπάλδου δεν είχε απογόνους. Κανένα απο τα αδέλφια δεν απόκτησαν παιδιά!!
Καταστάσεις για κινηματογραφική ταινία εποχής.. με χλιδή και ίντριγκα..
Απόψε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα τεθεί το θέμα προς συζήτηση .  Πολλά ερωτήματα θα πρέπει να απαντηθούν.. αν απαντηθούν ..καθώς η δημοτική αρχή φαίνεται ότι μάλλον δεν  είχε ασχοληθεί καθόλου με αυτό.. οπότε το μόνο που μένει είναι η πρόσληψη δικηγόρου για να ψάξει που βρισκόμαστε..
Προς το παρον χαρείτε το Sikyon Coast Hotel από τις  φωτογραφίες του και γιατί όχι, κανονίστε κάποια απόδραση , μια εκδρομούλα.. στο δρόμο μας είναι .. δικό μας είναι εξάλλου (για όσο ποσοστό μας απόμεινε)..  Για κρατήσεις , εδω : http://sikyoncoast.com/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου