Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Τα τρία έργα, Πλατείας, Οδού Βαλλιάνου και Παραλίας δεν έχουν παραληφθεί από τον Δήμο!

Είναι γνωστό ότι και τα τρία έργα αναπλάσεων της Κεντρικής Πλατείας Αργοστολίου, της Oδού Παναγή Βαλλιάνου και της Παραλιακής Ζώνης από Γέφυρα έως Λαχαναγορά, δόθηκαν για χρήση στους πολίτες στις 18 Ιουνίου εν χορδαίς και οργάνοις.
Ο απλός πολίτης καταλαβαίνει ότι για να του δοθούν τα έργα για χρήση έχουν και τυπικά παραληφθεί από το Δήμο…
Ο Δήμος δηλαδή έχει πλέον την ευθύνη για ζημιές στα έργα, αλλά και την αστική ευθύνη. Που σημαίνει ότι αν κάποιος πολίτης, ο μη γένοιτο χτυπήσει, θα τον αποζημιώσει ο Δήμος.
Αμ δε!
Ο Δήμος δεν έχει τυπικά παραλάβει τα τρία έργα και φυσικά ούτε οι εργολάβοι τα έχουν παραδώσει!!!
Οπότε …ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ»!!!
Και η ευθύνη της αποκατάστασης των ζημιών και η αστική ευθύνη!!!
Εν ολίγοις …μύλος και …ο Θεός να βάλει το χέρι του!!!
Ας τα πιάσουμε όμως ένα- ένα τα έργα.
Οδός Παναγή Βαλλιάνου
Με την 217/31-7-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δόθηκε παράταση εργασιών του έργου μέχρι τις 30/9/2017 προκειμένου να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (ΑΠΕ) και ο Τακτοποιητικός Πίνακας.
Πέρασε λοιπόν η 30η Σεπτεμβρίου και εν τω μεταξύ έγιναν δύο Δημοτικά Συμβούλια, ένα στις 31 Αυγούστου και ένα στις 28 Σεπτεμβρίου και …το έργο δεν έκλεισε με την έγκριση του ΑΠΕ!
Πολύ περισσότερο παραλαβή του έργου δεν έχει γίνει!
Οπότε και το έργο από τις 30 Σεπτεμβρίου είναι στον «αέρα»!!!
Εν τω μεταξύ, έχουν πληρωθεί μέσω της Περιφέρειας έξι λογαριασμοί 378.572,30 ευρώ και υπολείπονται ακόμα από το συμβατικό ποσό (539.713,04 ευρώ) να πληρωθούν ακόμη 161.140,74 ευρώ.
Παραλιακή ζώνη από Γέφυρα μέχρι Λαχαναγορά
Γι’ αυτό το έργο με την 214/31-7-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών-Τακτοποιητικός σύμφωνα με τον οποίο το έργο έκλεισε στο ποσόν των 514.231,61 ευρώ.
Μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί πέντε λογαριασμοί 486.926,24 ευρώ και απομένει ένας 27.305,37 ευρώ, ο οποίος οσονούπω πρόκειται να πληρωθεί, αφού έχει γίνει η έγκριση του από την υπηρεσία.
Την ίδια ώρα όμως και αυτό το έργο …δεν έχει παραληφθεί από τον Δήμο!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά στη 14η συνεδρίαση του ΔΣ στις 31 Ιουλίου αποσύρθηκε το θέμα της Έγκρισης του Πρωτοκόλλου Διοικητικής Παραλαβής προς χρήση του έργου και ενώ έκτοτε γίνανε δύο Δ.Σ. (το ένα στις 31/8 και το άλλο στις 28/9) δεν επανήλθε!!!
Με απλά λόγια ΚΑΙ το έργο της Παραλίας είναι στον «αέρα» και μένουν μόνο 27 χιλιάρικα για την αποπληρωμή του, αν και ο τελευταίος λογαριασμός αναφέρεται ως …«εξόφληση»!!!
Και βέβαια θα θυμίσουμε ότι με πρωτοσέλιδό του «Η» στο φύλλο 6634/23-8-2017 είχαμε αποκαλύψει ότι στο έργο της Παραλίας …δεν υλοποιήθηκε ούτε η μελέτη του έργου, αλλά ούτε και η σύμβαση με τον εργολάβο, πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στον «Η» ο εργολάβος κ. Βαγγελάτος (αρ. φύλλου 6637/ 26-8-2017 και 6638/29-8-2017)! Τώρα τι έχει πληρωθεί ο εργολάβος …κοκκοφοίνικες αντί για φοίνικες και «πιστοποιημένο υλικό» ή βότσαλο είναι ένα θέμα που δύο μήνες τώρα δεν έχει απαντηθεί από την λαλίστατη ηγεσία του Δήμου.
Κεντρική Πλατεία Παναγή Βαλλιάνου
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως …«το πιο ριγμένο» από τα τρία έργα από άποψη πληρωμών.
Τα άλλα δύο λίγο ή πολύ έχουν σχεδόν πληρωθεί.
Το έργο της Πλατείας όμως, αν και έχει τη μεγαλύτερη σύμβαση από τα τρία έργα 1.201.124,46 ευρώ, ο εργολάβος έχει πληρωθεί μόνο …ένα λογαριασμό 241.571,10 ευρώ από τις 7 Μαρτίου (το 20%)!
Τι συμβαίνει;
Ουδείς γνωρίζει.
Αδιαφορία; Ζαμανφουτισμός ή …κάτι άλλο;
Τα μόνο σίγουρο είναι ότι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ είναι στον «αέρα»!!!
Όπως και για το έργο της οδού Παν. Βαλλιάνου έτσι και για την Πλατεία με την 216/31-7-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δόθηκε παράταση εργασιών του έργου μέχρι τις 30/9/2017 προκειμένου να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο 1ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (ΑΠΕ) και ο Τακτοποιητικός Πίνακας.
Πέρασε όμως η 30η Σεπτεμβρίου, έγιναν δύο Δημοτικά αυμβούλια ένα στις 31 Αυγούστου και ένα στις 28 Σεπτεμβρίου και η ηγεσία του Δήμου δεν έφερε για έγκριση τον Τακτοποιητικό Πίνακα.
Οπότε και αυτό το έργο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ από τον Δήμο!!!
Εύλογα θα πείτε…. «Καλά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος των έργων κ. Λυκούδης τι κάνει; Δεν έχει την έγνοια να παραληφθούν από το Δήμο τα έργα; Δεν νοιάζεται μπας και κανένας πολίτης χτυπήσει και τι έχει να γίνει;».
Η απάντηση είναι βέβαια ότι ο άνθρωπος με τόσες αρμοδιότητες στην καμπούρα του τι να πρωτοσκεφτεί…
Αυτό που νοιάζει είναι …ότι τελειώσανε τα έργα, έστω και όπως τελειώσανε και σήμερα τα μοστράρουμε βιτρίνα.
Τις τυπικούρες θα κοιτάξουμε;
Ύστερα έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε, όπως …τα της Κληρονομιάς Τυπάλδου και …τις αποκαλύψεις του «Η»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου