Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Άδικος και παράλογος ο ΕΝΦΙΑ

By on August 13, 2014 

Δυστυχώς για ακόμα φορά βρισκόμαστε σε ένα δυσβάσταχτο εισπρακτικό μέτρο της κυβέρνησης, τον ΕΝΦΙΑ, το οποίο χωρίς καμία λογική βάζει ταφόπλακα στην μικρομεσαία ιδιωτική ακίνητη περιουσία.
Και παρόλο που μετά την κατακραυγή που υπήρξε για τον τρόπο υπολογισμού, προσπάθησαν να το μαζέψουν δίνοντας παράταση λόγω των διορθώσεων που πρέπει να κάνουν. Στο νησί μας, μας έκαναν να νιώθουμε για μια ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές με εξαγγελίες κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών που γινόντουσαν μπροστά στις κάμερες, όπως ότι η Κεφαλονιά θα εξαιρεθεί από το φόρο, αλλά τελικά όταν τα φώτα τις δημοσιότητας σβήνουν, σβήνουν και οι υποσχέσεις. Σε ένα νησί που ακόμα δεν έχει συνέλθει από τους σεισμούς του χειμώνα, που τώρα προσπαθεί να ανασυνταχθεί μέσω της τουριστικής κίνησης καλούμαστε να πληρώσουμε ένα φόρο που δεν αντιστοιχεί στην πραγματική εικόνα. Και αν τότε ήταν ο κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ και ο κ. ΚΕΚΕΡΟΓΛΟΥ που έδιναν υποσχέσεις με εντολή του Πρωθυπουργού, όπως έλεγαν, δεν είδαμε και τους τωρινούς Βουλευτές με κεφαλλονίτικη καταγωγή να προσπαθούν για το αυτονόητο που είναι η εξαίρεση της Κεφαλονιάς από το φόρο για το 2014.
Πού είναι το Επιμελητήριο της Κεφαλονιάς και ο πρόεδρος του κ. ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ Θεόφιλος και ποιες προσπάθειες έκανε σαν θεσμικός φορέας για το νέο αυτό χαράτσι; Δεν πρέπει να συγκληθεί Συμβούλιο για το θέμα αυτό. Λίγες μόνο μέρες μετά τον δυσβάστακτο φόρο εισοδήματος για εμπόρους και καταναλωτές και εν μέσω της χειρότερης εκπτωτικής περιόδου των τελευταίων ετών, άλλος ένας φόρος προστίθεται στην καταγεγραμμένη αδυναμία των φορολογουμένων που ήδη αδυνατούν να πληρώσουν ρυθμίσεις και οφειλές των προηγουμένων ετών. Ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί να πληρώσει κανέναν νέο φόρο. Βέβαια, παρόλο που ζητάμε την εξαίρεση του νησιού μας από το φόρο για το 2014 πιστεύουμε ότι ο φόρος αυτός είναι άδικος και παράλογος και ζητάμε όχι απλώς την διόρθωση των κριτηρίων και την εξαίρεση του νησιού μας αλλά την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ.
Ο πρόεδρος, Σταύρος Σπαθής
Η Γραμματέας, Μαρία Σκλαβουνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου