Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

«Στο έδρανο αυτό κάθομαι ως δήμαρχος»!

 Τόνισε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο αναπληρωτής του διαρκώς απουσιάζοντος από τα Δ.Σ. δημάρχου


«Στο έδρανο αυτό που κάθομαι, είμαι δήμαρχος». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Διονύσης Λυκούδης, σε μία διένεξη που είχε με τον δ.σ. της Ενωμένης Τετράπολης κ. Σπύρο Σαμούρη, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο «ο Κέφαλος», για το πόση ώρα μπορεί να τοποθετείται ο κ. Λυκούδης (ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης απουσίαζε πάλι από τη συνεδρίαση).
Tη συγκεκριμένη αναφορά έκανε ο αναπληρωτής δημάρχου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πρώτου εκτός ημερησίας διάταξης θέματος που αφορούσε την Τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος, ειδικότερα της ένταξης 100.000 Ευρώ για δαπάνες έκτακτες της Πολιτικής Προστασίας, για χορήγηση αποζημίωσης υπαλλήλου που απεβίωσε, για αμοιβές δικηγόρων, μετακινήσεις, ασφαλτόστρωση δρόμου στα Σπήλια, για την ασφάλεια των κατοίκων και λόγω πληθώρας ατυχημάτων.
O επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος υπογράμμισε ότι ο Δήμος θα έπρεπε να κάνει έναν καλύτερο προγραμματισμό, ενώ ο εκπρόσωπος της Ενωμένης Τετράπολης κ. Βασίλης Ρουχωτάς τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή κοιμάται εν συνόλω, αφού δεν είχε καταλάβει επί 6 χρόνια το κατεπείγον του θέματος» (Σ.Σ. Αναφερόμενος στην ασφαλτόστρωση του δρόμου στα Σπήλια, το οποίο ήρθε ως μέρος κατεπείγοντος θέματος στο Δ.Σ.).
Απαντώντας, ο αναπληρωτής δημάρχου, είπε μεταξύ άλλων: «Εγώ πήγα το θέμα στην Oικονομική Επιτροπή και επειδή οι κάτοικοι ήταν δύσπιστοι, λόγω του ότι και άλλες φορές παλιότερα είχαν αντλήσει υποσχέσεις, οι κάτοικοι παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση της Oικονομικής Επιτροπής, ύστερα από δική μου παρότρυνση. Αυτό για να διευκρινήσω ότι το θέμα μπήκε από επιλογή και όχι μετά από πιέσεις κατοίκων, όπως αναφέρετε». Και συνέχισε, λέγοντας:¨ «Κύριε Μιχαλάτε, ή ζείτε σε άλλη χώρα ή θα πάρετε βραβείο υποκριτικής. O Δήμος έχει χρήματα που λαμβάνει και δεν φτάνουν στα ταμεία του επειδή πάνε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, γιατί χρωστάει παλιά δάνεια. Τα ξεχνάτε αυτά και μιλάτε για νοικοκύρεμα. Παραλάβαμε ένα χάος και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε. Στον κ. Ρουχωτά δεν απαντάω, γνωρίζει αυτός».
Εκείνη την ώρα υπήρξε στιγμιαία ένταση με τον κ. Σαμούρη να διακόπτει τον κ. Λυκούδη και να λέει, μεταξύ άλλων, ότι δεν μπορεί να μιλάει όση ώρα θέλει.
Τότε ο κ. Λυκούδης απάντησε στον κ. Σαμούρη: «Αν θες να μιλάς όση ώρα μιλάει ο δήμαρχος, τότε να γίνει δήμαρχος στις επόμενες εκλογές»!
O κ. Σαμούρης απάντησε: «Αντιδήμαρχος είσαι». Τότε ο κ. Λυκούδης είπε: «Στο έδρανο αυτό που είμαι, είμαι αναπληρωτής δημάρχου, είμαι δήμαρχος».
Ενώ η κόντρα συνεχίστηκε για το πόση ώρα μπορεί να μιλάει ο κ. Λυκούδης, ως αναπληρωτής δημάρχου.
Oταν ο κ. Μιχαλάτος τοποθετήθηκε εκ νέου, τόνισε ότι την παράταξή του δεν την ενοχλεί πόση ώρα μιλάει ο κ. Λυκούδης, παρομοιάζοντας τον με τον Φιντέλ Κάστρο. Ωστόσο, ο ίδιος θα ήθελε να φέρουν τα στοιχεία, ώστε να δουν όλοι ότι επί θητείας του ως δήμαρχος Λειβαθούς δεν αυξήθηκαν τα χρέη του Δήμου.
Ενα δωρεάν μάθημα αντιπολίτευσης θέλησε να κάνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης, για να πάνε καλύτερα στις εκλογές, όπως είπε, τονίζοντας: «Σήμερα υπάρχουν 2-3 έργα να ψηφιστούν, ενώ υπάρχει αδράνεια, όπως λένε, από την Δημοτική Αρχή. Εγώ, ως αντιπολίτευση, θα ψήφιζα τα έργα και θα καταδίκαζα την αδράνεια της Δ. Αρχής. Η παρούσα αντιπολίτευση κάνει το εξής: Λέει ότι επειδή υπάρχουν και άλλα έργα που θα έπρεπε να γίνουν και δεν έχουν γίνει ακόμα, δεν ψηφίζουμε κανένα. Ακουστε λογική».
Στη συνέχεια ο αναπληρωτής δημάρχου, παίρνοντας το λόγο, ρώτησε το Σώμα αν γνωρίζει κανείς να έχει πάρει η παρούσα Δημοτική Αρχή ένα ευρώ δάνειο. Oταν ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης κ. Νίκος Γκισγκίνης αναφώνησε «3.000.000 Ευρώ», ο κ. Λυκούδης είπε: «Με τα 3.000.000 που επικαλείστε, συμβασιοποιήσαμε το δάνειο της Δ.Ε. Λειβαθούς που υπήρχε. Η Δημοτική Αρχή Παρίση έρχεται τώρα να πληρώσει τα σπασμένα».
Τελικά, το θέμα ψηφίστηκε.
Αλλο ένα θέμα εκτός ημερησίας διάταξης που ψηφίστηκε αφορούσε αίτηση για ένταξη για χρηματοδότηση του Kολυμβητηρίου.
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μιχαλάτος, αφήνοντας αιχμές, είπε: «Είμαστε τυχεροί που ο περιφερειάρχης είναι Κεφαλονίτης και έσωσε την ομάδα». Απαντώντας, ο αναπληρωτής δημάρχου τόνισε ότι πολλοί Δήμοι παιρνάνε έργα στο νέο ΕΣΠΑ.
O κ. Ρουχωτάς τόνισε ότι το έργο δεν είχε απορροφήσει χρήματα. Ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπάστες Ξανά» κ. Μάκης Δημητράτος υπογράμμισε ότι ο «Δήμος έχει γενικά αδυναμία στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ».
  •  Το Δ.Σ. συνεχιζόταν και μετά την εκτύπωση του «Η».

Εδώ και τώρα Γνήσιε, ξεκαθάρισέ το!


Μετά τις συνεχείς απουσίες του δημάρχου κ. Αλέξανδρου Παρίση από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τη χθεσινή δήλωση του αναπληρωτή δημάρχου κ. Διονύση Λυκούδη ότι «στο έδρανο που κάθεται, κάθεται ως δήμαρχος», ο κ. Παρίσης οφείλει να ξεκαθαρίσει:
1ον) Εάν με τις συνεχείς απουσίες του έχει αφήσει ηθελημένα περιθώρια στον αναπληρωτή του να παρουσιάζεται πλέον ως δήμαρχος.
2ον) Εάν έχει δώσει ή έχει υποσχεθεί «δαχτυλίδι» δημάρχου στον κ. Λυκούδη και μάλιστα πριν τη λήξη θητείας του, τον Αύγουστο του 2019.
Κύριε δήμαρχε, οφείλετε ένα ξεκαθάρισμα στον κόσμο, γιατί όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, ο κόσμος ψήφισε για δήμαρχο εσάς και κανέναν άλλο.
Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ «Η»
Ο αναπληρωτής δημάρχου κ. Δ. Λυκούδης στο χθεσινό Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου