Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017



kefaloniapress.gr

Στ. ΣΠΑΘΗΣ – “ΝΕΑ ΠΝΟΗ”: επίσημη τοποθέτηση για τις εκλογές του Επιμελητηρίου


Αν και δεν είχαμε σκοπό να απαντήσουμε στη λασπολογία και τα ψέμματα των μέσων που είναι φίλα προσκείμενα στο Δημαρχείο ή και σε άλλα μέσα που διαδίδουν ότι υποκινούμαστε από κάποιους,
θα το κάνουμε με το ήθος που μας διέπει, διότι σε αντίθετη περίπτωση αυτό θα εκληφθεί ως αδυναμία ενώ δεν θέλουμε ταυτόχρονα να αφήσουμε να σέρνονται σκιές, οι οποίες με δόλιο τρόπο θέλουν να παραπλανήσουν το εκλογικό σώμα.
Η μεγαλύτερή μας δύναμη ήταν και εξακολουθεί να είναι το ψηφοδέλτιό μας και οι άνθρωποι που πίστεψαν σε μας πριν 6 χρόνια, δίνοντας μας 8 έδρες στο Επιμελητήριο. Οι ίδιοι άνθρωποι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι ξανά υποψήφιοι, με την προσθήκη όμως πολλών νέων ονομάτων, τόσο νέων επαγγελματιών και ήδη πετυχημένων με την αξία τους, όσο και ¨ηχηρών¨ ονομάτων με μεγάλη αποδοχή στις περιοχές τους!!
Είναι επίσης οι άνθρωποι που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τον εμπορικό σύλλογο της ΚΡΑΝΗΣ, αυτοί που δημιούργησαν ένα ανεπανάληπτο προηγούμενο, σε τοπικές εκλογές συλλόγου να ψηφίσουν 500 άνθρωποι!! Οι εξήντα ψηφίσαντες του 2008 έγιναν πεντακόσιοι το 2017, γιατί ο επαγγελματίας επιβραβεύει τους ανθρώπους που προσπαθούν για το συμφέρον του.
Και όλα τούτα χωρίς ¨ρουσφέτια¨, χωρίς υποσχέσεις αλλά με πολλή δουλειά και αποτέλεσμα ορατό στον εμπορικό κόσμο.
Ακριβώς έτσι θα προχωρήσουμε και την επόμενη μέρα στο Επιμελητήριο, χωρίς αποκλεισμούς αλλά με γνώμονα το καλό του τόπου, χωρίς φανφάρες αλλά με δουλειά, χωρίς μηχανορραφίες αλλά με συνεργασίες όσων θέλουν και μπορούν να προσφέρουν.
Το έχουμε αποδείξει. Άλλωστε οι άνθρωποι της Κεφαλονιάς και ιδίως της Ιθάκης το γνωρίζουν. Μας αρκεί να μας υποστηρίζουν οι άνθρωποι του μόχθου, και δεν ψάχνουμε για προεκλογικές συμμαχίες με ανταλλάγματα……. ξέρετε πολύ καλά τι εννοούμε εσείς που κάθεστε στα γραφεία και «μαγειρεύετε», ….έτσι δεν είναι;;
Κατευθυνόμενα δημοσιεύματα και διασπορά ανήθικων ειδήσεων περί μαριονεττών του πρώην προέδρου του Επιμελητηρίου, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους μιας και όλοι ξέρουν για ποιόν λόγο διαδίδονται. Μάλλον οι σπερμολόγοι ξέχασαν ότι ο νυν πρόεδρος είχε συναγωνιστή και αντιπρόεδρο στο Επιμελητήριο τον αντιδήμαρχο Λυκούδη. Να τους το θυμίσουμε.
Είναι δικαίωμά μας και επιβάλλεται θα έλεγα, να συζητούμε με τους φορείς του τόπου, τον απερχόμενο πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τη Βουλευτή του νησιού μας, την Περιφερειακή αρχή, τον Δήμαρχο και όλους όσους εκπροσωπούν κοινωνικές ομάδες. Απέχει όμως το να συζητάς από το να απεργάζεσαι!! Εσείς που τα ξέρετε καλά αυτά, μην τα διαδίδετε γιατί προδίδουν τις μεθόδους σας.
Η πρόθεσή μας στην εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι να αναδείξουμε τα προβλήματα των επαγγελματιών, του εμπορικού κόσμου, του βιοτέχνη, του τεχνικού, του καταλυματία, του παραγωγού και της πρωτογενούς παραγωγής και όλων όσων απαρτίζουν το εκλογικό σώμα.
Η προσπάθειά μας θα εστιαστεί στις λύσεις που πρέπει να σκεφτούμε και να προτείνουμε, λύσεις εφικτές, λύσεις σύνθετες που θα εξυπηρετούν αν όχι όλους, σίγουρα τους πολύ περισσότερους.
Λίγο πριν  ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιό μας (να σας κρατήσουμε λιγάκι σε αγωνία..), θα ξεκινήσουμε τον ουσιαστικό επικοινωνιακό μας αγώνα για ένα Δυνατό και Ανεξάρτητο Επιμελητήριο εφόσον θα παρουσιάζουμε σιγά-σιγά τους ανθρώπους που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας και θα εκθέσουμε στον επαγγελματικό κόσμο τα βασικά σημεία του προγράμματός μας αναλύοντας τη στρατηγική της επιτυχίας. Είναι απορίας άξιον, ότι σε ένα θεσμό που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες, να θέλουν να εμπλέκονται  πολιτικά κόμματα – παρατάξεις και πρόσωπα που αρέσκονται στην άσκηση εξουσίας. Εμείς μένουμε μακριά από τούτα. Κούφια λόγια, ανέφικτες υποσχέσεις & ευχολόγια δεν ανήκουν στο ρεπερτόριό μας.
Έχοντας το ηθικό πλεονέκτημα της αλήθειας των λόγων μας, υποχρεωνόμαστε να συνεχίσουμε απαράλλαχτα στον ίδιο δρόμο. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας και σε όσους πιστεύουν ότι μπορούμε να δώσουμε μια Νέα Πνοή στον επιχειρηματικό κόσμο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.
Όσοι φορείς θέλουν να μας στηρίξουν, ας το πράξουν φανερά ή σιωπηρά, γνωρίζοντας όμως ότι ανταλλάγματα δεν υπάρχουν από την πλευρά μας για να δώσουμε. Ότι έχουμε αφορά το σύνολο του επαγγελματικού κόσμου.
Εάν ξαναπροκληθούμε όμως  θα αναγκαστούμε να απαντήσουμε με σκληρό ύφος, δίνοντας αποδείξεις και ονόματα. Πώς να το κάνουμε άλλωστε,…. είμαστε «απείθαρχοι»!!
Κλείνοντας, να τονίσω ότι προσδοκώ από τον επαγγελματικό κόσμο τη συσπείρωση και τη συνεργασία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, διότι ξέρουμε άπαντες πόσο δύσκολες είναι οι εποχές σήμερα για να επιχειρείς, και η ισχύς μας είναι να παραμένουμε ενωμένοι στα δίκαια αιτήματά μας. Και ανεξάρτητοι από επιρροές.
Ο Επικεφαλής της Νέας Πνοής
 για το Ανεξάρτητο και Αδέσμευτο ψηφοδέλτιο στο Επιμελητήριο
Σταύρος Σπαθής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου