Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Εφημερίδα Κεφαλονιά

«Παλλόμενα πέη» και «ψόφια άλογα» στην Οικονομική Επιτροπή

By on March 5, 2017 
Η παράσταση με τα παλλόμενα πέη δεν πήγε τελικά στην Επίδαυρο, αλλά έκανε την εμφάνισή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Η συγκεκριμένη διαδικασία ήταν από τις πλέον κουραστικές σήμερα και δοκίμασε τα νεύρα τόσο του προέδρου, Μάκη Αλυσανδράτου όσο και αρκετών Συμβούλων, κυρίως της αντιπολίτευσης, αφού χρειάστηκε να γίνουν τελικά τέσσερις ψηφοφορίες για τη συγκεκριμένη Επιτροπή. Ο πιο… άτυχος της υπόθεσης ήταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκος Γκισγκίνης, ο οποίος χλευάστηκε κατά τον χειρότερο τρόπο από συναδέλφους του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στην πρώτη ψηφοφορία συγκέντρωσε 15 ψήφους και δεν εκλέχθηκε, στη δεύτερη 10 και επίσης δεν εκλέχθηκε, ενώ στη τρίτη, που επίσης πήρε 10 και εκλέχθηκε οι αρκετοί συνάδελφοί του Δημοτικοί Σύμβουλοι ζωγράφισαν πάνω στα ψηφοδέλτια που είχαν το όνομά του πέη και… ψόφια άλογα. Ήταν κάτι το πολύ αντιαισθητικό που έκανε τις κυρίες της επιτροπής καταμέτρησης να κοκκινίσουν και τον πρόεδρο να χάνει τα λόγια του και να ζητάει σοβαρότητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην τρίτη ψηφοφορία 16 ψηφοδέλτια βγήκαν άκυρα, καθώς ασχολήθηκαν με την παράσταση του Γιαν Φαμπρ (παλλόμενα πέη). Ο κ. Γκισγκίνης δεν αντέδρασε, ωστόσο όταν έλθει η ώρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αδύνατον να μην αναφερθεί στις… ομορφιές που του έκαναν.
Στην πρώτη ψηφοφορία εκλέχθηκαν ως μέλη της Οικονομικής Επιτροπής οι Άγγελος Κωνσταντάκης, Μάκης Παπαναστασάτος, Ηλίας Κουρκουμέλης, Νίκος Ανουσάκης και Νίκος Παπαδάτος. Στη δεύτερη ψηφοφορία εκλέχθηκαν επίσης οι Θεόφιλος Μιχαλάτος και Μάκης Δημητράτος και στην τρίτη ο Νίκος Γκισγκίνης. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Διονύσης Λυκούδης, Μιχάλης Γάκης, Αλέξης Μοσχονάς, Βασίλης Ρουχωτάς και Διονύσης Μινέτος. Πρόεδρος της Επιτροπής είναι η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Σοφία Γαρμπή.
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος
2 3 4
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου