Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Νέες ρουκέτες κατά του δήμαρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση εξαπέλυσε χθες ο δημοτικός σύβουλος της πλειοψηφίας και τ. πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιώργος Τζωρτζάτος, με αφορμή την επίσκεψη του δήμαρχου στο Φισκάρδο.
Μετά την πρόσφατη γραπτή δήλωση προς τον «Η» (9/3/17, αρ. φ. 6520), όπου αναφερόταν στην «ανικανότητα ορισμένων δημοτικών συμβούλων της Συμπολίτευσης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων σε ένα ακυβέρνητο καράβι του οποίου ο καπετάνιος αγνοεί τη ναυτική τέχνη και τις διαθέσεις των ανέμων», ο κ. Τζωρτζάτος, με ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Αλ. Παρίση, καταγγέλει τώρα την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής «για όλα τα αδειοδοτημένα έργα», για τα οποία είχε ενημερώσει το δήμαρχο όταν παραιτήθηκε από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.
Στην επιστολή του ο κ. Τζωρτζάτος ρίχνει καρφιά για τον αναπληρωτή δημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη («εκτός αν ο διοικών του Δήμο, καθ’ ομολογίαν του, δεν επιθυμεί την πραγματοποίηση των έργων»), ενώ υπογραμμίζει ότι η Δημοτική Αρχή διέκοψε σκόπιμα την υλοποίηση του έργου στα Λεγατάτα, με αποτέλεσμα να ανακύψει πρόβλημα με τα μπάζα.
Η επιστολή του κ. Τζωρτζάτου αναφέρει τα εξής:
Kύριε Δήμαρχε,
Μιλήστε, επιτέλους, με έργα και όχι με άσκοπες επισκέψεις, οι οποίες «διανθίζονται» από υποσχέσεις χωρίς πρακτικό αντίκρισμα.
Να σας υπενθυμίσω, ότι το έργο των σπηλαιώσεων στο Φισκάρδο είχε πλήρως αδειοδοτηθεί από τον Αύγουστο του 2016, αλλά ΑΚΟΜΑ δεν έχει δημοπρατηθεί. Με την παραίτηση μου σας είχα στείλει έγγραφο, στο οποίο είχαν καταγραφεί όλα τα αδειοδοτημένα έργα και ήταν έτοιμα προς άμεση δημοπράτηση. Τώρα, ξαφνικά, θυμάστε τις σπηλαιώσεις, «υποσχόμενος» τη διεκπεραίωσή τους τον προσεχή Οκτώβριο, τη στιγμή που οι περισσότεροι μώλοι είναι σπασμένοι, μερικοί εξ αυτών ήδη έχουν κατακρημνισθεί σε όλο το μήκος της θάλασσας, ακόμη και στο σημείο που αράζουν τα ημερόπλοια και το φέρρυ-μποτ..;
Μην ξεχνάτε, ότι το Φισκάρδο και η Άσσος είναι ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ για την Έρισσο και εάν συνεχίσετε, να το εγκαταλείπετε, παραγκωνίζετε το 1/4 της Κεφαλλονιάς μας. Eκτός και αν ο διοικών το Δήμο, καθ’ ομολογίαν του, δεν επιθυμεί την πραγματοποίηση των έργων, διότι έχει άλλες βλέψεις…;
Περαιτέρω, με την απραξία σας τείνει, να ματαιωθεί η πλακόστρωση μέρους του Φισκάρδου, ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ την έλλειψη Μελέτης Περιβαντολογικών Επιπτώσεων, παρότι έχει ήδη αναβληθεί ήδη 2 φορές η συζήτηση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εάν επιθυμούσατε την ολοκλήρωση ενός έργου τέτοιας κοινωνικής σημασίας, θα έπρεπε, να είχατε αναθέσει τη Μελέτη σε κάποιο μελετητή με ένα κόστος της τάξεως των 4.000-5.000 ευρώ ή εναλλακτικά θα μπορούσε ο Περιβαντολόγος της Περιφέρειας, να συντάξει δωρεάν τη Μελέτη, με δεδομένο ότι δεν επέρχεται ουσιώδης μεταβολή στο φυσικό περιβάλλον από την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, αλλά αντίθετα αυτό αναβαθμίζεται. Όταν κάποιος έχει τη διάθεση, να ολοκληρώσει ένα έργο, βρίσκει τον τρόπο, να το πράξει και δεν επινοεί προσκόμματα.
Ξεχνάτε, ότι έπεσε μια τουρίστρια στις σπασμένες πέτρες του Φισκάρδου; Αγνοείτε την ευθύνη σας για αυτό;
Επίσης, είναι πλήρως αδειοδοτημένο και το έργο με τα πίλαρ στο Φισκάρδο, ένα έργο της τάξεως των 200.000 ευρώ περίπου. Παρόλο που τα χρήματα υπάρχουν και ήδη έχουν δεσμευθεί, το έργο ΔΕΝ υλοποιείται.
Προφανώς, παραγνωρίζετε, ότι το Φισκάρδο αποτελεί ΤΟΠΟΣΗΜΟ για όλα τα γιότ που κινούνται στο Ιόνιο και το επισκέπτονται τουρίστες υψηλού επιπέδου. Ξεχνάτε τί αποτελεί το Φισκάρδο για την Κεφαλλονιά και δεν επιθυμείτε, να κάνετε έργα, διότι προσφέρει λίγα μόνο ψηφαλάκια.
Η ΑΠΡΑΞΙΑ σας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ΑΠΑΞΙΩΣΗ του Φισκάρδου, το οποίο θα έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης παγκοσμίως, χάρη στην εξαιρετική φυσική ομορφιά, που διαθέτει.
Για να μη θυμηθούμε και την περίπτωση της αναμόρφωσης του παραλιακού δρόμου στα Λεγατάτα, όπου ο εργολάβος δεν ήταν της αρεσκείας σας και προβάλλατε και εκεί ΠΡΟΣΚΟΜΜΑΤΑ. Παρότι ο Ανάδοχος υπήρχε από τον Αύγουστο, ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ, να υπογράψετε σύμβαση μαζί του στις 28 Δεκεμβρίου 2016. Έτσι, ΔΙΑΚΟΨΑΤΕ σκόπιμα την υλοποίηση και αυτού του έργου, με αποτέλεσμα να ανακύψει ζήτημα σχετικά με τα μπάζα, το οποίο δε θα είχε ανακύψει, εάν είχε ξεκινήσει εγκαίρως το έργο.
Με ευχολόγια και μεγάλες κουβέντες του τύπου «άντρα μου» και «λεβέντη μου» δε θα πάει μπροστά ο τόπος μας. Οι καιροί επιβάλλουν, να αποκτήσουμε υποδειγματικές εγκαταστάσεις Λιμένων σαν του Πορτοφίνο και όχι να παραμένουμε εσαεί με σπασμένους μώλους και πέτρες προ της έναρξης της τουριστικής περιόδου, επιβεβαιώνοντας το χαρακτηρισμό της Κεφαλλονιάς και, κατ’ επέκταση, όλης της Ελλάδας ως τριτοκοσμικής χώρας.
Σε συζητήσεις που είχα τότε με το Υπουργείο Τουρισμού ήταν έτοιμοι, να συνδράμουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια απαιτείτο, ώστε να αντικρίσει την επόμενη ημέρα το Φισκάρδο με διαφορετικό αέρα αισιοδοξίας και αναβάθμισης.
Έτσι, θα πάμε μπροστά την Κεφαλονιά Κύριε Δήμαρχε; Με την ανικανότητα προσωποποιημένη, να μας περιβάλλει και με ψέμματα…;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου