Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Παρασκευή, 07 Νοεμβρίου 2014 11:49

Σταύρος Τραυλός: "Να ξεκινήσει πραγματικός & σοβαρός έλεγχος σε όλα τα σχολεία" - Η Απάντηση του Δήμου και η νέα ανακοίνωση Τραυλού

από http://www.inkefalonia.gr/
    Σταύρος Τραυλός: "Να ξεκινήσει πραγματικός & σοβαρός έλεγχος σε όλα τα σχολεία" - Η Απάντηση του Δήμου και η νέα ανακοίνωση Τραυλού
    Δηλώσεις του Προέδρου του ΤΕΕ Σ. Τραυλού
    Οι σημερινοί σεισμοί αποτελούν μια ακόμη προειδοποίηση!
    Ο μεγαλύτερος σύμμαχος του εγκέλαδου είναι ο εφησυχασμός !
    Η πρόταση του ΤΕΕ είναι να ξεκινήσει ΧΤΕΣ ο πραγματικός και σοβαρός έλεγχος σε όλα τα σχολεία!
    Επιτέλους τι πρέπει να γίνει για να ασχοληθεί σοβαρά η δημοτική αρχή με τον προσεισμικό έλεγχο των σχολείων; 
    Παρακάτω η απαράδεκτη επίσημη απάντηση του δήμου στην δήλωση του Σταυρου Τραυλού

    Αναφορικά με σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του τοπικού ΤΕΕ Σταύρου Τραυλού στα τοπικά ΜΜΕ, ο Δήμος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:
    Σε ότι αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων του νησιού μας, η Δημοτική Αρχή έχει εδώ και μήνες, «σκύψει» πάνω στο ζήτημα και έχει πετύχει μία μεγάλη νίκη. Ενώ το επίσημο κράτος είχε την υποχρέωση να προβεί μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στα σχολικά κτίρια και να τα παραδώσει στην κατάσταση που ήταν ακριβώς πριν τον σεισμό, η επιμονή και η άσκηση πίεσης από την Δημοτική Αρχή στην κεντρική εξουσία κατάφερε να οδηγήσει τον ΟΣΚ να εκπονήσει τις μελέτες σύμφωνα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό που ισχύει σήμερα και όχι με τον παλαιότερο που θα έκανε απλές αποκαταστάσεις, κάτι που θα οδηγήσει σε νέα, σύγχρονα και «άτρωτα» από τον σεισμό σχολεία.
    Εξάλλου όλοι οι αντισεισμικοί έλεγχοι που απαιτούνται έχουν διενεργηθεί από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ενδελεχώς και επισταμένως.
    Επίσης οι μαθητές του νησιού μας είναι πλήρως διασφαλισμένοι, έως ότου γίνουν οι αποκαταστάσεις, καθώς στεγάζονται σε 110 προκάτ συγκροτήματα που πληρούν όλους τους αντισεισμικούς κανονισμούς.
    Τέλος, σε ότι αφορά τον κ. Τραυλό και επειδή αισθανόμαστε ότι οι σημερινές δηλώσεις του πηγάζουν από το γεγονός ότι θα επιθυμούσε να γίνει «Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη», δηλαδή Δήμαρχος και δεν τα κατάφερε,  θα προβούμε λίαν συντόμως σε πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να συσταθεί Δήμος Βαρδιάνων όπου και θα μπορέσει να τοποθετηθεί εκεί

    Από το Γραφείο Επικοινωνίας
    Απάντηση Στ. Τραυλού στην απαράδεκτη ανακοίνωση του Δήμου
    Αφού ευχαριστήσω το ...ανώνυμο γραφείο τύπου του Δήμου Κεφαλλονιάς για την άμεση ανταπόκριση στην πρωινή μου δήλωση και την ευγενική τους διάθεση να εισηγηθούν το διορισμό μου σαν δήμαρχο Βαρδιάνων ( ίσως γλιτώναμε και το Ρωσικό Πλοίο!) θα ήθελα να τους κάνω γνωστό ότι οι επισκευές των κτηρίων μετά από σεισμό υπολογίζονται με τον ΚΑΝΕΠΕ ( Κανονισμός επεμβάσεων ), ούτε με τον παλαιό , ούτε με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό !
    Για να γίνει έλεγχος με ΚΑΝΕΠΕ χρειάζεται μια σοβαρή προεργασία ( δοκίμια – καρότα κα ) πράγματα που θα μπορούσαμε να εντάξουμε στο δευτεροβάθμιο προσεισμικό έλεγχο.
    Δυστυχώς η σοβαρότητα αντιμετώπισης εκ μέρους του γραφείο τύπου της δημοτικής αρχής των όσων καλοπροαίρετα προτείνουμε σαν τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας αντικατοπτρίζεται στην ειρωνεία του δελτίου τύπου που εξέδωσε!
    Η ειρωνεία αυτή είναι ίσως και το επίσημο ευχαριστώ του δημάρχου προς την κοινότητα των μηχανικών του νησιού για όσα προσέφεραν στο σεισμό!
    Κατά τα άλλα οι πολίτες της Παλλικής συνεχίζουν να ζουν δίπλα σε πάνω από 100 κατεδαφιστέα κτήρια με κίνδυνο σε κάθε μετασεισμό, οι άδειες επισκευής των σεισμόπληκτων παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις, τα δάνεια των σεισμοπλήκτων είναι άγνωστη λέξη προς τις τράπεζες, η κρατική αρωγή σε ξενοδοχειακό συγκρότημα με βλάβες 155000ευρώ ανήλθε στο εξωφρενικό ποσό των 1500ευρώ , το νοσοκομείο Αργοστολίου είναι ακόμη με τις ρωγμές, πολλά σχολεία σήμερα εκκενώθηκαν και κατά τα άλλα όλα είναι υπέροχα στο μαγικό μας νησί!
    Με τιμή
    Σ. ΤΡΑΥΛΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου